MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Challengers: Η νέα ταινία του Luca Guadagnino με τη Zendaya θα “ανοίξει” το Φεστιβάλ της Βενετίας

Το πολυαναμενόμενο «Challengers» του Luca Guadagnino, με τους Zendaya, Josh O’Connor και Mike Faist σε ένα ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο με queer υποτόνους, είναι η ταινία έναρξης του επερχόμενου 80ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Metro Goldwyn Mayer Pictures
Monopoli Team

Η ρομαντική δραμεντί του Luca Guadagnino«Challengers», με πρωταγωνίστρια τη Zendaya ως ένα πρώην παιδί-θαύμα του τένις και νυν προπονήτρια η οποία εμπλέκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο με δύο τενίστες, ερμηνευμένους από τους Josh O’Connor και Mike Faist, θα ανοίξει το επερχόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το «Challengers» θα πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα εκτός διαγνωστικού, στις 30 Αυγούστου, στο Palazzo del Cinema του Λίντο, “εξασφαλίζοντας”  ένα λαμπερό ξεκίνημα γεμάτο κινηματογραφικούς αστέρες για την 80η διοργάνωση.

Λίγα λόγια για την ταινία

Στην πολυαναμενόμενη ταινία  – η οποία σηματοδοτεί την πρώτη πλήρως “αμερικάνικη” παραγωγή για τον Guadagnino- η Zendaya υποδύεται την Tashi Duncan. Μια πρώην τενίστρια που προγραμματίζει το comeback του συζύγου της, Art (Mike Faist), ενός πρωταθλητή σε μια αδιάκοπη σειρά από ήττες, στο τουρνουά τένις «Challengers». Ωστόσο, όπως είδαμε και στο trailer, τα πράγματα παίρνουν μια ενδιαφέρουσα τροπή όταν εκείνος πρέπει να αντιμετωπίσει έναν άλλον “ξοφλημένο” παίκτη, τον Patrick (Josh O’Connor), ο οποίος τυχαίνει να είναι καλός του φίλος και πρώην εραστής της Tashi.

«Καθώς παρελθόν και παρόν συγκρούονται, και η ένταση χτυπάει κόκκινο, η Tashi πρέπει να αναρωτηθεί πόσο κοστίζει η νίκη», αναφέρει η σύνοψή. Με τον σκηνοθέτη να δηλώνει πως πρόκειται για μια «σύγχρονη, τολμηρή ιστορία γεμάτη νεανική ορμή, έρωτα και δύναμη».

Το σενάριο του «Challengers» υπογράφει ο Αμερικανός δραματουργός Justin Kuritzkes. Στην παραγωγή βρίσκονται οι Amy Pascal, Luca Guadagnino, Zendaya και Rachel O’Connor.Η μουσική είναι των Trent Reznor και Atticus Ross.

Τι δηλώνει ο σκηνοθέτης

«Η Zendaya, ο Josh και ο Mike είναι ολοκληρωτικά αυθεντικοί και φρέσκοι, φέρνουν μια νέα ενέργεια που δεν την έχετε ξαναδεί», πρόσθεσε, «Ανυπομονώ το κοινό στο Λίντο να χορέψει στους ρυθμούς του soundtrack των Trent και Atticus στη βραδιά έναρξης της 80ης διοργάνωσης της Μόστρα» 

«Για έναν κινηματογραφικό δημιουργό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και είμαι τρομερά ευγνώμων στον Alberto [Barbera] και την οικογένεια του φεστιβάλ για την υπέροχη αυτή τιμή». 

Την περασμένη χρονιά ο Luca Guadagnino βραβεύθηκε από το φεστιβάλ με τον Αργυρό Λέοντα σκηνοθεσίας για την ταινία του «Bones and All», η οποία χάρισε στην πρωταγωνίστρια Taylor Russell το Βραβείο Marcello Mastroianni για ανερχόμενους ηθοποιούς.

Λίγα λόγια από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ

Σε ανακοίνωση του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Alberto Barbera, αναφέρει: «Ο Luca Guadagnino είναι ένας από τους ελάχιστους Ιταλούς σκηνοθέτες που ξέρει πως να συνεργάζεται τόσο με Ιταλούς όσο και με ξένους ηθοποιούς, εκμαιεύοντας κορυφαίες ερμηνείες κάθε φορά. Ακόμα και όταν δημιουργεί στο εξωτερικό όπως συμβαίνει τώρα με το “Challengers”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μετά από τον «Πατέρα» η ώρα του «Γιου»12.09.2018

Με χάρη και αυτοπεποίθηση, η δημιουργική ενέργεια του Guadagnino δεν γνωρίζει όρια σε αυτή την ταινία καθώς αναμετράται με ζητήματα όπως η αγάπη, η φιλία, η αντρική αντιπαλότητα, δίνοντας σάρκα και οστά σε μια συναρπαστική και συναισθηματική ταινία, γεμάτη ειρωνεία, αισθησιασμό και καλοσύνη. Το σινεμά στην αγνότερη μορφή του». 

Το 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αναμένεται να διεξαχθεί 30 Αυγούστου με 9 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b