MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 23 Ιουνίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες μέχρι παραστάσεις, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Monopoli Team

Συναυλία και προβολή ταινίας στο 13ο Athens Open Air Film Festival

Το 13ο Athens Open Air Film Festival, σε σύμπραξη με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, συνεχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Θέατρο Κολωνού, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της 50μελούς El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 26) η οποία θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «B-ME: Blending Melodies:  Bridging Cultural Identities», όπου 15 συνθέτες με 15 μουσικούς από προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο συν-δημιούργησαν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες. Την εντυπωσιακή συναυλία θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ και διαχρονικά δημοφιλούς ταινίας Σινεμά ο Παράδεισος του Τζουζέπε Τορνατόρε.
23/6, 20:30
Θέατρο Κολωνού  

2ο Athens Irish Festival με ξεχωριστές συναυλίες στον Βύρωνα

Το Athens Irish Festival επιστρέφει στο Πάρκο Λαμπηδόνας στον Βύρωνα για δεύτερη χρονιά και υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και ξεχωριστές δράσεις, αφιερωμένο στην Ιρλανδική παράδοση. Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, Παρασκευή 23 Ιουνίου, το κοινό θα παρακολουθήσει ένα Ιρλανδικό Trad Session ανοιχτό σε όλους και όλες τους/τις μουσικούς που θέλουν να συμμετάσχουν, θα χορέψει παραδοσιακούς Ιρλανδικούς χορούς από την περιοχή West Kerry με την Clíodhna Begley, την οποία θα ακολουθήσει η φολκ μπάντα The Chained Magpie που συνδυάζει την Κέλτικη και Αμερικανική μουσική. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει το πολυφωνικό φολ σχήμα Tale Tellers και έπειτα το πάρκο θα γεμίσει με τους ήχους της κοινότητας και της Curfá Gaelic-Nordic Choir με τραγούδια από το ιρλανδικό της ρεπερτόριο, τη βαθιά και μαγευτική Κέλτικη/Σκανδιναβική μουσική της Αθηναϊκής μπάντας Sólastas και στο τέλος ένα δεύτερο Μουσικό Σύνολο από τους Ιρλανδούς καλεσμένους του Φεστιβάλ, Aidan Connolly, Pádraig Keane, Fergus McGorman και Clíodhna Begley.
23/6 στις 18:00
Πάρκο Λαμπηδόνας – Βύρωνας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυστήριο 132 Sky Above Elefsina: Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης γεμίζει με νότες τον ουρανό της Ελευσίνας12.09.2018

Η παράσταση “Μία χώρα, δύο αιώνες μετά” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής ανοίγει την αυλαία του για το 2023 με την παράσταση “Μία χώρα, δύο αιώνες μετά” του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή, από τη θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου-Ταύρου “Εν Δράσει”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Υπόθεση: To «Μία Χώρα Δύο Αιώνες Μετά» διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς τη δημιουργούν. Προσπαθεί να καταλάβει τι έχει παγιωθεί για να διαμορφώσει τις συνειδήσεις του μέλλοντος. Εδώ η αφορμή μοιάζει να μετατίθεται από την κρίση της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα στη γιορτή των 200 ετών από τον αγώνα της ανεξαρτησίας. Είναι ένα έργο σύγχρονο που γράφτηκε μέσα στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και απηχεί προβληματισμούς σχετικούς με την τρέχουσα κοινωνικο – οικονομικο- πολιτική κατάσταση. Σκοπός του έργου δεν είναι να σχολιάσει πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, ούτε πώς θα βγούμε. Είναι όμως το περιβάλλον με το οποίο γίνονται κατανοητά όλα τα ζητήματα νεοελληνικής ιδεολογίας και νοοτροπίας.
23/6, 20:30 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Αθήνα

Θεατρική παράσταση “Η Μύτη” του Γκόγκολ στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο, το ΚΕΘΕΑ και το 18 ΑΝΩ έχουν εγκαινιάσει από τις αρχές του χρόνου μια νέα συνεργασία που φέρνει κοντά τον κόσμο του θεάτρου και της απεξάρτησης. Πρόκειται για ένα πεντάμηνο πιλοτικό πρόγραμμα εργαστηρίων για ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ και το 18 Άνω, και βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η Θεατρική ομάδα αποτελούμενη από μέλη του ΚΕΘΕΑ και του 18 ANΩ, η οποία θα παρουσιάσει την Παρασκευή 23 Ιουνίου αποσπάσματα από το διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ «Η μύτη», υπό μορφή αναλογίου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο Nero J θα παρουσιάσει μουσικές του συνθέσεις.
23/6, 18:00
Σκηνή Νίκος Κούρκουλος – Εθνικό Θέατρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυστήριο 13 Ε_φυγα Πόντος: Μια site-specific παράσταση της Γιολάντας Μαρκοπούλου στην Ελευσίνα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b