MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Bob Dylan έδωσε στον Post Malone στίχους για ένα τραγούδι – αλλά δεν πήγε τόσο καλά

“Φτιάχτηκε ένα πραγματικά ωραίο κομμάτι και μετά απλά έγινε περίεργο”, δήλωσε ο παραγωγός Michael Cash.

Monopoli Team

Ο Bob Dylan κάποτε έδωσε στον Post Malone μερικούς στίχους του, για να τους χρησιμοποιήσει σε ένα τραγούδι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, σύμφωνα με τον παραγωγό Michael Cash.

Μιλώντας στο Rolling Stone, ο Cash αποκάλυψε ότι του ήρθε η ιδέα για ένα πρότζεκτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με την οποία, ποικίλοι ράπερ θα έφτιαχναν τραγούδια βασισμένα σε πρόσφατα ξεθαμμένους και αχρησιμοποίητους στίχους του Bob Dylan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEminem: Απαίτησε από υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική του12.09.2018

Ο Cash είπε ότι το project θα ήταν η δική του εκδοχή του δίσκου του 2014 “Lost on the River”, ένα αφιέρωμα στον “Bob Dylan: The New Basement Tapes”, στο οποίο καλλιτέχνες όπως ο Elvis Costello, ο Marcus Mumford και η Rhiannon Giddens ηχογράφησαν τραγούδια με αχρησιμοποίητους στίχους του Dylan.

Η εκδοχή του Cash για το πρότζεκτ, το οποίο θα ονομαζόταν “The Attic MP3s”, τελικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά ιδανικά θα περιελάμβανε ερμηνείες από τους Kendrick Lamar, J. Cole και Post Malone.

Αν και η δουλειά δεν κυκλοφόρησε ποτέ, ο Cash δήλωσε στο Rolling Stone ότι είχε σημειωθεί κάποια πρόοδος, καθώς η ομάδα του Dylan έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του Malone στο δίσκο και ότι του είχαν στείλει στίχους για να δουλέψει.

Ο Cash ισχυρίζεται ότι αλληλογραφούσε με τον Jeff Rosen, τον μακροχρόνιο αντιπρόσωπο του Dylan, και ότι μετά από εβδομάδες που δεν απαντούσε, έλαβε ένα μήνυμα στις “δύο η ώρα το πρωί”. “Ο Τζεφ μου έστειλε μήνυμα: ‘Ο Μπομπ θα σου γράψει κάτι. Έχει κάτι στο μυαλό του που θέλει να φτιάξει ειδικά γι’ αυτό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Killer: Ο Michael Fassbender μεταμορφώνεται σε ψυχρό δολοφόνο στο πρώτο trailer της ταινίας του David Fincher12.09.2018

Οι στίχοι που έστειλε ο Bob Dylan προέρχονταν από ένα άγνωστο, ακυκλοφόρητο τραγούδι, το “Be Not Deceived”. Σύμφωνα με τον Cash, το τραγούδι “μιλούσε για την απώλεια της αθωότητας και για το τι περνούν οι άνθρωποι που στερούνται τα δικαιώματά τους, ένα είδος μάζας παιδιών χωρίς ηγέτη, χωρίς γονέα ή κηδεμόνα ή ποιμένα ή οτιδήποτε άλλο. Μιλούσε για την αξία του να βγεις έξω και να φτιάξεις το δικό σου δρόμο. Και όταν το διαβάζεις, ειλικρινά, είναι ποίηση. Είναι πανέμορφο”.

Όταν ο Post Malone διάβασε τους στίχους, ο ράπερ φέρεται να “δάκρυσε κυριολεκτικά” και επισκέφθηκε το στούντιο του Cash τον Μάρτιο του 2021 για να δουλέψει πάνω στο τραγούδι. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, είχαν ολοκληρώσει περίπου το “40%” του τραγουδιού μέχρι τη στιγμή που ο Malone έπρεπε να φύγει από το στούντιο.

“Τελειώσαμε το στένσιλ, έβαλε μερικά χρώματα, αλλά σίγουρα δεν είχε τελειώσει”, δήλωσε ο Cash στο Rolling Stone. “Χρειαζόταν φινέτσα. Χρειαζόταν περισσότερα στρώματα. Δεν ήταν ένα ολοκληρωμένο μουσικό κομμάτι, αλλά ήταν σίγουρα ένα τραγούδι. Είχε μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Υπήρχε μια γέφυρα, υπήρχε ένα ρεφρέν. Απλά χρειαζόταν να ολοκληρωθεί”.

Δυστυχώς, ο Cash αποκάλυψε ότι το τραγούδι δεν τελείωσε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο εξωφρενικό ποσό που θα εισπράξει η Margot Robbie χάρη στην Barbie12.09.2018

Τώρα, φαίνεται ότι το τραγούδι δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, καθώς ο Jeff Rosen φέρεται να είπε στον Cash ότι παίρνουν πίσω τα δικαιώματα των στίχων: “Ο Rosen μου είπε κάποια στιγμή: “Λοιπόν, απλά θα αποσύρουμε τους στίχους””.

“Ο Bob και ο κ. Rosen κάνουν τα πράγματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο”, δήλωσε ο Cash. “Τελειώνουν τα πράγματα μέσα σε ένα λεπτό Νέας Υόρκης, και τότε άρχισε να γίνεται… Ειλικρινά, απλά έλεγαν: “Αυτό πρέπει να τελειώσει””.

Ενώ ο Cash αρνήθηκε να πει περισσότερα για το “χαμένο” κομμάτι, κατέληξε: “Απλά φαίνεται ότι κανείς δεν διαχειρίστηκε πραγματικά τις προσδοκίες και φαίνεται ότι κανείς δεν επικοινωνούσε. Φτιάχτηκε ένα πραγματικά ωραίο κομμάτι μουσικής και μετά απλά έγινε περίεργο. Έγινε πραγματικά περίεργο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό την Ευτυχία μέχρι τη Μικρά Αγγλία: Οι ελληνικές ταινίες που βλέπουμε στο Netflix12.09.2018

Την περασμένη εβδομάδα, ο Dylan ανακοίνωσε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στη Βόρεια Αμερική για το 2023. Ξεκινώντας με δύο συναυλίες στο Κάνσας Σίτι το επερχόμενο σκέλος περιλαμβάνει επίσης στάσεις στο Σικάγο, το Μιλγουόκι, την Ινδιανάπολη, το Σινσινάτι, το Τορόντο και το Μόντρεαλ, μεταξύ άλλων πόλεων.

Ο Post Malone, από την άλλη πλευρά, κυκλοφόρησε πιο πρόσφατα το τελευταίο του άλμπουμ “Austin” τον περασμένο μήνα.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b