MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 23 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Εξομολογήσεις: Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Ζέλντιν έρχεται στην Πειραιώς 260 μ’ ένα έργο για τη μητέρα του

Μπορούμε να κοιτάξουμε τη ζωή με φρέσκο βλέμμα; Μπορούμε να φτάσουμε στον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας παρατηρώντας σε βάθος χρόνου τη ζωή ενός ανθρώπου; Έχοντας παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά “Une mort dans la famille” τον Φεβρουάριο στο Παρίσι στο Ateliers Berthier (Odéon-Théâtre de l’Europe), ο θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Αλεξάντερ Ζέλντιν, ανερχόμενο αστέρι του βρετανικού θεάτρου, έρχεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να παρουσιάσει τις «Εξομολογήσεις», αφήγηση της ζωής μιας γυναίκας με πρωτογενές υλικό τις συζητήσεις με τη μητέρα του.
23-26 Ιουνίου στις 21:00
5-35€
Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ), Καλλιθέα

2. Μάνα Κουράγιο και άλλες ιστορίες του Μπρεχτ: Μια μουσικοθεατρική βραδιά στο θέατρο Φούρνος

Έχοντας στο επίκεντρο σκηνές και τραγούδια από την εμβληματική «Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της», αλλά και έργα όπως «Οι ιστορίες του κύριου Κ», το «Ρομάντζο της Πεντάρας» αναδεικνύεται ο διαχρονικός λόγος του Μπρεχτ μέσα από μία παράσταση εν εξελίξει με ζωντανή μουσική επί σκηνής και δύο ηθοποιούς, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια συνομιλία με το κοινό με άξονα τους πολιτικοκοινωνικούς μηχανισμούς που σκιαγραφούνται στο έργο του μεγάλου Γερμανού δραματουργού.Με τους: Μάνια Παπαδημητρίου και Θανάση Σαράντο.
23-24 Ιουνίου στις 21:00
5€ – 10€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

3. Music for Athens: Ο Nils Frahm στο Ηρώδειο

Ο πρωτοπόρος Γερμανός μουσικοσυνθέτης, από τους πιο περιζήτητους εφευρέτες ήχου της σύγχρονης μουσικής σκηνής, Nils Frahm έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού. Μουσικοσυνθέτης, πιανίστας και παραγωγός, ο χαρισματικός Nils Frahm θεωρείται από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της σύγχρονης κλασικής σύνθεσης. Έχει χτίσει σταθερή φήμη η οποία οφείλεται στις δυνατότητές του στον αυτοσχεδιασμό, την ανυπέρβλητη τεχνική του και στο πάθος που διέπει τις ζωντανές εμφανίσεις του. Με μία ασυνήθιστη προσέγγιση στη μουσική και έναν ηχητικό δυναμισμό που συνεχώς εκπλήσσει, o Nils Frahm συνδυάζει, με μεγάλη επιτυχία, το πιάνο με ηλεκτρονικούς ήχους, άμπιεντ στοιχεία και drum machines που τον καθιστούν μοναδικό στο είδος του.
Παρασκευή 23/6 στις 21:00
29-68€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. Release Athens x SNF Nostos: Η Siouxsie στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens και το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώνουν τις δυνάμεις τους για τελευταία ημέρα σήμερα, υποδεχόμενοι δύο σπουδαία ονόματα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην post punk και τη rock μουσική. Η θρυλική Siouxsie, επιστρέφει μετά από 15 χρόνια, και θα ανέβει στη σκηνή της Πλατείας Νερού για να μάς υπενθυμίσει γιατί θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες των τελευταίων δεκαετιών. Στη σκηνή θα ανέβουν επίσης και οι Ladytron, κορυφαίοι εκπρόσωποι της electro-pop σκηνής των είκοσι τελευταίων χρόνων.
Παρασκευή 23/6 *οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30
Από 45€
Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Δέλτα Φαλήρου, διασταύρωση Λ. Συγγρού και Λ. Ποσειδώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens x SNF Nostos: Η Siouxsie και οι Interpol headliners της τρίτης μέρας του φεστιβάλ12.09.2018

5. Release Athens x SNF Nostos: Οι Interpol στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Headliner στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα είναι οι Interpol, το συγκρότημα που στις αρχές των 00s συντάραξε τη σκηνή της Νέας Υόρκης, αλλά και ολόκληρο τον μουσικό κόσμο, επαναφέροντας τον ήχο του post punk και δίνοντάς του μία σύγχρονη διάσταση. Επίσης θα εμφανιστούν οι The Haunted Youth, μια από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες της Ευρωπαϊκής indie-pop-rock.
Παρασκευή 23/6 *οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30
Από 45€
ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b