MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η 73χρονη Agnetha Fältskog των ABBA επιστρέφει με νέο τραγούδι και άλμπουμ

Το κομμάτι σηματοδοτεί την πρώτη νέα σόλο μουσική της Σουηδέζας τραγουδίστριας μετά από μια δεκαετία, ενώ το άλμπουμ της, ‘A’ του 2013 έχει επίσης επανασχεδιαστεί για τη 10η επέτειο.

"When You Really Love Someone", απο το άλμπουμ 'Α', 2013
Monopoli Team

Η Agnetha Fältskog των ABBA επέστρεψε με την πρώτη της νέα μουσική δουλειά μετά από 10 χρόνια, ανακοινώνοντας το single “Where Do We Go From Here?” και το νέο άλμπουμ “A+”, μια επανεκτέλεση του σόλο άλμπουμ “A” του 2013.

Το νέο τραγούδι της Σουηδέζας τραγουδοποιού κυκλοφορεί σήμερα (31 Αυγούστου) και ηχογραφήθηκε το 2023 για να προστεθεί στην επανέκδοση του άλμπουμ ‘A’ του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Bob Dylan έδωσε στον Post Malone στίχους για ένα τραγούδι – αλλά δεν πήγε τόσο καλά12.09.2018

Ενόψει της 10ετούς επετείου του δίσκου, η Fältskog συζήτησε την ιδέα του πώς θα ακουγόταν αν είχε δημιουργηθεί το 2023 μαζί με τον συνθέτη και παραγωγό Jörgen Elofsson. Συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Anton ‘Hybrid’ Mårtensson για να ξαναδουλέψουν ολόκληρο τον δίσκο, διατηρώντας τα αρχικά φωνητικά από το 2013, αλλά δημιουργώντας νέα μουσική για το 2023.

“Πριν από μερικά χρόνια άκουσα στο ραδιόφωνο ένα από τα τραγούδια του τελευταίου μου άλμπουμ ‘A’. Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις από τη δημιουργία εκείνου του άλμπουμ, οπότε δεν μπορούσα παρά να χαμογελάσω, ο χρόνος κυλάει…”, έγραψε η Fältskog σε ένα γράμμα προς τους fans της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Emma Stone με βλέμμα που μαγνητίζει: Αυτή είναι η νέα αφίσα του Poor Things12.09.2018

“Ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα, πώς θα ακουγόταν το άλμπουμ αν το είχαμε φτιάξει σήμερα…; Δεν μπορούσα να σταματήσω να το σκέφτομαι. Απευθύνθηκα στα αγόρια που έκαναν την παραγωγή του ‘A’ το 2013 – ‘Τι θα λέγατε παιδιά να ξαναφτιάξουμε το ‘A’ και να κάνουμε μια εντελώς νέα εκδοχή του;’. Τους άρεσε η ιδέα! ‘Ας προσπαθήσουμε!'”

Συνέχισε: “Λίγο αργότερα άκουσα το πρώτο επεξεργασμένο τραγούδι και πρέπει να πω ότι μου άρεσε πολύ! Ακουγόταν τόσο φρέσκο και μοντέρνο, ακόμα καλύτερο απ’ ό,τι το είχα φανταστεί!”

“Ονομάσαμε το άλμπουμ A+ και ως κερασάκι στην τούρτα, ηχογραφήσαμε και ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι! Και αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ακούσετε από εμένα. Τώρα ανυπομονώ να ακούσω τη γνώμη σας γι’ αυτό! Ελπίζω να σας αρέσει τόσο πολύ όσο και σε μένα!”

Μιλώντας για την επανεκτέλεση του άλμπουμ, ο Elofsson πρόσθεσε: “Όταν φτιάξαμε το άλμπουμ ‘A’ πριν από δέκα χρόνια, ήταν μια μικρή αντίδραση ενάντια στην EDM και τη χορευτική μουσική που κυριαρχούσε στον κόσμο της ποπ εκείνη την εποχή.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνατομία μιας πτώσης: Ένας Χρυσός Φοίνικας που καθηλώνει12.09.2018

“Κάναμε λοιπόν κάτι που ήταν ακριβώς το αντίθετο, ο ενορχηστρωτής Peter Nordahl δημιούργησε διαχρονικές ενορχηστρώσεις εγχόρδων. Τώρα, όταν φέραμε τα τραγούδια στον σημερινό μουσικό κόσμο, όλοι μας εκπλαγήκαμε από το πόσο καλά λειτουργεί. Τα τραγούδια έχουν ανθίσει ως τα ποπ τραγούδια που πραγματικά είναι στον πυρήνα τους. Ο Anton, ο οποίος δεν ήταν εκεί την προηγούμενη φορά, προέρχεται από μια διαφορετική γενιά και έχει παίξει με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς”.

Το “A” κυκλοφόρησε το 2013 και σηματοδότησε το πρώτο άλμπουμ της Fältskog μετά τη συλλογή διασκευών “My Colouring Book” του 2004.

Τον Μάιο, η σειρά εικονικών συναυλιών ABBA Voyage συμπλήρωσε ένα χρόνο από την πρεμιέρα της και οι διοργανωτές γιόρτασαν την επέτειο δημοσιεύοντας νέες εικόνες από την παραγωγή.

Η σειρά εικονικών συναυλιών ABBA Voyage έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει στο Λονδίνο μέχρι το 2024, ενώ έχουν αναφερθεί σχέδια για παγκόσμια περιοδεία της εμπειρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ26 χρόνια χωρίς την Νταϊάνα: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο της πριγκίπισσας12.09.2018

Η τελευταία νέα μουσική από το συγκρότημα ήρθε στο συνοδευτικό άλμπουμ ‘Voyage’ του 2021 που περιείχε τα δύο πρόσφατα singles ‘I Still Have Faith In You’ και ‘Don’t Shut Me Down’. Στην ερώτηση αν υπάρχει ελπίδα για περισσότερη νέα μουσική από το συγκρότημα στο μέλλον, ο Ulvaeus απάντησε: “Όχι, το ‘Voyage’  ήταν το τελευταίο άλμπουμ που θα ακούσετε ποτέ από εμάς” – αλλά παρέμεινε ανοιχτός στην ιδέα να επιστρέψει το συγκρότημα για περισσότερα πρότζεκτ όπως το live show, αξιοποιώντας στο έπακρο τις νέες αναδυόμενες τεχνολογίες.

“Θα υπάρξουν νέες συναρπαστικές μορφές στο μέλλον για τις οποίες γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε. “Η τεχνητή νοημοσύνη, το metaverse, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα και συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν δημιουργικά και στα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και οι ABBA”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b