MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Paul McCartney ξεκαθαρίζει ότι το “νέο” τραγούδι των Beatles δεν είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης: “Είναι αληθινό”

Ο Paul McCartney απάντησε στις φήμες σχετικά με το “νέο” τραγούδι των Beatles, που ηχογραφήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Photo: Mary McCartney
Monopoli Team

Ο Paul McCartney απάντησε -σχετικά καθυστερημένα- στις αντιδράσεις και φήμες σχετικά με το “νέο” τραγούδι των Beatles, που αποτελεί demo του John Lennon και όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ηχογραφήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην ανακοίνωση του “νέου” αυτού κομματιού πριν από μερικές εβδομάδες σε συνέντευξη με το BBC είχε ξεκαθαρίσει – αν και πράγματι δεν είχε αποκαλύψει πολλά – ότι αυτό είναι ένα τραγούδι του Lennon, πάνω στο οποίο είχαν δουλέψει και είναι πλέον έτοιμο να κυκλοφορήσει.

Μπορέσαμε να απομονώσουμε τη φωνή του John και να την κάνουμε πιο καθαρή χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι μπορέσαμε να μιξάρουμε τον δίσκο, όπως θα κάναμε κανονικά” ανέφερε συγκεκριμένα ο διάσημος τραγουδιστής – κι όμως οι αντιδράσεις δεν έλειψαν.

Λόγω του σάλου που έχει γενικότερα προκληθεί γύρω από την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και ειδικότερα για το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τη μουσική βιομηχανία – υπάρχουν φόβοι ότι τα AI μπορεί να “κλέψουν” θέσεις εργασίας – πολλοί υπέθεσαν ότι η ανακοίνωση του Paul McCartney σήμαινε ότι χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν από την αρχή ένα τραγούδι με τη φωνή του Lennon , όπως είχε κάνει ο ανώνυμος καλλιτέχνης Ghostwriter νωρίτερα αυτή τη χρονιά με το κομμάτι  “Heart on My Sleeve,” που περιείχε τη φωνή του Drake και του Weeknd.

Όπως εξήγησε όμως ο McCartney, η προκειμένη δεν αποτελεί μία τέτοια περίπτωση.

“Ήταν υπέροχο που είδαμε τόσο ενθουσιώδη ανταπόκριση για το επερχόμενο πρότζεκτ των Beatles. Κανείς δεν είναι πιο ενθουσιασμένος από εμάς που θα μπορέσουμε να μοιραστούμε κάτι μαζί σας μέσα σε αυτή τη χρονιά” ανέφερε στα social media.

Είδαμε όμως μερική σύγχυση και φήμες σχετικά με αυτό. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές εικασίες εκεί έξω. Δεν μπορώ να πω πολλά σε αυτό το στάδιο, αλλά για να είμαι ξεκάθαρος, τίποτα δεν δημιουργήθηκε τεχνητά. Είναι όλο πραγματικό και παίζουμε όλοι σε αυτό. Απλά “καθαρίσαμε” μερικές προϋπάρχουσες ηχογραφήσεις – μία διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια” συνέχισε το θρυλικό σκαθάρι, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό το τραγούδι δεν είναι προϊόν κάποιου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης.

“Ελπίζουμε να το αγαπήσετε όσο και εμείς. Περισσότερα νέα σύντομα” είπε και έκλεισε έτσι το μήνυμά του.


Ο McCartney δεν έχει ονομάσει το κομμάτι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μία ένα κομμάτι που ο Lennon είχε γράψει το 1978 και είχε τίτλο “Now And Then”.

Ο Paul McCartney είχε λάβει το demo τη δεκαετία του ’90 από την Yoko Ono – αυτό ήταν ένα από τα πολλά τραγούδια σε μία κασέτα που είχε τίτλο “Για τον Paul” και ο Lennon ετοίμαζε λίγο πριν τον θάνατό του το 1980.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρίνα Καλογήρου: Θέλω να βρίσκομαι σε μια περιοχή καλλιτεχνικής ηθικής12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b