MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 μαγαζιά στις ακτές της ανατολικής Αττικής για καφέ, φαγητό και… δροσερές βουτιές

Από τη Νέα Μάκρη έως το Πόρτο Ράφτη, πάμε να δούμε μαζί μερικά αγαπημένα spots για καφέ, φαγητό και βουτιές σε αυτή την πιο “καλοκαιρινή” πλευρά της Αττικής.

Siama, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου
Siama, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Όσο και αν ελπίζαμε πως θα τον αποφύγουμε, ο καύσωνας μας βρήκε ξανά φέτος, αυτή τη φορά νωρίτερα, στα μέσα του Ιουλίου. Η λύση, φυσικά, είναι μία, όπως λέει και το γνωστό άσμα, “πάμε παραλία”.

Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να “πάμε” και προς κάποιες άλλες παραλίες -καθώς την ακτογραμμή της Παραλιακής την έχουμε συζητήσει εκτενώς σε προηγούμενα άρθρα μας. Σήμερα, θα κατευθυνθούμε προς την ανατολική Αττική και τα αγαπημένα μας παραλιακά μαγαζιά που θα βρούμε εκεί. Από τη Νέα Μάκρη έως το Πόρτο Ράφτη, πάμε να δούμε μαζί μερικά αγαπημένα spots για καφέ, φαγητό και βουτιές σε αυτή την πιο “καλοκαιρινή” πλευρά της Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού τρώμε brunch δίπλα στη θάλασσα;12.09.2018

Siama Mati Bar Restaurant
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SIAMA restaurant bar (@siamamati)

Πάνω στη θάλασσα -και όταν το λέμε το εννοούμε εντελώς κυριολεκτικά- και δίπλα στην Αργυρά Ακτή, το Siama της Νέας Μάκρης, μετρώντας κάτι περισσότερο από έναν χρόνο στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής, μας περιμένει να θαυμάσουμε το γαλάζιο και να νιώσουμε λίγη καλοκαιρινή δροσιά, από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Brunch, φαγητό και ποτό, δίπλα στο κύμα, με γεύσεις που κινούνται στο φάσμα της ιταλικής κουζίνας. Στις προτάσεις του μαγαζιού θα δείτε από ζυμαρικά, μέχρι κρέας, αλλά και ψάρι, ενώ στα γλυκά του μαγαζιού, μεταξύ άλλων, θα βρείτε τα αγαπημένα μας cannoli, σε 3 γεύσεις, που ικανοποιούν όλα τα γούστα.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 105, Νέα Μάκρη 19005
Τηλέφωνο: 2294033001

Kazba Bar Kouzina

Και πάμε στο Πόρτο Ράφτη και στο Kazba, ένα μαγαζί που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά τόσο για το brunch μας, όσο και για το βραδινό και το ποτό μας. Με δροσερή αισθητική και θέα τις αγκυροβολημένες βάρκες, στο φυσικό λιμανάκι που σχηματίζεται από την ακτογραμμή στο Πόρτο Ράφτη και στο νησί του Ράφτη, το Kazba και ο πανέμορφος κήπος του αποτελούν ένα must visit spot για αυτές τις μέρες.

Όσον αφορά τις γευστικές προτάσεις του μαγαζιού, μπορείτε να επιλέξετε από ένα μεγάλο εύρος επιλογών. Εμείς προτείνουμε από το brunch μενού την τάρτα cinnamon bun (αν και η κανέλα ανήκει στις πιο “φθινοπωρινές” γεύσεις, εμείς την επιλέγουμε όλο τον χρόνο) και από το κανονικό μενού τα bao buns -και αυτά με τη γαρίδα και εκείνα με το κοτόπουλο είναι υπέροχα.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Γρέγου 27, Πόρτο Ράφτη 19003
Τηλέφωνο: 2299076800

Ziba All Day Cuisine
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη [ZIBA all day cuisine] (@ziba_portorafti)

Παραμένουμε στο Πόρτο Ράφτη και πάμε στο Ziba και στην απόλυτη καλοκαιρινή του ατμόσφαιρα. Για τους περισσότερους από εμάς, το καλοκαίρι έχει boho αύρα και μία ανοιχτόχρωμη παλέτα και αυτό ακριβώς μας προσφέρει το Ziba. Πλεκτές ομπρέλες, κρεμαστά φωτιστικά, ανοιχτόχρωμα ξύλα και πολλά φυτά σε ένα “τροπικό σκηνικό” που λατρεύουμε να επισκεπτόμαστε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακόμα και αν είστε από εκείνους που, λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων, δυσκολεύεστε να μπείτε σε καλοκαιρινό mood, το Ziba θα φέρει το καλοκαίρι σε εσάς, και όλα αυτά, δίπλα στο κύμα. Στο μενού του μαγαζιού θα βρείτε γλυκές και αλμυρές επιλογές brunch, προτάσεις από διάφορες κουζίνες (μεξικάνικη, ιταλική, ελληνική κλπ.) και μία μεγάλη λίστα με κοκτέιλς. Εμείς, πάντως, προτείνουμε ανεπιφύλαχτα!
Διεύθυνση: Λεωφόρος Γρέγου 41, Πόρτο Ράφτη 19023
Τηλέφωνο: 2299071000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈξοδος με…θέα σε αγαπημένα rooftops της Αθήνας12.09.2018

Barco Lounge Bar Restaurant

Παραμένοντας στην boho αύρα, αυτή τη φορά με λίγο πιο ethnic και μινιμαλιστική διάθεση, πάμε στο Barco και στον υπέροχο χώρο του, πλάι στη θάλασσα. All day επιλογές, comfort πιάτα και ένα περιβάλλον που “φωνάζει” καλοκαίρι, έτοιμο να μας δροσίσει και να μας βάλει σε ρυθμούς καλοκαιριού.

Γευστικές επιλογές από brunch, μέχρι και βραδινό ποτό, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μενού με ελληνικές, αλλά και ξένες γεύσεις. Εμείς προτείνουμε από τα brunch το κουλούρι Θεσσαλονίκης με τηγανιτό αυγό και σως γραβιέρας και από το κυρίως μενού τα bao buns με καβούρι και τα tacos με γαρίδας. Μικρή υποσημείωση: στα γλυκά θα βρείτε και προφιτερόλ με χειροποίητα σου (έτσι, για να υπάρχει σαν πληροφορία).
Διεύθυνση: Γρέγου 22, Πόρτο Ράφτη 19003
Τηλέφωνο: 2299074307

Navy Seaside

Και πάμε σε ένα μαγαζί που έχει τόσο χώρο για φαγητό, όσο και για βουτιές, κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Ο λόγος για το Navy, που θα μας κάνει να δροσιστούμε λίγο παραπάνω, καθώς, εκτός από εστιατόριο, διαθέτει και ξαπλώστρες, πολυθρόνες και πουφ δίπλα από το κύμα, για εκείνους που μαζί με το φαγητό ή τον καφέ τους, θέλουν να κάνουν και τη βουτιά τους.

Το μενού απευθύνεται τόσο σε όσους θέλουν μία πιο comfort κατάσταση με brunch και καφέ, όσο και σε εκείνους που αναζητούν μία πιο fine dining εμπειρία, ενώ στο μαγαζί πραγματοποιούνται κατά καιρούς και διάφορα lives δίπλα στη θάλασσα.
Διεύθυνση: Αυλακιού 52, Πόρτο Ράφτη 19003
Τηλέφωνο: 2299075675

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣινεμά κάτω από τα αστέρια: Τα κορυφαία φεστιβάλ κινηματογράφου ανά την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b