MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Jimi Hendrix: Άλλη μία κιθάρα του σε δημοπρασία – Πωλείται για πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια

Άλλη μία κιθάρα του Jimi Hendrix η “1961 Epiphone Wilshire” βγαίνει σε δημοπρασία με αρχική τιμή τα 1,25 εκατομμύρια δολάρια. 

Monopoli Team

Άλλη μία κιθάρα του Jimi Hendrix σε δημοπρασία. Αυτή τη φορά η κιθάρα, γνωστή ως “1961 Epiphone Wilshire” πωλείται για 1,25 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κιθαρίστας – θρύλος φαίνεται να είχε αγοράσει την κιθάρα στις αρχές του 1963 δηλαδή την ίδια περίοδο που άρχισε να παίζει με τους King Casuals στο Club Del Morocco.

Σύμφωνα με το TMZ, το όργανο μουσικής δεν έχει το “φως” της δημοσιότητας από το 2008. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ο οίκος δημοπρασιών Moments in Time πουλά το προϊόν, εκ μέρους ενός ιδιώτη συλλέκτη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κιθάρα του Hendrix που δημοπρατείται για τεράστια ποσά. Το 2016, μία χρησιμοποιημένη κιθάρα που ο κιθαρίστας φαίνεται να είχε αγοράσει για 25 δολάρια πουλήθηκε για πάνω από 200 χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασία.

Το 2020, η σπάνια ιαπωνική ηλεκτρονική κιθάρα από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, πουλήθηκε για 171 χιλιάδες λίρες σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, η κιθάρα κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό τετραπλάσιο από αυτό που είχαν εκτιμήσει πριν την δημοπρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζίμι Χέντριξ: Τα 10 καλύτερα κομμάτια του θρυλικού κιθαρίστα της ροκ12.09.2018

Ο Hendrix πέθανε το 1970, σε ηλικία 27 ετών, στο δυτικό Λονδίνο. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών.

Ωστόσο, για πολλούς ο θάνατός του παραμένει μυστήριο, καθώς το 2009, ο πρώην βοηθός του James “Tappy” Wright ισχυρίστηκε ότι ο μάνατζερ του κιθαρίστα, Jeffrey, τον είχε στην πραγματικότητα δολοφονήσει, για να πάρει την αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής – η οποία ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Και εκείνος τελικά πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, τρία χρόνια αργότερα, το 1973.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRockwave 2023 – Day 3: Black Keys, Puscifer, VV ετοιμάζονται να ταρακουνήσουν το Terra Vibe12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b