MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Ringo Starr για το τελευταίο κομμάτι των Beatles: “Είναι ένα όμορφο τραγούδι”

“Είναι συγκινητικό, γιατί είμαστε εκεί οι τέσσερις μας και αυτό δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά” είπε ο ντράμερ των Beatles για το πολυσυζητημένο “τελευταίο” κομμάτι τους.

Monopoli Team

Ο Ringo Starr μοιράστηκε τις σκέψεις του για το πολυσυζητημένο “τελευταίο” τραγούδι των Beatles, το οποίο δημιούργησε ο Paul McCartney με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Το τραγούδι είχε γίνει γνωστό για πρώτη φορά από τον ίδιο τον McCartney τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Radio 4, όταν αποκάλυψε ότι είχε χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει ένα “τελευταίο” τραγούδι των Beatles.

Σύμφωνα με τον θρυλικό τραγουδοποιό και μπασίστα, η νέα τεχνολογία του επέτρεψε να “απεγκλωβίσει” τα φωνητικά του John Lennon από ένα παλιό demo κομμάτι και να ολοκληρώσει το τραγούδι πάνω από τέσσερις δεκαετίες μετά τον θάνατο του μουσικού των Beatles.

Τώρα, μετά τις ανάμεικτες αντιδράσεις των θαυμαστών του συγκροτήματος στην ιδέα του τραγουδιού, το οποίο πιθανολογείται ότι είναι το ακυκλοφόρητο κομμάτι του 1978 “Now And Then”, ο πρώην ντράμερ του συγκροτήματος Ringo Starr μοιράστηκε τις σκέψεις του για το project, λέγοντας ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι “όμορφο”.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Variety, ο μουσικός διευκρίνισε ότι το τραγούδι έχει φτιαχτεί χρησιμοποιώντας αυθεντικές ηχογραφήσεις της εποχής και ότι οι φίλοι του συγκροτήματος δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι το όλο θέμα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

“Δεν εξαρτάται από την τεχνητή νοημοσύνη”, δήλωσε. “Δεν είναι σαν να προσποιούμαστε κάτι. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η φωνή του John, η φωνή του Paul και το μπάσο που παίζει, ο George [Harrison] στη ρυθμική κιθάρα και εγώ στα ντραμς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Paul McCartney ξεκαθαρίζει ότι το “νέο” τραγούδι των Beatles δεν είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης: “Είναι αληθινό”12.09.2018

“Τα δύο πράγματα που είναι καινούργια είναι το μπάσο του Paul και εγώ στα ντραμς… Πραγματικά δούλεψα πάνω σε αυτό μόλις πριν από μήνες εδώ. Και λειτουργεί”, πρόσθεσε. “Είναι ένα όμορφο τραγούδι. Ξέρεις, παρ’ όλη την τρέλα που συμβαίνει γύρω του, εξακολουθεί να είναι ένα όμορφο κομμάτι. Και το τελευταίο μας κομμάτι”.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη, το “νέο” τραγούδι είναι αυτό που ο McCartney, ο Starr και ο Harrison προσπάθησαν για πρώτη φορά να κυκλοφορήσουν τη δεκαετία του ’90 χρησιμοποιώντας αποκόμματα τραγουδιών που βρήκαν γραμμένα από τον Lennon.

Όσο για το γιατί επέλεξαν να επανεξετάσουν το project το 2023, ο Starr αστειεύτηκε: “Δεν ξέρω. Ο Paul πρέπει να είχε μια αργή μέρα”.

“Είπε, ‘Ξέρεις εκείνο το κομμάτι που κάναμε; Θέλεις να δουλέψεις πάνω σε αυτό;”, πρόσθεσε, λέγοντας πως πήγε να ηχογραφήσει ξανά τα ντραμς και τα δεύτερα φωνητικά για το τραγούδι. “Είναι συγκινητικό, γιατί είμαστε εκεί οι τέσσερις μας και αυτό δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά” είπε ο ντράμερ των Beatles για το πολυσυζητημένο “τελευταίο” κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBarbie: 10 facts που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε ακόμη περισσότερο για την πρεμιέρα12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b