MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Το τσάι μπορεί να μειώσει το φούσκωμα: Μύθος ή αλήθεια;

Στην αναζήτηση ανακούφισης λοιπόν, πολλοί πιστεύουν ότι το τσάι βοηθά την πέψη. Τι ισχύει όμως;

Monopoli Team

Το τσάι είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, αλλά βοηθάει στην πέψη;

Πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα, κράμπες στο στομάχι και δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Στην αναζήτηση ανακούφισης λοιπόν, πολλοί πιστεύουν ότι το τσάι βοηθά την πέψη.Τι ισχύει όμως;

Υπάρχουν σίγουρα κάποια οφέλη για την υγεία από ένα φλιτζάνι τσάι. Καταρχήν είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Αλλά όταν πρόκειται για την πέψη, οι υποσχέσεις για απώλεια βάρους και κατά του φουσκώματος συχνά ακούγονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Και μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 λόγοι για να τρως περισσότερα ροδάκινα12.09.2018

Πολλές από τις έρευνες πίσω από τα οφέλη του τσαγιού βασίζονται σε εκχυλίσματα βοτάνων, που καταναλώνονται σε μεγαλύτερες ποσότητες από τις ποσότητες που βρίσκονται στο τσάι. Επομένως, είναι δύσκολο να πούμε εάν ένα μόνο φλιτζάνι τσάι θα μπορούσε να προσφέρει τα ίδια οφέλη.

Αν και η περιστασιακή πεπτική δυσφορία δεν είναι απαραίτητα λόγος ανησυχίας, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν τα συμπτώματα είναι επίμονα, προκειμένου να αποκλειστούν υποκείμενες παθήσεις.

Τι σημαίνει «καλή πέψη»;

Η πέψη είναι η διαδικασία όπου η τροφή μας διασπάται σε μικρότερες, απορροφήσιμες ουσίες. Και αυτό επιτρέπει στο σώμα να μετατρέπει τα θρεπτικά συστατικά σε ενέργεια και να αποβάλλει τα υπόλοιπα ως απόβλητα.

Καλή πέψη σημαίνει ότι αυτή η διαδικασία λειτουργεί αποτελεσματικά και αποδοτικά για τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών με ελάχιστη, εάν υπάρχει, σωματική ενόχληση, ακολουθούμενη από τη φυσική εξάλειψη κάποιων απορριμμάτων τροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι θα συμβεί στην καρδιά σου αν τρως 5-10 δαμάσκηνα κάθε μέρα;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b