MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

SFF23: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης επιστρέφει – Το πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης επιστρέφει ανανεωμένο για 6η συνεχή χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και δράσεων.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης επιστρέφει ανανεωμένο για 6η συνεχή χρονιά. Με ένα ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα προβολών και δράσεων, το SFF23 ανοίγει στις 13 Ιουλίου τις πόρτες του με ένα δημιουργικό εργαστήριο animation για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”.

Στις 14 Ιουλίου μεταφερόμαστε στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Καμάρι για ένα βράδυ γεμάτο προβολές ταινιών του ανεξάρτητου κινηματογράφου. 

Έχοντας ως στόχο να αποτελέσει επίκεντρο ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ζύμωσης ιδεών, το SFF διεξάγεται από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής του στο Σινέ Kαμάρι, έναν ιστορικό κινηματογράφο που από το 1987 αποτελεί αναπόσπαστο πολιτιστικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Από τις πλατείες, τις γειτονιές και τα συνοικιακά καφενεία στις αρχές του 20ου αιώνα, μέχρι τα μοντέρνα θερινά σινεμά της Ελλάδας, οι ανοιχτοί χώροι προβολής έχουν υπάρξει ζωτικά σημεία συνάντησης, κοινωνικοποίησης και διασκέδασης. Εμπνευσμένο από τέτοιους τόπους πολιτιστικής επικοινωνίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης διεξάγεται σε προσεχτικά επιλεγμένες εξωτερικές τοποθεσίες άμεσα συνδεδεμένες με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τόσο την ιστορία του τόπου και το ρόλο της στο σήμερα όσο και την ξεχωριστή μορφολογία του τοπίου.  

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”

Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης πηγαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” και προσκαλεί τους μικρούς λάτρεις του κινηματογράφου να ανακαλύψουν τη μαγεία της κινούμενης εικόνας. Με τίτλο «Από τη ντομάτα στον πελτέ!», το τρίωρο εργαστήριο animation χρησιμοποιεί ως σημείο εκκίνησης το ιστορικό εργοστάσιο και προσκαλεί παιδιά 10-12 ετών να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του animation και παράλληλα να μάθουν τη διαδικασία παραγωγής πελτέ καθώς σχεδιάζουν και φωτογραφίζουν τη δική τους ταινία. Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από την ομαδική δουλειά και τον πειραματισμό με μοντέρνα και παραδοσιακά αντικείμενα, οι συμμετέχοντες να διασκεδάσουν ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα βασικά βήματα για τη δημιουργία μιας σύντομης ταινίας animation με την τεχνική stop motion.

Οι προβολές ταινιών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης θα λάβουν χώρα όπως κάθε χρόνο στο θερινό Σινέ Καμάρι. Στις 14 Ιουλίου, κάτω από τον έναστρο ουρανό των Κυκλάδων, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους του ανεξάρτητου διεθνή κινηματογράφου που καταπιάνονται με σύγχρονα θέματα, μας ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη και μας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. 

Από τις αφηγήσεις τριών γυναικών για τη ζωή τους στην Πολωνία μέσα από την animation ταινία «3geNARRATIONS» της Paulina Ziółkowska οπου ξεδιπλώνονται οι απόψεις τριών γενεών στη μακρινή Κίνα με το «Firecracker Story», το οποίο μιλώντας για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Κινέζικης πρωτοχρονιάς επιχειρεί να εξετάσει πως αντιδρά ο κόσμος σε μια κοινωνική ή ιστορική αλλαγή.

Ανάμεσα στις ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών που θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ είναι και το «Abyssal Zone» του Αντώνη Κιτσίκη αλλά και το πολυβραβευμένο «ΤόληςLive ή Τορόντο» του Αλέξανδρου Ρέλλου, το οποίο έχει σημειώσει πάνω από 20 επίσημες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα παρακάτω 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φεστιβάλ Δράμας γίνεται το «εισιτήριο» για τα Όσκαρ12.09.2018

13 Ιουλίου  στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»

Εργαστήριο κινούμενης εικόνας για παιδιά – «Από τη ντομάτα στον πελτέ!»

Παιδιά 10-12 ετών
Διάρκεια: 3 ώρες
Μέγιστος αριθμός: 10
Ώρα: 10:00 – 13:00
Χώρος: Αίθουσα εκπαιδευτικών
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: Ιωάννα Γιακουμάτου
Γλώσσα: Ελληνικά
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] μέχρι τις 7 Ιουλίου 2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προβολές, 14 Ιουλίου – Σινέ Καμάρι

Screening Slot 1: 21.00 – 22.25

“Collectables” του Jonas Frost, Δανία (16 λεπτά)

Κατά τη διάρκεια ενός μοιραίου Σαββατοκύριακου η ζωή της νεαρής Alberte αλλάζει για πάντα. Από την απόλυτη ευτυχία που για πρώτη φορά έρχεται σε σεξουαλική επαφή με τον μεγάλο της έρωτα, August, στον απόλυτο τρόμο όταν ανακαλύπτει ότι τελευταίος την τράβηξε κρυφά φωτογραφίες και καταλάθος δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

“Breathe” του Zac Norrington, Ηνωμένες Πολιτείες (16 λεπτά)

Το 1983 η Julie Ridge είναι το πρώτο άτομο που θα κολυμπήσει δύο συνεχόμενους γύρους τριγύρω από το νησί του Manhattan. Σήμερα ζει στο Manhattan και εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός με 25 χρόνια εμπειρία ανατρέχει στις αναμνήσεις της και θυμάται τον καιρό που πάλευε με τη διπολική διαταραχή.

“Abyssal Zone” του Αντώνη Κιτσίκη, Ελλάδα (17 λεπτά)

Abyssal Zone

Καθώς πλέουν στα ανοιχτά με τη φίλη του, ο Jason ένας προβληματισμένος νέος θα έρθει αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο του φόβο, να βουτάει στα βαθιά νερά του ωκεανού. Με αυτό ως αφορμή, θα έρθουν στην επιφάνεια διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει με τη σχέση του και θα πρέπει να λύσει.

“3geNARRATIONS” της Paulina Ziółkowska, Πολωνία (8 λεπτά)

Μέσα από τις αφηγήσεις τριών γυναικών από τρεις διαφορετικές γενιές ξεδιπλώνονται τρεις διαφορετικές οπτικές.

“Traje de Luces” του Sergio Jaén Sánchez, Ισπανία (20 λεπτά)

Η ιστορία εκτυλίσεεται σε μια μικρή πόλη της ισπανικής επαρχίας στις αρχές του 1980. Ο El Chiqui είναι ένας νέος άντρας έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στη τοπική αρένα ταυρομαχίας ανάμενοντας όλοι από αυτόν να συνεχίσει τη κληρονομιά της οικογένειας του. Ωστόσο, αυτός δεν θέλει αυτό πραγματικά. Η μυστική του σχέση τον Nicolás, ένα νέο άντρα από την πόλη του δίνει τη διέξοδο που ψάχνει για να φύγει από το χωριό αφήνοντας πίσω την οικογένεια του.

Διάλειμμα: 22.25 – 22.35 / Screening slot 2: 22.35 – 00.00

“She said No ” του  Sondos Shabayek, Αίγυπτος (10 λεπτά)

She said no

Η Sara είναι 10 μηνών έγκυος και έχει μόλις φύγει από το γυναικολόγο να συναντήσει τον φίλο της Τάρεκ σε ένα δρόμο του Βερολίνου για να δουν μαζι ένα διαμέρισμα. Ο Tarek πιστεύει ότι πρέπει να παντρευτούν παρά τα προβλήματα που έχει η σχέση τους αλλά η Sara, έφυγε από το Κάιρο για να ζήσει ελεύθερη και δυσκολεύεται να συμβιβαστεί με την ιδέα. Ακόμα και τόσα χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα της, έρχεται αντιμέτωπη με την πατριαρχική κοινωνία μέσω της σχέση της.

“A Firecracker Story” του Zhizi Hao, Κίνα (20 λεπτά)

Μετά την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, ένα 8χρονο αγόρι βγαίνει την παραμονή στους δρόμους της πόλης στην νότια Κίνα για να βρει κάποιον πωλητή.

“Eindis Ends It All” της Tamara Rosenfeld, Ηνωμένες Πολιτείες (14 λεπτά)

Η Eindis είναι μια γυναίκα που αποφασίζει να περάσει χρόνο στη φύση σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της. Ξαφνικά βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο με νέο φίλο μία σφουγγαρίστρα που έχει κουμπιά για μάτια. Δεν έχει ιδέα πως έφτασε εδώ και ούτε πως να φύγει, όταν ένα χρόνο αργότερα εμφανίζεται ένας άντρας που γεννά νέα ερωτήματα.

TolisLive or (Toronto) του Αλέξανδρου Ρέλλου, Ελλάδα (23 λεπτά)

TolisLive or (Toronto)

Ένας ηλικιωμένος πρώην τραγουδιστής αποφασίζει να επιστρέψει στην καριέρα του στο σκυλάδικο, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του, τις επιλογές που τον σημάδεψαν και το Τορόντο.

Polywood του Alessio Mineo, Ηνωμένες Πολιτείες (15 λεπτά)

Polywood

Όταν ο Clayton συναντάει τον August στο πρώτο τους ραντεβού μετά τη γνωριμία τους μέσω Grindr, η αρχική αγωνία του εξαφανίζεται αφού η μεταξύ τους επικοινωνία πάει πολύ καλά. Η καλή ατμόσφαιρα όμως αλλάζει όταν ο August αναφέρει πάνω στη συζήτηση τον σύντροφό του. Το ραντεβού τελειώνει απότομα με τον Clayton να φεύγει επικρίνοντας τον August για την επιλογή του να είναι πολυσυντροφικός.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των νικητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φεστιβάλ Δράμας γίνεται το «εισιτήριο» για τα Όσκαρ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Ιουλίου

Eισιτήρια: 7€

Πληροφορίες / Κρατήσεις: santorinifilmfest.com

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, Βλυχάδα, Σαντορίνη
Σινέ Καμάρι, Καμάρι, Σαντορίνη

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b