MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πόρτο: Οι εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στην πόλη-διαμάντι της Πορτογαλίας

Τα top αξιοθέατα και οι καλύτερες διευθύνσεις για ένα αξέχαστο ταξίδι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας.

Πόρτο, Photo by Nick Karvounis on Unsplash
Πόρτο, Photo by Nick Karvounis on Unsplash
Monopoli Team

Σαγηνευτικό, πολύχρωμο και ζωηρό, το Πόρτο είναι ένας προορισμός που κρύβει ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε ταξιδιώτη. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας θα σας κλέψει την καρδιά με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, τις εξαιρετικές γεύσεις και το παγκοσμίου φήμης κρασί της.

Απλωμένο κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, περίπου 3 ώρες με το τρένο από τη Λισαβόνα, το Πόρτο είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Πάρτε το χρόνο σας απολαμβάνοντας βόλτες δίπλα στο ποτάμι, ανακαλύψτε τη Ribeira, την πιο όμορφη και ιστορική γειτονιά της πόλης, χαζέψτε τα παλιά σπίτια με τις παστέλ προσόψεις και τα ζωγραφιστά πλακάκια azulejos και φυσικά δοκιμάστε, όπου κι αν βρεθείτε, το περίφημο κρασί Porto. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε στη μαγευτική πορτογαλική πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετά από 30 χρόνια το Μουσείο Reina Sofia επιτρέπει επιτέλους στο κοινό να φωτογραφίζει την Γκουέρνικα12.09.2018

Βόλτες στη Ribeira

Το Πόρτο ήταν κάποτε ένα ήσυχο ψαροχώρι στην όχθη του ποταμού Ντούρο, στη θέση της γειτονιάς Ribeira. Σήμερα, η πολύχρωμη, παραδοσιακή γειτονιά του Πόρτο σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα και εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με την υπέροχη θέα στον ποταμό. Στη Ribeira θα βρείτε πολλά εστιατόρια, μπαρ και μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας. Ακριβώς πίσω από το ποτάμι, κάντε μια στάση στο Casa do Infante, όπου γεννήθηκε ο πρίγκιπας Ερρίκος ο Ναυτής το 1394.

Ribeira, Photo by Adelio on Unsplash

Ribeira, Photo by Adelio on Unsplash

Διασχίστε τη γέφυρα Dom Luis I

Σύμβολο της πόλης, η αψιδωτή μεταλλική γέφυρα, που δημιούργησε ένας μαθητής του Gustave Eiffel, ενώνει από το 1886 τις δύο όχθες του Ντούρο. Το πάνω μέρος της γέφυρας είναι για πεζούς. Όπως είναι φυσικό, η θέα του ποταμού και της παλιάς πόλης από εκεί είναι εξαιρετική – ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μάγισσα: Τρυπώσαμε στο set και πήραμε μια γεύση από όσα θα δούμε στην πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b