MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Μάγισσα: Τρυπώσαμε στο set και πήραμε μια γεύση από όσα θα δούμε στην πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή

Με μια πλοκή σκοτεινή και περίπλοκη, που όμοιά της δεν έχουμε ξανά δει στην ελληνική τηλεόραση, η μεγάλη αυτή παραγωγή μυθοπλασίας της νέας σεζόν έρχεται σαν ένα μεγάλο στοίχημα από τον ΑΝΤ1, με σκοπό να μάς ταξιδέψει πίσω στο 1818.

Ευδοκία Βαζούκη | 12.09.2023

Η νέα σειρά “Η Μάγισσα” του ΑΝΤ1 ετοιμάζεται πολύ σύντομα να γράψει μια νέα σελίδα στην ελληνική μυθοπλασία, αφού πρόκειται για μια υπερπαραγωγή που θα μάς κάνει να θέλουμε να ανοίξουμε ξανά τους δέκτες μας. Και είναι σίγουρα το budget που διατίθεται για μια σειρά αυτό που κρίνει κατά πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα και κατ’ επέκταση επιτυχία της, όμως μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και η ομάδα παραγωγής και το καστ που σαν μια “καλοκουρδισμένη ορχήστρα” με τον επαγγελματισμό τους, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι αυτό εμείς εισπράξαμε κατά την επίσκεψή μας στο set των γυρισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η Μάγισσα» έρχεται στον ΑΝΤ1: Γνωρίστε τoυς χαρακτήρες της σειράς12.09.2018

Η σειρά λέγεται πώς θα είναι αντίστοιχου βεληνεκούς με τις “Άγριες Μέλισσες”, αφού πίσω της κρύβεται η ίδια “dream team” · η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης στο σενάριο και ο Λευτέρης Χαρίτος στη σκηνοθεσία. Παρ΄όλα αυτά, μετά τη γεύση που πήραμε από το set, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πια πως μάλλον η “Μάγισσα” θα ξεπεράσει τον αντίκτυπο που άφησαν στο τηλεοπτικό τοπίο οι “Άγριες Μέλισσες”. Κι αυτό πολύ απλά γιατί δεν έχουμε ξανά δει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική τηλεόραση · μια σειρά crime εποχής δηλαδή, που φαίνεται να συνδυάζει αριστοτεχνικά τον ρεαλισμό με τη φαντασία, σε μια πλοκή που ξετυλίγεται στη Μάνη του 1818, μια χρονική περίοδο που δεν έχει “αγγίξει” άλλη ελληνική σειρά μέχρι σήμερα.

Με λίγα λόγια η “Μάγισσα” θα μάς μεταφέρει πίσω στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ξετυλίγοντας ταυτόχρονα το κουβάρι της ιστορίας δύο πατριών της Μάνης και της διαμάχης μεταξύ τους. Μια δραματική ιστορία μυστηρίου, με έντονα στοιχεία θρίλερ, που μιλάει για έρωτες, για έχθρες και φιλίες, με φόντο μια Ελλάδα βασανισμένη από τον τουρκικό ζυγό.

Μια γεύση από αυτό το ξεχωριστό τηλεοπτικό σύμπαν της “Μάγισσας” πήραμε εμείς ένα φθινοπωρινό απόγευμα που μάς βρήκε στο Κτήμα Νάσιουτζικ, σε μια έκταση 38 συνολικά στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Γυαλός των Σπάτων, όπου εκεί έχει στηθεί ο μικρόκοσμος των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, των δύο αντίπαλων πατριών που πολύ σύντομα θα μάς διηγηθούν περισσότερα για την ιστορία τους.

Μια πρώτη γεύση είχαμε πάρει ήδη από το τρέιλερ που μάς μετέφερε μαγικά 205 χρόνια πίσω στον χρόνο, στα βάθη της Μάνης, όπου οι δύο εχθρικές μεταξύ τους οικογένειες, αναγκάζονται για χάρη της Επανάστασης να ενώσουν τις δυνάμεις τους σφραγίζοντας την εκεχειρία τους με έναν γάμο ανάμεσα στα παιδιά τους. Απόρροια του δεσμού αυτού, ένα μωρό, του οποίου ο πρόωρος και μυστηριώδης θάνατος γίνεται το σημείο αφετηρίας μιας πλοκής γεμάτης μυστικά, βεντέτες, παράνομες αγάπες, δραματικές ανατροπές – και όλα αυτά με έντονο το στοιχείο του υπερφυσικού. Πρόσωπο “κλειδί” στην ιστορία η Θεοφανώ (την οποία υποδύεται η Έλλη Τρίγγου), η οποία βλέπει οράματα που αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα τις ισορροπίες μεταξύ των δύο οικογενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέμις Μπαζάκα: Εντυπωσιάζει η μεταμόρφωσή της στην επιβλητική «Κυπριανή» της «Μάγισσας»12.09.2018

Και έφτασε η ώρα τώρα να μπούμε ακόμη πιο “βαθιά” στην ιστορία και να βρεθούμε στον χώρο των γυρισμάτων – σε ένα από τους χώρους δηλαδή καθώς γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί και στην Μάνη, τα Τρίκαλα, αλλά και σε άλλα σημεία της Αττικής που θυμίζουν την χαρακτηριστική άγρια ομορφιά του μανιάτικου τοπίου. Βρεθήκαμε λοιπόν στο Κτήμα Νάσιουτζικ και περάσαμε την κεντρική πύλη – την οποία είδαμε και στο εντυπωσιακό τρέιλερ – και από εκείνη τη στιγμή βρεθήκαμε σε έναν άλλο κόσμο. Ένας πέτρινος μικρόκοσμος έχει στηθεί γύρω από την κεντρική αυλή. Η ματιά μας πέφτει στο πέτρινο πηγάδι, από εκεί ψηλά στις πολεμίστρες, έπειτα στο “σιδεράδικο” και ακολουθεί η είσοδός μας στα αρχοντικά των δύο οικογενειών.

Το εσωτερικό ακόμη πιο εντυπωσιακό από το εξωτερικό. Κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα μαθαίνουμε πως έχουν κατασκευαστεί στο χέρι βασισμένα σε πίνακες και γραπτές αναφορές της εποχής και μάλιστα προδίδουν το μεγάλο κόστος της παραγωγής (περίπου 12.000.000 ευρώ). Όλα δείχνουν φροντισμένα στη λεπτομέρεια, καθώς μεταφερόμαστε σε όλους τους χώρους, από την τραπεζαρία ως την κρεβατοκάμαρα.  “Ξεναγός” μας ο σκηνοθέτης της σειράς Λευτέρης Χαρίτος, ο οποίος ταυτόχρονα μάς μεταφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πορεία της σειράς, όπως για παράδειγμα ότι τα 2/3 της σειράς σε επίπεδο γυρισμάτων έχουν ήδη ολοκληρωθεί και πως πρόκειται να δούμε “μια πραγματικά γενναία προσπάθεια” για τα μέσα που διατίθενται σε επίπεδο εγχώριων παραγωγών. “Βέβαια τα σχόλια περί ελληνικού Game of thrones δεν τα επικροτώ”, ανέφερε κάποια στιγμή ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση ανάμεσα στις δύο αυτές παραγωγές, ξεκινώντας αρχικά από τα διαφορετικά μεγέθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτα γυρίσματα της «Μάγισσας»: Όλα όσα μάθαμε για την πολυαναμενόμενη σειρά εποχής του ANT112.09.2018

Παρ’ όλα αυτά, για τα δεδομένα της τηλεοπτικής παραγωγής της χώρας μας, μπορούμε σίγουρα να μιλήσουμε για πολύ απαιτητικά εξωτερικά γυρίσματα, για σκηνές μεγάλης κλίμακας, εντυπωσιακά ειδικά οπτικά εφέ για τις σκηνές δράσης, ειδικά σκηνικά κατασκευασμένα από το μηδέν. “Επιπλέον έχει γίνει τρομερή δουλειά στον ήχο και προτείνουμε η θέαση της σειράς να γίνει με έξτρα ηχεία και όχι απλά από τα ηχεία της τηλεόρασης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Χαρίτος.

Τη σειρά θα «ντύσει» με πρωτότυπη μουσική για όλα τα επεισόδια ο Alex Sid, ενώ μια ακόμη πρωτοτυπία είναι ότι η ηχογράφηση του μουσικού θέματος έχει πραγματοποιηθεί με πολυμελή ορχήστρα.

Στο τέλος της ξενάγησής μας είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με κάποιους από τους ηθοποιούς, αφού βρίσκονταν εκεί για γυρίσματα, οι οποίοι έδειχναν πραγματικά ενθουσιασμένοι γι΄αυτό που έρχεται. Μεγάλο δέλεαρ για τους ίδιους, όπως μάς εξήγησαν, είναι το ίδιο το σενάριο που είναι πολύ δυνατό και πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Η Έλλη Τρίγγου ήταν επίσης εκεί και μας μίλησε για τον ρόλο – πρόκληση για την ίδια αλλά και το για πως θα δούμε παράλληλα με την εξέλιξη της κεντρικής ιστορίας του πύργου, την πορεία της δικής της ηρωίδας προς την υπαρξιακή ενηλικίωση.

Και κάπως έτσι τελείωσε η ξενάγησή μας στο εντυπωσιακό σετ μιας πολλά υποσχόμενης παραγωγής που φιλοδοξεί να μάς χαρίσει γενναίες δόσεις… μαγείας από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Περισσότερα μένει να ανακαλύψουμε στη συνέχεια.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b