MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Οι κιθάρες των Τζίμι Χέντριξ και Μπομπ Μάρλεϊ βγαίνουν σε δημοπρασία

Οι κιθάρες των θρυλικών καλλιτεχνών Τζίμι Χέντριξ και Μπομπ Μάρλεϊ πωλούνται στην ετήσια δημοπρασία «Icons and Idols Trilogy: Rock and Roll», του οίκου Julien Auctions.

κιθάρες
Μπομπ Μάρλεϊ και Τζίμι Χέντριξ, Michael Ochs Archives/Getty Images; Ed Caraeff/Getty Images
author-image Εύα Μουστεράκη

Οι θρυλικές κιθάρες με τις οποίες έπαιξαν ο Τζίμι Χέντριξ και ο Μπομπ Μάρλεϊ  πλέον δημοπρατούνται. Συγκεκριμένα, αποτελούν μερικές από τις τελευταίες αφίξεις στην ετήσια δημοπρασία «Icons and Idols Trilogy: Rock and Roll» του οίκου Julien Auctions. Η διαδικασία πώλησης θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Δεκεμβρίου.

Δύο κιθάρες άνηκαν στον Τζίμι Χέντριξ, μία εκ των οποίων είναι η αγαπημένη Fender Stratocaster για αριστερόχειρα, την οποία πολλοί απόλαυσαν στα χέρια του διάσημου μουσικού, στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη. Ο σειριακός της αριθμός υπαινίσσεται πως μάλλον κατασκευάστηκε το 1969 και υπολογίζεται να φτάσει περίπου στα 300.000-500.000 δολάρια.

Η άλλη κιθάρα του Χέντριξ εκτιμάται να φτάσει την αξία των 200.000-500.000 δολαρίων. Είναι μια ακουστική κιθάρα William C. Stahl Style 8 της δεκαετίας του 1960, κατασκευασμένη από τους Larson Brothers.

κιθάρες

Ο Χέντριξ με τον Ρέντινγκ τον Μάρτιο του 1967

Άλλο σχετικό αντικείμενο προς πώληση αποτελεί ένα παλιό αντίγραφο του  «Life Magazine», χρονολογούμενο στις 3 Οκτωβρίου του 1969, που περιέχει μια φωτογραφία του Τζίμι Χέντριξ. Σε αυτήν ο καλλιτέχνης κρατάει την κιθάρα Stahl Style 8. Στη δημοπρατούμενη παρτίδα περιλαμβάνεται και μια χειρόγραφή επιστολή του μπασίστα της μπάντας Jimi Hendrix Experience. Σε αυτήν, ο Νόελ Ρέντινγκ επιβεβαιώνει πως η κιθάρα άνηκε στον Χέντριξ και είναι η ίδια με αυτήν στην φωτογραφία του Life.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMegaron Online: Μία συναυλία από την Κρατική Όπερα του Βερολίνου μέσω δωρεάν live streaming12.09.2018

Η Julien’s Auctions θα δημοπρατήσει επίσης τη σπάνια 1975 Ovation 1612-4 Custom Balladeer ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα του Μπομπ Μάρλεϊ. Εκτιμάται πως θα πουληθεί κάπου στα 80.000-100.000 δολάρια.

κιθάρες

Κιθάρες από την δημοπρασία του οίκου Julien Auctions

Προσωπικά αντικείμενα και αναμνηστικά της συλλογής άλλων καλλιτεχνών

Μεταξύ αυτών, η Icons and Idols διαθέτει μερικά ακόμα όργανα και αναμνηστικά από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών. Από τα πιο αξιοσημείωτα είναι η κιθάρα 2004 EVH Charvel Art Series, αποκλειστικά σχεδιασμένη για τον Έντι Βαν Χάλεν. Επιπλέον, κατέχει και μία άλλη που είχε κατασκευάσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, μαζί με τον προσωπικό του κατασκευαστή για κιθάρες. Ακόμα, δημοπρατείται η Fender Stratocaster του Κερτ Κομπέιν, την οποία έσπασε στην τουρνέ του «Utero», το 1994. Στα αναμνηστικά περιλαμβάνεται και το γάντι του Μάικλ Τζάκσον από την τουρνέ «Vitory» του 1984.

ΠΗΓΗ: RollingStone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Κατάματα»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Σωκράτη Μάλαμα12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b