MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

“Ο Ιούλιος των τραγουδιών” στην Εύβοια ανοίγει αυλαία με τον Μανώλη Μητσιά

Μετά τις περσινές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στη Βόρεια Εύβοια, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Oι γέφυρες της μουσικής», με μία συναυλία αφιερωμένη στους κατοίκους της Β. Εύβοιας.

Monopoli Team

Μετά τις περσινές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στη Βόρεια Εύβοια, τις οποίες υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό το τοπικό κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πιλοτικό πρόγραμμα «Oι γέφυρες της μουσικής», ένας θεσμός που στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής. Ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος είναι το Φεστιβάλ «Ο Ιούλιος των τραγουδιών» (15–29 Ιουλίου) που πραγματοποιείται στη Λίμνη Ευβοίας, στην Αγία Άννα και στο Πευκί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«50 χρόνια χρυσάφι»

Η αυλαία του φετινού φεστιβάλ ανοίγει με τον Μανώλη Μητσιά και τη συναυλία «50 χρόνια χρυσάφι», το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στη Λίμνη Ευβοίας (είσοδος ελεύθερη). Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, η οποία είναι αφιερωμένη στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, ο κορυφαίος ερμηνευτής, με την ευγένεια και το σπάνιο ήθος του, θα ξεδιπλώσει στο κοινό τη σπουδαία του διαδρομή. Θα μας οδηγήσει σε ένα μελωδικό ταξίδι που αυτός ο τόσο απέριττος αλλά και τόσο ουσιαστικός καλλιτέχνης θα γεμίσει με μαγεία
και φως για χάρη μας.

Στο μουσικό του οδοιπορικό, ο Μανώλης Μητσιάς και η ορχήστρα του θα σταθούν σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας που σημάδεψαν το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, σε εμβληματικές στιγμές της μουσικής μας όπως τις «ζωγράφισε» ο ίδιος με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής του. Θα μας προσφέρει μελωδίες και στίχους που βρήκαν χώρο στην καρδιά μας. Θα μοιραστεί μαζί μας της δικής του «Γης το χρυσάφι». Θα μας τραγουδήσει για τη «Μικρή Ραλλού», για τον «Γιάννη τον φονιά» και θα μας πάει μέχρι την «Ελευσίνα». Θα μας θυμίσει τραγούδια που ρίζωσαν στις ψυχές όλων μας, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Σταμάτη Κραουνάκη και άλλων συνθετών μας. Τραγούδια γραμμένα πάνω σε στίχους και ποίηση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Γέφυρες της Μουσικής: Το Μέγαρο “ταξιδεύει” ξανά στη Βόρεια Εύβοια με όχημα τη μουσική12.09.2018

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο). Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρα), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν), Σταύρος Καβαλιεράτος (ηλεκτρικό μπάσο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Μανώλης Μητσιάς για μία συναυλία στην Λίμνη Εύβοιας το Σάββατο 15 Ιουλίου, στο πλαίσια του Φεστιβάλ «Ο Ιούλιος των τραγουδιών» (15–29 Ιουλίου) και του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι γέφυρες της μουσικής».

Είσοδος Ελεύθερη

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b