MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

2071, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός

Το «2071», ένας θεατρικός μονόλογος για την κλιματική κρίση, που ανέβηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός», παρουσιάζεται, στο Θέατρο σταθμός, για τρεις παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

| Φωτογραφίες: Spyros Perdiou
Monopoli Team

Μετά τις sold out παραστάσεις του στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το «2071» έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για τρεις μόνο παραστάσεις.

2071, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός

«2071»: Λίγα λόγια για το έργο

Το «2071» είναι μια «δραματοποιημένη διάλεξη» του κλιματολόγου Chris Rapley και του καταξιωμένου Βρετανού συγγραφέα Duncan Macmillan (Πνεύμονες, Όλα τα υπέροχα πράγματα) που παρουσιάστηκε το 2014 στο Royal Court Theater του Λονδίνου από την Katie Mitchell και φέτος, δέκα περίπου χρόνια μετά, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα θεατρικό μονόλογο βασισμένο στην επιστημονική πορεία του κλιματολόγου Chris Rapley και στα συμπεράσματα που εξάγει μέσα από αυτήν.

Για τον Rapley η κλιματική αλλαγή είναι κατ’ αρχάς θέμα συναισθηματικό. Ωστόσο, βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα για να στοιχειοθετήσει τη θέση του. Ξεκινά με μια ευρεία γεωφυσική ανάλυση για τον πλανήτη Γη και προσδιορίζει τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής: την υποχώρηση των παγετώνων και συνεπώς την άνοδο της στάθμης της θάλασσας καθώς και τη διατάραξη του κύκλου του διοξειδίου του άνθρακα και την αύξηση της θερμοκρασίας. Αναλύοντας τον τρόπο που θα διαταραχθεί η κλιματική ισορροπία στην καθημερινή μας ζωή αλλά και ερευνώντας πιθανές λύσεις, ο Rapley φαίνεται κάπως επιφυλακτικός για την επίλυση του ζητήματος του υπερπληθυσμού και εναποθέτει τις ελπίδες του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διερωτώμενος ουσιαστικά «ποιο είναι το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια: Η performance της Ομάδας Μικρός Νότος ξανά στο Άσυλο Ανιάτων12.09.2018

Ο Μάνος Καρατζογιάννης, μετά από μια σειρά παραστάσεων επιτυχημένων μονολόγων («Για την Ελένη», «Ο Ουρανός… και το παντελόνι του», «Ξένες Πόρτες», «Φύλακας μιας Επανάστασης», «Αυτός, ο άλλος και το παντελόνι του» και «Το τραγούδι της Φλέρυς»), σκηνοθετεί τον Αντώνη Μυριαγκό με την αρωγή του μουσικού Τηλέμαχου Μούσα, ο οποίος παίζει ζωντανά, και συμβολικά, αιθερόφωνο στη σκηνή, καθώς και του video – artist Goran Gagic.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Chris Rapley και Duncan Macmillan
Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας

Παίζουν: Αντώνης Μυριαγκός

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 13 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (μειωμένο, ΑΜΕΑ, ανέργων)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 28 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr.
Παραστάσεις: Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/2071-ton-chris-rapley-duncan-macmillan/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 . E-mail:[email protected] | http://stathmostheatro.gr/
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου, Valeria Isaeva
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b