MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Barbie: 10 facts που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε ακόμη περισσότερο για την πρεμιέρα

Η «Barbie» της Greta Gerwig έρχεται στις αίθουσες στις 20 Ιουλίου και δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας. Μετράμε λοιπόν αντίστροφα και μοιραζόμαστε μαζί σας 10 συναρπαστικά facts για την ταινία του καλοκαιριού.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για την ταινία του καλοκαιριού, αυτή για την οποία μιλούν όλοι –  δεν γίνεται να μη πετύχεις κάποια σχετική δημοσίευση με ένα απλό σκρολάρισμα στα social media καθημερινά. Φυσικά, πρόκειται για την «Barbie» της Greta Gerwig με την Margot Robbie στον ρόλο της Barbie και τον Ryan Gosling να είναι… «απλώς ο Ken»!

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, το σινεφίλ κοινό είναι “διχασμένο” σε δύο κατηγορίες: είτε ανυπομονεί και μετράει τις ημέρες για την πρεμιέρα – στις 20 Ιουλίου – είτε δεν αντέχει να ξανακούσει οτιδήποτε άλλο αφορά αυτή την ταινία. Λογικά για να διαβάζεις αυτό εδώ το άρθρο βρίσκεσαι στην πρώτη κατηγορία…

Ήρθε η ώρα μάλλον να ανακαλύψεις 10 πολύ ενδιαφέρουσες και fun πληροφορίες για την «Barbie» λίγο πριν την μεγάλη στιγμή – έτσι για περισσότερη ανυπομονησία!

Ακολουθούν 10 ενδιαφέροντα facts:

1) Η γραμματοσειρά της ταινίας μοιάζει να είναι πολύ κλασική και οικεία. Ήταν εκείνη που χρησιμοποιήθηκε από το 1975 έως το 1991 για όλες τις κούκλες και τα σχετικά προϊόντα. Γενικότερα, συνηθίζεται το λογότυπο να αλλάζει μορφή για κάθε γενιά.

2)  Στην ταινία, η Barbie της Margot Robbie δεν είναι η μοναδική Barbie. Η αντίστοιχη Barbie της Kate McKinnon αποτελεί μια αναφορά στις «κακουχίες», με τις οποίες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη μια κούκλα Barbie στα χέρια ενός παιδιού. Έτσι, την βλέπουμε με ένα μεγάλο φόρεμα, μουτζουρωμένη στο πρόσωπο με μαρκαδόρους και τα μαλλιά της κακοκουρεμένα – μάλλον από κάποιο ψαλίδι.

Η Barbie της Kate McKinnon

Η Barbie της Kate McKinnon

3) Ο Ken του Ryan Gosling, που είναι ένα beach boy, είναι εμπνευσμένος από τον Sun Lovin’ Malibu Ken του 1979. Φοράει εξίσου τιρκουάζ μαγιό και έχει ξανθά μαλλιά με μαυρισμένο δέρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBarbie: Παγκόσμια πρεμιέρα για την πολαναμενόμενη ταινία – Οι πρώτες αντιδράσεις12.09.2018

4) Όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο teaser trailer, μάς περίμενε μία μεγάλη έκπληξη όταν είδαμε το πρώτο πλάνο με τα πόδια της Margot Robbie να βγαίνουν από τα γοβάκια της και να παραμένουν στις μύτες. Έγινε ένας διαδικτυακός χαμός με πολλούς να θέλουν να μάθουν εάν όντως είναι τα πόδια της Robbie. «Αυτά είναι τα πόδια μου» έπρεπε να ξεκαθαρίσει η ίδια σε μια συνέντευξη. «Δεν μου αρέσει όταν χρησιμοποιούνται τα χέρια ή τα πόδια κάποιου άλλου ως τα δικά μου για ένα insert πλάνο» συμπλήρωσε. Επίσης, εξήγησε ότι έγιναν 8 λήψεις και είχε έναν πάγκο μπροστά της για να στηρίζεται. Αυτή η στιγμή είναι αναφορά στις κούκλες Barbie που πάντοτε είχαν τα πόδια τους στις μύτες για να μπορούν να τους φοράνε μόνο ψηλά τακούνια. Το 2015 ήταν που ξεκίνησαν να υπάρχουν και κούκλες με φλατ πόδια, οι λεγόμενες Barbie Fashionista.

Tο πλάνο με τα πόδια της Margot Robbie

Tο πλάνο με τα πόδια της Margot Robbie

5) Από τις πιο γνωστές και κάπως ασύλληπτες ιστορίες γύρω από την ταινία είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε τόση ροζ μπογιά για το σκηνογραφικό που προκάλεσε έλλειψη στην παγκόσμια αγορά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την production designer Sarah Greenwood, η ροζ μπογιά ήταν από την εταιρεία Rosco. Ωστόσο, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της εταιρείας, Lauren Proud, η παραγωγή της ταινίας χρησιμοποίησε πράγματι όση μπογιά διέθεταν αλλά η έλλειψη σχετίστηκε και με τα προβλήματα προμήθειας που προκάλεσε η πανδημία.

6) Η μεγαλύτερη γυναίκα που βλέπουμε να μιλάει με την Barbie στον αληθινό κόσμο στο τελευταίο και βασικό trailer της ταινίας, αποκαλείται Ruth. Το όνομα αναφέρεται στην Ruth Handler, ιδρυτικό μέλος της Mattel – που είναι η εταιρεία στην οποία ανήκει η Barbie – και θεωρείται η «Μητέρα της Barbie». Επίσης, δημιούργησε την πρώτη κούκλα Barbie το 1959!

7) Η Greta Gerwig φαίνεται να είναι μια πολύ ευχάριστη σκηνοθέτης για να δουλεύει κανείς μαζί της. Πέρα από το ότι στα γυρίσματα όλων των ταινιών της, ντύνεται κι εκείνη και το υπόλοιπο crew με ανάλογα ρούχα που να ταιριάζουν στην ταινία, αυτή τη φορά σκαρφίστηκε κι άλλα συναρπαστικά πράγματα! Στις αρχές διοργάνωσε ένα πιτζάμα πάρτι με όλες τις ηθοποιούς που θα έπαιζαν την Barbie και οι Ken ήταν απλώς καλεσμένοι να περάσουν. Επίσης, καθιέρωσε εβδομαδιαίες προβολές κάθε Κυριακή στο Electric Cinema του Notting Hill με σκοπό να βλέπει το cast ταινίες που αποτέλεσαν έμπνευση ή αναφορά για την ταινία «Barbie». Μάλιστα, ονόμαζαν αυτές τις προβολές «movie church». Είδαν ταινίες όπως το «The Red Shoes» και το «The Umbrellas of Cherbourg».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: Τώρα μπορείτε να κάνετε διακοπές στην πραγματική ροζ βίλα της Barbie12.09.2018

8) Σε ένα βίντεο για το Architectural Digest, η Margot Robbie μας ξεναγεί στο Dreamhouse, το σπίτι της Barbie, δηλαδή στο σετ της ταινίας. Μέσα σε όλα τα συναρπαστικά πράγματα που μαθαίνουμε, κρατάμε και την κάπως περίεργη αλλά και λογική πληροφορία ότι στην χώρα της Barbie δεν υπάρχει νερό. Ακόμη και στις σκηνές που την παρακολουθούμε να κάνει μπάνιο, δεν βλέπουμε νερό ενώ η πισίνα του σπιτιού είναι ζωγραφισμένη.

9) Μια αντίστοιχου ύφους πληροφορία που συλλέγουμε από το ίδιο βίντεο είναι πως η Barbie δεν κατεβαίνει από τον πάνω όροφο του σπιτιού της στον κάτω χρησιμοποιώντας κάποιες σκάλες. Αντίθετα, πετάει μαγικά και προσγειώνεται κάτω. Αυτό γίνεται για να αντικατοπτρίσει το πώς όντως κατέβαζαν τα παιδιά την κούκλα από το σπίτι καθώς έπαιζαν. Φυσικά κι αυτό σχετίζεται με το ότι τα πρώτα σπίτια της Barbie δεν είχαν εσωτερικές σκάλες.

10) Πολλοί θαυμαστές περίμεναν να υπάρχει μέσα στην ταινία το θρυλικό τραγούδι «Barbie Girl» των Aqua αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Η Mattel έχει ένα νομικό παρελθόν με το συγκρότημα καθώς είχε προσπαθήσει να τους μηνύσει για πνευματικά δικαιώματα αλλά τελικά βγήκε χαμένη. Η Margot Robbie προσπάθησε να πείσει την Gerwig να το βάλουν με κάποιο τρόπο στην ταινία καθώς θα ήταν αδύνατον να μην υπάρχει πουθενά. Τελικά, κατάφεραν να έχουν ένα remix του αρχικού τραγουδιού με την Nicki Minaj και την Ice Spice.

Η ταινία θα διανεμηθεί από τη Warner Bros. Pictures. Κυκλοφορεί στους κινηματογράφους εντός Ελλάδας στις 20 Ιουλίου 2023.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b