MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μαχαίρι στο κόκαλο, από την ομάδα Θεάτρου Ça Va στο Θέατρο 104

Το «Μαχαίρι στο κόκαλο», μια παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά, κάνει πρεμιέρα, στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία-διασκευή Βασίλη Καλφάκη.

Monopoli Team

Η σεζόν ανοίγει δημιουργικά για το Θέατρο 104. Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα, η παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο», από την ομάδα Θεάτρου Ça Va, σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί μαζί με την Σάντρα Λειβαδάρα. Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά.

Μαχαίρι στο κόκαλο, από την ομάδα Θεάτρου Ça Va στο Θέατρο 104

Σκηνοθετικό Σημείωμα:

«1973 – 2023

Μισός αιώνας από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μισός αιώνας από τους αγώνες που οδηγούν στην Μεταπολίτευση. Μισός αιώνας από τότε που ο Κώστας Μουρσελάς βάζει το «Μαχαίρι στο κόκαλο» και γράφει για ανθρώπους που έχουν χάσει από καιρό το «ανθρώπινο» μέσα τους. Μέλη μιας κοινωνίας και αυτοί, «ζουν» απολαμβάνοντας τα λαμπρά χρόνια της «κοινωνικής ευημερίας». Απολαμβάνουν και ανέρχονται αδιάκοπα. 

 « Είναι και που διψάς να ζήσεις, όλο και πιο έντονα, όλα αυτά  που προκλητικά και επίμονα σου προτείνει η σύγχρονη κοινωνία (..) Δεν έχεις να παλέψεις μόνο για την επιβίωσή σου, που στο κάτω κάτω θα είχες κι ένα κάποιο άλλοθι για το όποιο έγκλημά σου, αλλά έχεις να ικανοποιήσεις και όλα αυτά τα δαιμόνια, που μοιραία πάλι θα σε οδηγήσουν στο έγκλημα και στη διαφθορά, και μάλιστα χωρίς και τόσο πειστικό άλλοθι αυτή τη φορά. »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωδέκατη Νύχτα ή ό,τι Επιθυμειτε: Ο Γιάννης Κακλέας στο Θέατρο Τέχνης με μια “ονειρική” σαιξπηρική κωμωδία12.09.2018

Μια χώρα που πασχίζει για πρόοδο και ανάπτυξη. Μια «οικογένεια» που παλεύει για άνοδο και προαγωγή. Απόκριες, μέρα μεταμφιέσεων,  ο Λεωνίδας και η Ελένη περιμένουν καλοντυμένοι τον «υψηλό» προσκεκλημένο του πάνω ορόφου. Περιμένοντας ευελπιστούν να πατήσουν το επόμενο σκαλί. Να μπουν στον κύκλο. Να γίνουν αναγκαίοι. Κι όλα αυτά μέχρι να δουν ότι προσαρμόζονται σε χαλάσματα. Πως αυτό το βήμα οδηγεί στο γκρεμό. Πως ζουν σαν δύο γελοίοι τσαρλατάνοι με αντιδράσεις υπάνθρωπες σ’ έναν απάνθρωπο κόσμο. Μέχρι να δουν στο φως εν τέλει ότι  μένουνε δύο νικημένοι με ολιγόπιστα μάταια φερσίματα». 
Βασίλης Καλφάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς
Σκηνοθεσία: Βασίλης Καλφάκης

Σκηνικά: Ηλιάνα Μπαφέρου
Κοστούμια: Ηλιάνα Μπαφέρου
Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ
Φωτισμοί: Βασίλης Γιαννακόπουλος
Χορογραφία: Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σιέτου

Παίζουν: Σάντρα Λειβαδάρα, Βασίλης Καλφάκης

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15 ευρώ. Φοιτητικό/ανέργων: 10 ευρώ. Ατέλεια ηθοποιών – σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών: 8 ευρώ.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 20:30
Διασκευή: Βασίλης Καλφάκης
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός), Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3455020. E-mail: [email protected] | https://www.104.gr/
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b