MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
11
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Kneecap (ξανά) στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Η ανάρτηση για τις επιθέσεις στο Μπέλφαστ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι Ιρλανδοί Kneecap, που έρχονται σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα για ένα μεγάλο show στο Rockwave, ξεκαθάρισαν τη στήριξή τους στα θύματα του πογκρομ στο Μπέλφαστ τις προηγούμενες ημέρες.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι Kneecap, το πολυσυζητημένο (για όλους τους σωστούς λόγους) ιρλανδικό συγκρότημα που θα δούμε στις 20 Ιουνίου live στο Terra Vibe στο πλαίσιο του Rockwave Festival, εξέδωσαν τη δική τους δήλωση, με την οποία καταδικάζουν το ρατσιστικό πογκρομ που έλαβε χώρα στο Μπέλφαστ τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η αφορμή για τις ρατσιστικές επιθέσεις υπήρξε η κυκλοφορία ενός βίντεο που έδειχνε την επίθεση εναντίον ενός Σκωτσέζου τη Δευτέρα από έναν άνδρα τον οποίο η αστυνομία αναγνώρισε αργότερα ως Σουδανό. Για δύο συνεχόμενες νύχτες, σπίτια, αυτοκίνητα και λεωφορεία πυρπολήθηκαν από ρατσιστικές ομάδες.

Για ακόμη μια φορά, οι Kneecap στάθηκαν αλληλέγγυοι με τα θύματα της πρωτόγνωρης αυτής επιθεσης.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους όσους επηρεάστηκαν από τη βία, τον εκφοβισμό, τις απειλές και τον αναγκαστικό εκτοπισμό στο Μπέλφαστ χθες», έγραψε το ραπ συγκρότημα του Μπέλφαστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως απάντηση στα γεγονότα.

«Οι άνθρωποι πίσω από αυτό (σ.σ τις επιθέσεις) δεν νοιάζονται για την κοινότητά τους και κινητοποιούνται από ρατσισμό. Ο στόχος τους είναι η διαίρεση. Ως κάτοικοι του Ντέρι και του Μπέλφαστ, γνωρίζουμε πολύ καλά το μίσος που κρύβεται πίσω από την εκδίωξη οικογενειών από τα σπίτια τους. Και την απόλυτη υποκρισία των πολιτικών ή των ανθρώπων σε μακρινές χώρες που υποκινούν τη διχόνοια μεταξύ της εργατικής τάξης» έγραψαν.

«Οι κοινότητές μας έχουν αντισταθεί σε αυτό στο παρελθόν και θα αντισταθούν και στο μέλλον. Έχουμε περισσότερα κοινά μεταξύ μας από ό,τι θα έχουν ποτέ οποιοσδήποτε ρατσιστής ή πλούσιος υποκινητής».

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Kneecap τοποθετούνται άφοβα για σημαντικά κοινωνικά, πολιτικά ζητήματα. Από την αρχή της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, στάθηκαν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και καταδίκασαν το κράτος του Ισραήλ, σε βαθμό που να εκδίωξαν δικαστικά ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, τον Mo Chara – ο οποίος εν τέλει αθωώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι σαρωτικοί Kneecap επιστρέφουν το καλοκαίρι στο Rockwave12.09.2018

Πέρσι, στη συναυλία τους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Rockwave Festival, είχαν και πάλι καταδικάσει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, ενώ είχαν στηρίξει σχετική απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών της χώρας. Φέτος, επιστρέφουν στο Terra Vibe ως headliners – και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Chris Isaak: Class of ’88
Μουσικά Νέα
Ο ΛΕΞ ξεκινά τη μεγαλύτερη περιοδεία του σε Ελλάδα και Κύπρο
Μουσικά Νέα
«Τζούρα Ελευθερίας»: Το πιο ανέμελο τραγούδι αυτού του καλοκαιριού από Καραπατάκη-Ντάντο
Αφιέρωμα
Αυτές είναι οι 30 μεγάλες συναυλίες που δεν θα χάσεις το καλοκαίρι στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ορφέας και Ευρυδίκη: Μέγαρο και Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη με Γκλουκ – Μπερλιόζ
Μουσικά Νέα
Ο French Fry κυκλοφόρησε το πρώτο του album “Quit Your Job!”
Μουσικά Νέα
Έλλη Πασπαλά και David Lynch special guests των Raining Pleasure στο αφιέρωμα για τον Χατζιδάκι στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Sold out τα εισιτήρια για τη συναυλία του John Legend στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο Μουσικής “ανεβαίνει” στον Λόφο της Πνύκας για τη Γιορτή της Μουσικής
Μουσικά Νέα
Live from the Park: To STEGI.RADIO επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως με ένα 16ήμερο, δωρεάν μουσικό φεστιβάλ
Μουσικά Νέα
Einsturzende Neubauten: Επιπλέον εισιτήρια διαθέσιμα για τη συναυλία στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Λουκάς Καρυτινός: Ανανεώνεται η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ