MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αντιδράσεις για τη δημοπρασία αντικειμένων του Freddie Mercury – “Είναι λυπηρό” λέει ο Brian May

Πριν από μερικές ξεκίνησε η πρώτη από τις έξι δημοπρασίες του Sotheby’s, όπου θα πωληθούν πάνω από 1.400 αντικείμενα του Freddie Mercury – και πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν, με πρώτο από όλους τον φίλο και μέλος των Queen Brian May.

Monopoli Team

Ο Brian May παραδέχτηκε ότι βρίσκει την πρόσφατη δημοπρασία με τα υπάρχοντα του Freddie Mercury “πολύ λυπηρή” για να τη σκέφτεται.

Την Τετάρτη (6 Σεπτεμβρίου) το απόγευμα, περισσότερα από 1.400 αντικείμενα του frontman των Queen πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια δημοπρασίας στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο. Τα αντικείμενα ανήκαν στην πρώην αρραβωνιαστικιά του Mercury, Mary Austin, στην οποία άφησε τα υπάρχοντά του και το σπίτι του στη διαθήκη του.

Τα αντικείμενα πουλήθηκαν για το ιλιγγιώδες ποσό των 12.172.290 λιρών, με ακριβότερο αντικείμενο το πιάνο στο οποίο ο Μέρκιουρι συνέθεσε τραγούδια όπως το “Bohemian Rhapsody”, το οποίο πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 1,7 εκατομμυρίων λιρών.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με ένα ποσό να πηγαίνει στο Mercury Phoenix Trust και ένα άλλο στο Ίδρυμα Elton John Aids Foundation.

Πριν από τη δημοπρασία την Τετάρτη, ο κιθαρίστας των Queen, May, μοιράστηκε στο Instagram μια παλιά φωτογραφία του Mercury να παίζει κιθάρα.


Στη λεζάντα, ο 76χρονος είπε ότι “αναπόφευκτα σκέφτεται τόσο πολύ τον Freddie αυτές τις παράξενες μέρες”. Ο Μέρκιουρι πέθανε το 1991 σε ηλικία 45 ετών μετά από επιπλοκές στην υγεία του που σχετίζονταν με το AIDS.

“Την εποχή που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία είμαι σίγουρος ότι δεν φαινόταν πολύ σημαντικό να βλέπω τα δάχτυλα του Freddie να χορεύουν στη δική μου αυτοσχέδια κιθάρα”, έγραψε. “Τώρα ανακαλεί κύματα αγάπης και σπουδαίες αναμνήσεις. Μας λείπει τόσο πολύ”.

“Τα πιο προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι και τα γραπτά που ήταν μέρος αυτού που μοιραζόμασταν για τόσα πολλά χρόνια, θα βγουν στο σφυρί, για να χτυπηθούν στον πλειοδότη και να διασκορπιστούν για πάντα”.

“Δεν μπορώ να κοιτάξω”, έγραψε ο Μέι. “Για εμάς, τους στενότερους φίλους και την οικογένειά του, είναι πολύ λυπηρό”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)


Άλλα αντικείμενα με τις υψηλότερες πωλήσεις στη δημοπρασία ήταν χειρόγραφοι στίχοι για το “Bohemian Rhapsody”, οι οποίοι πωλήθηκαν για 1,4 εκατ. λίρες, και το σακάκι του Mercury στο χρώμα του ουράνιου τόξου από σατέν, το οποίο πωλήθηκε για 203.200 λίρες.

Ένα ασημένιο βραχιόλι που φορέθηκε στο βίντεο του “Bohemian Rhapsody” το 1975 πωλήθηκε σχεδόν 100 φορές περισσότερο από την εκτίμησή του, στις 698.500 λίρες, ανέφερε ο οίκος Sotheby’s. Εν τω μεταξύ, μια αστραφτερή ασημένια στολή με πούλιες που φορούσε ο Mercury στις περιοδείες του 1977 και του 1979 πωλήθηκε για 139.700 λίρες.

Η δημοπρασία της Τετάρτης είναι η πρώτη από τις έξι δημοπρασίες που είναι αφιερωμένες στην ιδιωτική συλλογή του Mercury που δεν έχει δει ποτέ κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρέντι Μέρκιουρι: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του θρύλου της ροκ12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b