MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Project Cosmos»: Το πρώτο γιοτ με κυψέλες καύσιμου υδρογόνου

Το «Project Cosmos» της γερμανικής ναυπηγικής εταιρείας Lürssen είναι ένα από τα πρώτα γιοτ με τεχνολογία κυψελών καύσιμου υδρογόνου. Το εξερευνητικού τύπου σκάφος ανήκει σε Ιάπωνα επιχειρηματία της μόδας και σχεδιάστηκε από τον designer της Apple, Μαρκ Νιούσον.

Monopoli Team

Το πρώτο στο είδος του γιοτ που κινείται με κυψέλες καύσιμου υδρογόνου μόλις εγκατέλειψε τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Lürssen. Το σκάφος μήκους 114,2 μέτρων υλοποιήθηκε για λογαριασμό Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου από το χώρο της μόδας και το design του έχει την υπογραφή του σχεδιαστή της Apple, Μαρκ Νιούσον.

Το superyacht «Project Cosmos» εντοπίστηκε πρόσφατα να μεταφέρεται από το ναυπηγείο της εταιρείας στο Ρέντσμπουργκ της Γερμανίας σε μια γειτονική εγκατάσταση ώστε να ξεκινήσει ο εξοπλισμός του.

Παλαιότερα γνωστό ως «Project 13759», το εξερευνητικού τύπου σκάφος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του νωρίτερα φέτος, όταν το γυμνό κύτος του έπεσε για πρώτη φορά στη θάλασσα τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCopycat Killer: Είναι αυτό το πιο ανατρεπτικό αστυνομικό θρίλερ του Netflix;12.09.2018

Το πολυτελές σκάφος του Ιάπωνα ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είναι ένα από τα πρώτα γιοτ στον κόσμο που είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία κυψελών καύσιμου υδρογόνου. Το «Project Cosmos» αποτελεί μια εξαιρετική απόδειξη της δέσμευσης της Lürssen για ναυτιλία χωρίς εκπομπές ρύπων. Έχοντας ήδη τη φήμη της πρωτοπορίας στη ναυτιλιακή μηχανική και την καινοτομία, η Lürssen άρχισε να εργάζεται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου για γιοτ το 2009.

Το «Project Cosmos» είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολυτελή γιοτ υπό κατασκευή. Διαθέτει προφίλ εξερευνητικού σκάφους, στο οποίο η υπερκατασκευή τοποθετείται προς τα εμπρός για να δημιουργήσει ένα μεγάλο πίσω κατάστρωμα, το οποίο περιλαμβάνει μια πισίνα και μια μεγάλη υποδοχή, η οποία προορίζεται ενδεχομένως για τη φιλοξενία ενός μεγάλου βοηθητικού σκάφους.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντιδράσεις για τη δημοπρασία αντικειμένων του Freddie Mercury – “Είναι λυπηρό” λέει ο Brian May12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b