MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Παρακμάζουσες, του Γιώργου Μανιού στο θέατρο Δόρα Στράτου

Η κωμωδία του Γιώργου Μανιού, «Παρακμάζουσες», μια σάτιρα για κάθε λογής εξουσία, παρουσιάζεται, για τρεις παραστάσεις, στο θέατρο Δόρα Στράτου.

Monopoli Team

Την “ΑριστοφΟνική” κωμωδία «Παρακμάζουσες» του Γιώργου Μανιού, παρουσιάζεται, στο θέατρο Δόρα Στράτου στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι Εμμάνουελ Μανιού και η παραγωγή της Abysson Productions.

Στην παράσταση παίζουν: Τάσος Παλαντζίδης, Νέλλη Γκίνη, Κώστας Φραγκολιάς, Ασπασία Κοκόση, Παναγιώτης Καρμάτης, Έλενα Μεντζέλου, Νίκος Τριφύλλης και (6μελής) Χορός με κορυφαία την Θέλμα Καραγιάννη.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι Έλληνες έδωσαν αρκετές μάχες συνδέοντας άρρηκτα την ελευθερία τους με την επανάσταση ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση. Το 430 π.χ. είναι η εποχή του Περικλή, του Θουκυδίδη, του Αριστοφάνη , του Σωκράτη, αλλά και η πρώτη χρονιά που ξέσπασε ο μεγάλος Πελοποννησιακός πόλεμος. Η παράσταση είναι μία σάτιρα για κάθε λογής εξουσία.

Η Υπόθεση:

Στην αρχαία Αθήνα, μια συντηρητική οικογένεια βιώνει τις αλλαγές που σηματοδοτεί η απώλεια του πατέρα στον πόλεμο, αλλά και την επανάσταση που επιφέρουν οι νέες ιδέες και οι ανατρεπτικές διδασκαλίες κάποιων σοφών της εποχής.

Η διχόνοια, η δίψα για εξουσία και ο ανταγωνισμός των μεγάλων, σε αντίθεση με την ανάγκη για ανεξαρτησία των γυναικών και την αμφισβήτηση στο κατεστημένο από τους νεότερους, φέρνει σε σύγκρουση το παλιό με το καινούριο.

Οι εμπλεκόμενοι ζητούν συμβουλές από το μαντείο και με τρόμο βλέπουν το μέλλον που περιμένει τους Έλληνες. Μπροστά στον κίνδυνο ενώνονται και αναζητούν λύσεις. Τότε, με την παρέμβαση του Δία, η ίδια οικογένεια επιλέγεται να ταξιδέψει στον χρόνο – στις επόμενες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός -για να μεταφέρει το πνεύμα της ενότητας και την σπίθα της επανάστασης που θα φουντώσει την φλόγα της ελευθερίας.

Επίσης, στις «Παρακμάζουσες», μαζί με τον έμμετρο λόγο και την μουσική αναβιώνουν μελοποιημένοι Ομηρικοί, Ορφικοί ύμνοι και ποιήματα της Σαπφούς. Μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλοι στα Καζάνια σας!, του Πέτρου Α. Καφαντόγια σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

«Στο έργο, με έναν εκπληκτικά σατιρικό τρόπο αποτυπώνεται η διαβάθμιση των εξουσιών και η συντροφική σχέση αγάπης και μίσους που έχουν με την Δημοκρατία». 
Παναγιώτα Μπλέτα, Συγγραφέας – Διανοήτρια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Μανιός
Σκηνοθεσία: Εμμάνουελ Μανιός

Μουσική: Αρετή Κοκκίνου
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος

Παίζουν: Τάσος Παλαντζίδης, Νέλλη Γκίνη, Κώστας Φραγκολιάς, Ασπασία Κοκόση, Παναγιώτης Καρμάτης, Έλενα Μεντζέλου, Νίκος Τριφύλλης και (6μελής) Χορός με κορυφαία την Θέλμα Καραγιάννη

Τιμές Εισιτηρίων: €20, Άνεργοι, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ: €14
Διάρκεια Παραστάσεων: 11-13 Σεπτεμβρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr.
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 20:45
Link Εισιτηρίων: www.viva.gr/tickets/theater/parakmazouses
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Δόρα Στράτου, Λόφος Φιλοπάππου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0324 4395.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b