MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Από τον Ευριπίδη έως τον Αριστοφάνη: 10+1 παραστάσεις αρχαίου δράματος που περιοδεύουν

Κάθε καλοκαίρι το αρχαίο δράμα “πρωταγωνιστεί” στα ανοιχτά θέατρα της χώρας και για τον λόγο αυτό εμείς συγκεντρώσαμε έντεκα περιοδεύουσες παραστάσεις εμβληματικών έργων αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας που φέτος θα τραβήξουν αναμφισβήτητα την προσοχή σας.

©Karol Jarek
Αριστούλα Ζαχαρίου

Καλοκαίρι για τους απανταχού θεατρόφιλους σημαίνει παρακολούθηση παραστάσεων αρχαίου δράματος στα ανοιχτά θέατρο όλης της χώρας. Είναι η κατεξοχήν εποχή που οι εμβληματικοί αρχαίοι τραγικοί και κωμικοί ποιητές, με τις διαχρονικές ιδέες και τον πανανθρώπινο λόγο, “συνομιλούν” με το σήμερα μέσα από τη φρέσκια και ανανεωτική ματιά των σύγχρονων σκηνοθετών. Είναι η εποχή των μεγάλων πολιτιστικών φεστιβάλ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι η εποχή της Επιδαύρου.

Για τον λόγο αυτό εμείς συγκεντρώσαμε έντεκα παραστάσεις εμβληματικών έργων αρχαίας κωμωδίας και τραγωδίας που θα παρουσιαστούν φέτος σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και αναμένεται να τραβήξουν αναμφισβήτητα την προσοχή σας.

Οι «Επιδαύριες» παραστάσεις

“Ιππόλυτος” του Ευριπίδη

Μετά το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου και “εγκαινίασε” τα φετινά Επιδαύρια, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία στο «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά» και σε διάφορους άλλους χώρους στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Μια τολμηρή “ματιά” που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν της τραγωδίας του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων, αναβαθμίζοντας το μυθικό μοτίβο της σεξουαλικής επιθυμίας μιας γυναίκας για έναν νεότερο άντρα σε μία αδυσώπητη σύγκρουση ανάμεσα στην ανθρώπινη βούληση και τη θεϊκή δύναμη.
*Παίζουν: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς
Επόμενες παραστάσεις:
Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά και περιοδεία: 18€ γενική είσοδος. 14€ άνω των 65 ετών, 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι | Προπώληση: ticketservices.gr.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί της περιοδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ιππόλυτος» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

“Σφήκες” του Αριστοφάνη

Στη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου για φέτος, η Λένα Κιτσοπούλου αναμετράται με την αριστοφανική κωμωδία «Σφήκες», ένα έργο για τις παθογένειες της δημοκρατίας και τις ρωγμές της δικαιοσύνης. Από τη μία ένας χαιρέκακος, δικομανής ηλικιωμένος δικαστής που ζει για να καταδικάζει «ενόχους» κι από την άλλη ο απεγνωσμένος γιος του, ένα σαθρό δικαστικό σύστημα που μοιράζει επιδόματα και μια ολόκληρη κοινωνία από Σφήκες, εγκλωβισμένοι στο αποπνικτικό κουκούλι της διχόνοιας και της κακεντρέχειας. Όπως ο Αριστοφάνης σατιρίζει με αιχμηρό τρόπο τη διάβρωση του δικαστικού συστήματος, ακρογωνιαίου λίθου της λαϊκής κυριαρχίας, η αιρετική δημιουργός στρέφει το βλέμμα στα λαϊκά δικαστήρια των σόσιαλ μίντια και των τηλεοπτικών εκπομπών, φωτίζοντας, καυστικά, ζητήματα όπως η συστημική σαπίλα, οι “κοιμισμένες” άμυνες, ο ρατσισμός, ο φανατισμός και η άκαμπτη πολιτική ορθότητα.
*Παίζουν: Δάφνη Δαυίδ, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Κωνσταντίνος Καπελλίδης, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κότσιφας, Νίκος Κουσούλης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Νεφέλη Μαϊστράλη, Σωτήρης Μανίκας, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ιωάννα Μαυρέα, Θάνος Μπίρκος, Δημήτρης Ναζίρης, Πάνος Παπαδόπουλος, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Μαριάννα Πουρέγκα, Θοδωρής Σκυφτούλης
Εισιτήρια περιοδείας: Γενική είσοδος: 15€. AμεΑ: 0€. Παιδιά έως 10 ετών: 0€. Δημότες Δωδώνης: 4€ (*).Άνεργοι Δημότες Δωδώνης: 0€ (*) | Προπώληση: Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: ticketservices.gr, άλλοι σταθμοί περιοδείας περιοδεία: ticketservices.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Οιδίπους Τύραννος» του Σίμου Κακάλα σε περιοδεία12.09.2018

“Βατράχια” του Αριστοφάνη

©Karol Jarek

Έφη Μπίρμπα και Άρης Σερβετάλης παρουσιάζουν την παράσταση «Βατράχια – Μια κωμωδία με DNA τραγωδίας», από 19 Ιουλίου σε καλοκαιρινή περιοδεία και 28-29 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας για την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Με οδοδείκτη τον αριστοφανικό εξπρεσιονισμό η παράσταση φτάνει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας.
*Παίζουν: Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής.
Εισιτήρια περιοδείας: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου: Εισιτήριο από 15€. Προπώληση εδώ.
Σταθμοί της Περιοδείας

Οιδίπους επί Κολωνώ

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Η εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ»σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, παρουσιάζεται από τέλη Ιουλίου σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 4-5 Αυγούστου. Το έργο πραγματεύεται το τέλος του Οιδίποδα, άλλοτε κραταιού βασιλιά της Θήβας. Γέροντας πια, τυφλός και εξόριστος, φτάνει μετά από μακρά περιπλάνηση στον Αθηναϊκό δήμο του Ίππιου Κολωνού, οδηγούμενος από την κόρη του Αντιγόνη, ζητώντας φιλοξενία από τους κατοίκους και τον Βασιλιά Θησέα. Η αναπάντεχη άφιξη της άλλης κόρης του, της Ισμήνης, φέρνει είδηση πως οι γιοί του, Πολυνείκης και Ετεοκλής, βρίσκονται στα πρόθυρα του εμφυλίου, ενώ ένας νέος χρησμός ορίζει πως όποιος έχει με το μέρος του τον Οιδίποδα κερδίζει. Καθώς ο Θησέας δεσμεύεται να του προσφέρει προστασία, στη σκηνή εισβάλλει ο Κρέοντας ζητώντας του να επιστρέψει πίσω στη Θήβα και καταφεύγοντας ακόμη και στη βία για να πετύχει τον σκοπό του.
*Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης, Νίκος Νίκας, Γιώργος Φριντζήλας, Damiano Ottavio Bigi, Νίκος Δερτιλής, Γιώργος Μπούτσικας κ.ά.
Τιμές εισιτηρίων περιοδείας: 20€ κανονικό, 17€ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σταθμοί της περιοδείας. 
Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου:  Ζώνη VIP 70€, Ζώνη Α 55€, Ζώνη Β 40€, Ζώνη Γ 30€, Ζώνη Δ 15€, Ζώνη Στ’ 12€. Προπώληση: viva.gr

Εκάβη

Η διαχρονική και επίκαιρη όσο ποτέ τραγωδία του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, παρουσιάζεται από τον Ιούλιο σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 11-12 Αυγούστου. Σε μια ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους περίοδο ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταδείξει την αποκτήνωση του ανθρώπου από τον πόλεμο. Στην εποχή μας, όπου οι πολεμικές συρράξεις μεταμορφώνονται σε μια στεγνή, εικονική και ακίνδυνη πληροφορία, θαμμένη ανάμεσα σε πλήθος ειδήσεων, με τον άνθρωπο να εξοικειώνεται με την εικόνα της βίας και να εκπαιδεύεται στον θάνατο, η Εκάβη γίνεται το πρόσωπο που μάς οδηγεί στον ξεχασμένο από καιρό δρόμο του θρήνου. Μαζί της οι γυναίκες, οι “αόρατες” του πολέμου, συγκροτούνται ως κοινότητα μέσα από το κοινό βίωμα της απώλειας. Ο πόλεμος στο έργο μπορεί να έχει τελειώσει, η βία όμως όχι, και η Εκάβη μεταβαίνει από το πένθος στην εκδίκηση.
Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Τιμές εισιτηρίων περιοδείας: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου: Εισιτήριο από 15€. Προπώληση εδώ

Τρωάδες

Μια ρηξικέλευθη ανάγνωση του αριστουργηματικού έργου του Ευριπίδη, «Τρωάδες», παρουσιάζει το ΚΘΒΕ, από τον Ιούλιο, σε καλοκαιρινή περιοδεία, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Χρήστου Σουγάρη και με ενδιάμεσο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 18-19 Αυγούστου. Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη που έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής. Ο Ευριπίδης υπενθυμίζει τη σημασία του να παραμένει κανείς άνθρωπος, μακριά από ψευδαισθήσεις παντοδυναμίας και αναδεικνύει το μεγαλείο και τη δύναμη των ανθρώπων που επιμένουν ακόμα και μετά την καταστροφή.
*Παίζουν: Μελίνα Αποστολίδου, Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Χαρά Γιώτα, Ηλέκτρα Γωνιάδου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χριστίνα Μπακαστάθη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μπέτυ Νικολέση , Ρούλα Πατεράκη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Δημήτρης Πιατάς, Πολυξένη Σπυροπούλου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Θεοφανώ Τζαλαβρά , Μάρα Τσικάρα, Μαρίζα Τσάρη.
Τιμή εισιτηρίων περιοδείας: 15€. Κανονικό εισιτήριο: 17 €. Φοιτητικό/ Άνω των 65: 12€ . Δάσκαλοι & Καθηγητές / Ομαδικό (10 άτομα): 10€. Άνεργοι: Δωρεάν (20 θέσεις ανά παράσταση για τις παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους), κατόπιν τιμή εισιτηρίου : 10€. ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8€ | Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου: Από 7.50€. Προπώληση: viva.gr

Οιδίπους Τύραννος

Μια από τις κορυφαίες και πιο πολυπαιγμένες αρχαίες τραγωδίες παγκοσμίως, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, παρουσιάζεται από τον Ιούλιου σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με μια στάση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 25-26 Αυγούστου. Ο Οιδίποδας βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίποδας γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Κάθε άνθρωπος, στο χείλος μιας καταστροφής, που διαπιστώνει πως το κακό που πολεμάει είναι αυτός ο ίδιος.
*Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Εισιτήριο περιοδείας: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου: Από 12€. Προπώληση: viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Οιδίπους Τύραννος» του Σίμου Κακάλα σε περιοδεία12.09.2018

Άλλες παραστάσεις αρχαίου δράματος που ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Βάκχες

Μια δυναμική εκδόχη των «Βακχών» του Ευριπίδη με τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, παρουσιάζει το Θέατρο του Νέου Κόσμου και η Πέμπτη Εποχή σε καλοκαιρινή περιοδεία. Ο Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο πιστών γυναικών, τις Βάκχες, για να διαδώσει τη λατρεία του και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται. Ανάμεσά τους, ο Βασιλιάς Πενθέας, ο οποίος καταστέλλει με βία τις αποχαλινωμένες εκδηλώσεις αυτής της παράξενης λατρείας. Όμως ο Διόνυσος “φώλιαζε” ήδη κρυφά στην καρδιά της πόλης, όπως και μέσα στον ίδιο τον αλαζονικό μονάρχη της. Ο Πενθέας από τιμωρός της βακχείας θα γίνει αβοήθητο άθυρμά της, συμπαρασύροντας στον όλεθρο τον βασιλικό του οίκο. Μια διερεύνηση της “διονυσιακής μανίας” μέσα από τον ευριπίδειο λόγο, τον συνδυασμό σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής και μιας κινησιολογιάς βασισμένης στα “συγγενικά” «Αναστενάρια».
*Παίζουν: Δημήτρης Λάλος, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Χριστοδούλου, Βίκυ Βολιώτη, Στέργιος Κοντακιώτης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου.
Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € [ ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ]. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί της περιοδείας 

Μήδεια

H «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ο Ιάσονας αποφασίζει να εγκαταλείψει τη Μήδεια, για να παντρευτεί τη Γλαύκη, κόρη του βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα, διεκδικώντας μερίδιο στην εξουσία. Ο Κρέοντας αποφασίζει να εξορίσει τη Μήδεια και τα παιδιά από την πόλη, με τη συναίνεση του πατέρα τους. Μετά την προδοσία του Ιάσονα και την καταπάτηση των όρκων, η Μήδεια, αποφασίζει να τον εκδικηθεί, εμπλέκοντας και τα παιδιά στα “θανάσιμα” σχέδιά της. Μια τραγωδία για την αιώνια μάχη ανάμεσα στα δύο φίλα και τις καταστροφικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο. Ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα.
*Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Φάνης Μουρατίδης, Ελένη Καστάνη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Λαέρτης Μαλκότσης, Αλμπέρτο Φάις.
Εισιτήριο: Από 18€. Προπώληση: viva.gr
Σταθμοί περιοδείας 

Ηλέκτρα

Tην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, παρουσιάζει η «Ars Aeterna» και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε καλοκαιρινή περιοδεία. Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Ο μύθος των Ατρειδών παρουσιάζεται μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα της Ηλέκτρας, θρυμματισμένο από τον πόνο και το πένθος, που αντανακλά, μεγεθύνει και ενίοτε παραμορφώνει την πραγματικότητα. Η ηρωίδα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει ποτέ να καταγγέλλει την ανηθικότητα και την υποκρισία. Ο πόνος, το πένθος , η ακόρεστη δίψα της για εκδίκηση δημιουργούν ένα τοπίο κινούμενης άμμου που σιγά-σιγά την καταπίνει, ωστόσο εκείνη αδυνατεί να πράξει διαφορετικά.
*Παίζουν: ένα Παπαληγούρα, Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.
Τιμές εισιτηρίων: 20 € | 17 € [ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ]. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί της περιοδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικές περιοδείες: 10+1 κωμωδίες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα12.09.2018

Ο Αριστοφάνης Ονειρεύεται Λυσιστράτη + Πραξαγόρα

Η παράσταση «Ο Αριστοφάνης Ονειρεύεται Λυσιστράτη + Πραξαγόρα», μια δραματουργική σύνθεση δύο κωμωδιών του Αριστοφάνη, σε δραματουργία-σκηνοθεσία Κυριακής Δ. Σπανού, παρουσιάζεται από το Θεσσαλικό Θέατρο σε καλοκαιρινή περιοδεία. Η σκηνική αυτή σύνθεση συνδέεται από τη δράση των γυναικών για το κοινό καλό. Οι γυναίκες του Αριστοφάνη αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για έναν κόσμο συμφιλιωμένο και δίκαιο με ευημερία για όλους τους πολίτες. Η Λυσιστράτη με «όπλο» την ερωτική επιθυμία, επιχειρεί  να σταματήσει τον πόλεμο και να συμφιλιώσει τους Έλληνες.  Η Πραξαγόρα (από τις «Εκκλησιάζουσες») με τις συντρόφους της επιστρατεύει την τακτική του θεάτρου και της μεταμφίεσης, καταλαμβάνει τη συνέλευση και περνάει το νόμο να αναλάβουν οι γυναίκες την εξουσία και να επιβάλουν κοινοκτημοσύνη στην πόλη.
*Παίζουν: Βερόνικα Δαβάκη, Φρόσω Ζαγοραίου, Θανάσης Ζέρβας, Βασίλης Κουλακιώτης, Μαρσέλα Λένα, Χάρις Λούπα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Δημήτρης Όντος, Ντίνος Ποντικόπουλος.
Εισιτήρια: 12 γενική είσοδος, προπώληση 10 ευρώ, 8 ευρώ (ομαδικό- άνω των 65, μαθητικό-φοιτητικό), 5 ευρώ (Άνεργοι-ΑΜΕΑ-τρίτεκνοι-πολύτεκνοι). Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί της περιοδείας.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b