MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 23 Ιουνίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023.

Jump Up!, Ahmet Öğüt, 2022. Installation, with 3 selected works from the museum collection, 3 trampolines. Φωτογραφία: Museum of Contemporary Art Skopje. | «Εργασία μετά την Αμοιβή, Αγάπη πριν από την Εργασία»: Έκθεση του Ahmet Öğüt στο State of Concept
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Προβολές στο pop-up diner θερινό σινεμά Stellar

«Το Τέρας»

Το STELLAR είναι το pop-up diner-θερινό σινεμά που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης και Πάνος Ιωαννίδης. Ένα απρόσμενο crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας, που υπόσχεται αξέχαστες βραδιές για τους μήνες Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Το Τέρας»: Ο Λόρις, ένας ονειροπόλος εργένης, πέφτει θύμα παρεξηγήσεως και ταυτίζεται με έναν παρανοϊκό δολοφόνο που τρομοκρατεί τη Ρώμη. Ο Ρομπέρτο Μπενίνι σ’ ένα ρεσιτάλ του τι σημαίνει κωμικός του σώματος.
Πέμπτη 22/6, Παρασκευή 23/6, στις 21:15
Εισιτήριο: 35€. Προπώληση: viva.gr
Stellar Gastro Cinema, Τζαφέρη 16, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 23 Ιουνίου12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Εργασία μετά την Αμοιβή, Αγάπη πριν από την Εργασία»: Έκθεση του Ahmet Öğüt στο State of Concept

Jump Up!, Ahmet Öğüt, 2022. Installation, with 3 selected works from the museum collection, 3 trampolines. Φωτογραφία: Museum of Contemporary Art Skopje.

Το State of Concept παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Ahmet Öğüt με τίτλο «Εργασία μετά την Αμοιβή, Αγάπη πριν από την Εργασία – Ένα VIP Lounge για τους Εργαζόμενους στην Τέχνη», ενώ θα ακολουθήσει δημόσιο πρόγραμμα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου στις 19:00 συνοδευόμενα από την περφόρμανς «Δίκαιος Mισθός για μια Eπινοημένη Δουλειά» που θα ξεκινήσει στις 19:30. Η ατομική έκθεση παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από το ατομικό καθώς και το συλλογικό και συνεργατικό μέρος της πρακτικής του Öğüt, όλα τα έργα δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Η έκθεση του Öğüt βασίζεται σε μια κριτική αμφισβήτηση του θεσμού της τέχνης, διερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο τέμνονται καλλιτέχνης, θεατής και επιμελητής.
Εγκαίνια, 23 Ιουνίου 2023, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 23.06.2023 – 23.09.2023
Ωράριο: Τετάρτη – Παρασκευή 4:30μμ-8:30μμ, Σάββατο 12μμ-5μμ
State of Concept Athens, Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα. Τηλ: 21 3031 8576. Ε: [email protected]. https://stateofconcept.org/

3. Guru Shots – Athens Photo Exhibition: Διπλή ομαδική φωτογραφική έκθεση στη Blank Wall Gallery

Η διεθνής πλατφόρμα φωτογραφίας Guru Shots έρχεται στην Αθήνα για μια διπλή ομαδική φωτογραφική έκθεση, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου, στη Blank Wall Gallery. Η πρώτη έκθεση, με τίτλο «My Favorite Shot», αποτελεί μία συλλογή από φωτογραφίες πάνω σε διαφορετικές θεματικές, ενώ η δεύτερη, με τίτλο «Solo – Single Object» οι φωτογράφοι απαθανατίζουν ένα αντικείμενο ως κυρίαρχο στοιχείο. Και οι δύο εκθέσεις περιλαμβάνουν μια αξιόλογη συλλογή πάνω από ογδόντα εκτυπωμένων και ψηφιακών φωτογραφιών από φωτογράφους περισσότερων από τριάντα χωρών.
Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Ιουνίου, 20:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 23-25 Ιουνίου 2023
Ωράριο: Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου, 12:00 – 17:00
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη. Τηλ: 211.4052.138

4. «Παράγκες»: Καταστροφή και Δημιουργία: Έκθεση του Αλέξανδρου Τζώνη στο Καναδικό Ινστιτούτο

Η έκθεση με τίτλο «Παράγκες»: Καταστροφή και Δημιουργία, η οποία παρουσιάζεται στο Καναδικό Ινστιτούτο, οφείλει τις απαρχές της στα παιδικά χρόνια του Αλέξανδρου Τζώνη, γόνου προσφυγικής οικογένειας. Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε λίγα βήματα την παραγκούπολη στις όχθες του Ιλισού, μία από τους πολλούς προσφυγικούς οικισμούς της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας που δημιουργήθηκαν με τον ερχομό των προσφύγων μετά τα ολέθρια γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922. Από τα δεκατρία του χρόνια, γοητευμένος από την εφευρετικότητα, την απλότητα αλλά και την αίσθηση της κοινότητας αυτών των κατασκευών, που δημιουργήθηκαν σε περιστάσεις ακραίας φτώχιας, άρχισε να τις φωτογραφίζει και αργότερα, ως φοιτητής, να τις αποτυπώνει σε σκίτσα και ακουαρέλες. Η παρουσίαση της έκθεσης στον χώρο του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα είναι ένα ευτυχές γεγονός, αφού το κτήριο όπου στεγάζεται βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ιλισού και υπήρξε παλαιότερα το σπίτι του συγγραφέα Στρατή Δούκα, πρόσφυγα του 1922.
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, 10.00-14.00 —– Τρίτη-Πέμπτη, 17.00-20.00.
Καναδικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Ορμηνίου 3, Αθήνα. Τηλ.: 210 72 23 201.

5. Sleep, Death’s Own Brother: Ατομική έκθεση του Steven Shearer στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Η έκθεση Steven Shearer: «Sleep, Death’s Own Brother», η οποία παρουσιάζεται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου, έχει ως αφετηρία το έργο «Sleep II» (2015), ένα μνημειώδες κολλάζ αποτελούμενο από χιλιάδες εικόνες που έχει βρει ο καλλιτέχνης σε αναζητήσεις του στο διαδίκτυο, όλες τους jpegs, που αναπαριστούν ανθρώπους που κοιμούνται. Το έργο, ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα όπου ισορροπεί το χρώμα, η κλίμακα, η σύνθεση και η θεματική, είναι ένα εκτεταμένο μωσαϊκό που αποτυπώνει μια εκτενή γκάμα καταστάσεων ύπνου, από την ξεκούραση και την ηρεμία, την κωμική ελαφρότητα έως την έκσταση και το εντελώς μακάβριο. Σχεδιασμένη γύρω από το σημαντικό αριθμό έργων ζωγραφικής και έργων σε χαρτί του Steven Shearer που ανήκουν στη συλλογή Γιώργου Οικονόμου, η έκθεση προτείνει μια σε βάθος προσέγγιση του έργου του καλλιτέχνη, από την ανατρεπτική σκοπιά του άψυχου σώματος, που κάποιες φορές είναι πραγματικά νεκρό, ενώ άλλοτε απλώς μοιάζει νεκρό.
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιουνίου 2023 – Μάρτιος 2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 πμ έως τις 6 μμ., και Τετάρτη έως τις 8μμ.
Συλλογή Γιώργου Οικονόμου, Λεωφ. Κηφισίας 80, Μαρούσι Αθήνα Ελλάδα T +30 210 8090566  [email protected] | thegeorgeeconomoucollection.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 23 Ιουνίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b