MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Lewis Capaldi: Ανακοίνωσε διάλειμμα από τις συναυλίες, για να “προσαρμοστεί” στο σύνδρομο Τουρέτ

Λίγες μέρες μετά το σετ του στο Glastonbury, ο Σκωτσέζος μουσικός ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την περιοδεία του, για να μπορέσει να βάλει τη ψυχική και σωματική του υγεία σε προτεραιότητα.

Monopoli Team

Λίγες ημέρες μετά τη συγκινητική συναυλία του στο φετινό Glastonbury, ο Lewis Capaldi ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από τις συναυλίες, το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα – χωρίς να διευκρινίζει πόσο θα διαρκέσει.

Ο Σκωτσέζος τραγουδιστής ερμήνευε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στην Pyramid Stage του Glastonbury το απόγευμα του Σαββάτου (24/06), όταν αναγκάστηκε να πει στο κοινό ότι έχει αρχίσει να χάνει τη φωνή του και να βιώνει μια σειρά από τικ ως αποτέλεσμα του συνδρόμου Τουρέτ.

Μάλιστα, δυσκολεύτηκε να τραγουδήσει την τεράστια επιτυχία του “Someone You Loved”, με αποτέλεσμα το κοινό να αρχίσει να τραγουδά μαζί του, για να τον βοηθήσει. Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το set του, που τελείωσε λίγο νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματίσει.

Ο 26χρονος μουσικός είχε μάλιστα ακυρώσει όλες τις προηγούμενες υποχρεώσεις του τρεις εβδομάδες πριν το Glastonbury, για να μπορέσει να προετοιμαστεί για την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο φεστιβάλ.

Χθες, λοιπόν, ο Capaldi μοιράστηκε στο Twitter ένα μήνυμα, με το οποίο ανακοίνωνε το διάλειμμα από τις live συναυλίες, εξηγώντας ότι το κάνει για να επικεντρωθεί στη ψυχική και σωματική του υγεία.

“Κάποτε απολάμβανα κάθε δευτερόλεπτο των live μου και ήλπιζα ότι οι τρεις αυτές εβδομάδες μακριά θα με βοηθούσαν” έγραψε. “Αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα μαθαίνω να προσαρμόζομαι στον αντίκτυπο του Τουρέτ και το Σάββατο έγινε ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξοδέψω περισσότερο χρόνο στο να βάλω τη ψυχική και σωματική υγεία μου σε σειρά, ώστε να μπορέσω να κάνω αυτό που αγαπώ για περισσότερο καιρό”.

“Ξέρω ότι είμαι πραγματικά τυχερός που μπορώ να κάνω αυτό το διάλειμμα ενώ άλλοι δεν μπορούν και θέλω να ευχαριστήσω την υπέροχη οικογένεια, φίλους, ομάδα, ιατρούς, όλους όσοι με στήριξαν σε κάθε βήμα στις καλές ημέρες και ακόμα πειρσσότερο τον τελευταίο αυτό χρόνο που το είχα περισσότερο ανάγκη από ποτέ” πρόσθεσε.

“Λυπάμαι τόσο πολύ για όλους εκείνους που είχαν προγραμματίσει να έρθουν σε συναυλία μου πριν το τέλος της χρονιάς αλλά χρειάζομαι να νιώθω καλά για να μπορώ να ερμηνεύσω στο επίπεδο που αξίζετε. Το να παίζω για εσάς κάθε βράδυ είναι ό,τι ονειρευόμουν πάντα οπότε αυτή είναι η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Θα επιστρέψω όσο νωρίτερα μπορώ” κατέληξε.

Ο Lewis Capaldi έχει διαγνωστεί το 2022 με σύνδρομο Τουρέτ, μία νευρολογική πάθηση που κάνει τον παθόντα να κάνει ήχους και κινήσεις, τις οποίες δεν θέλει να κάνει. Στο ντοκιμαντέρ που είχε κυκλοφορήσει με το Netflix τον Απρίλιο εξερευνούσε τις αλλαγές που είχε φέρει η διάγνωση αυτή στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους σταθμούς της περιοδείας του είναι και η Αθήνα, με τη συναυλία να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου 2023 στο TerraVibe.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b