MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
BACKSTAGE

Στα γυρίσματα της «Μάγισσας»: Όλα όσα μάθαμε για την πολυαναμενόμενη σειρά εποχής του ANT1

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στα γυρίσματα της νέας σειράς του ANT1 «Η Μάγισσα» που φιλοξενούνται στο μαγευτικό κάστρο της Καρδαμύλης στη Μάνη, και σας μεταφέρουμε μία πρώτη εικόνα από όσα θα δούμε από Σεπτέμβρη.

Ειρήνη Μωραϊτη | 14.06.2023

Η Μάνη είναι μια περιοχή με πλούσια ιστορία και μαγευτικές γωνιές, για αυτό και δε μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι έχει εμπνεύσει αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές. Η πιο πρόσφατη, και φιλόδοξη, από αυτές είναι «Η Μάγισσα», η νέα δραματική crime σειρά του ANT1, η οποία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ο ANT1, που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει στο κοινό δεκάδες επιτυχημένες παραγωγές, επιστρέφει μετά από την αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια των προηγούμενων ετών, τις «Άγριες Μέλισσες», με μια ακόμα σειρά εποχής με την υπογραφή του Λευτέρη Χαρίτου, που υπόσχεται να μας καθηλώσει με την ιστορία, αλλά και την προσεγμένη παραγωγή της.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάποια από τα γυρίσματα στο μαγευτικό Κάστρο της Καρδαμύλης στη Μάνη σε ένα πολύ όμορφο press trip που οργάνωσε το κανάλι. Από τα όσα είδαμε, όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις για μία καθηλωτική σειρά που θα μας μείνει αξέχαστη θα εκπληρωθούν – κάτι που φυσικά μαρτυρά και η αφοσίωση που έχει δείξει το κανάλι σε αυτή τη φιλόδοξη παραγωγή.

Μια νέα crime δραματική σειρά για τον ANT1
Η Μάγισσα: Στα γυρίσματα της νέας σειράς του ANT1

Η Μάγισσα: Στα γυρίσματα της νέας σειράς του ANT1

«Η Μάγισσα» αποτελεί αναμφίβολα το πιο δυνατό χαρτί του ANT1 για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Και επειδή ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, όπως πολύ συχνά λέγεται, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Λευτέρης Χαρίτος και το σενάριο η Μελίνα Τσομπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, τα τρία βασικά πρόσωπα που ήταν πίσω από τη σειρά-φαινόμενο του καναλιού, «Άγριες Μέλισσες».

Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβρη και να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το πλάνο μέχρι τώρα είναι να γυριστούν μόλις 60 επεισόδια. Κεντρική πλοκή της αποτελεί η ιστορία του χαρακτήρα της Έλλης Τρίγγου, η οποία θα πρωταγωνιστεί ως Θεοφανώ δίπλα σε ένα καστ με γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς, αλλά και με αρκετά πρωτοεμφανιζόμενα άτομα από τον χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Μάνη του 1818, λίγο πριν ξεκινήσει η Ελληνική Επανάσταση και πολεμήσουν όλοι οι Έλληνες σα μια γροθιά, έχει ξεσπάσει αναταραχή σε μία νεοσύστατη οικογένεια, προερχόμενη από δύο εχθρικές γενιές που αναγκάστηκαν ενόψει επανάστασης να συμφιλιωθούν.

Στην οικογένεια αυτή θα γεννηθεί ένα μωρό, το οποίο όμως δε θα προλάβει να απολαύσει τη ζωή του για πολύ, καθώς σύντομα θα βρεθεί πνιγμένο σε ένα ποτάμι. Τι θα συμβεί όμως, όταν αποκαλυφθεί πως τον άδικο χαμό του είχε δει νωρίτερα σε όραμα η υπηρέτρια της οικογένειας; Τότε είναι που ξεκινά ένα αβέβαιο ταξίδι πλεγμένο με παράνομους έρωτες, προδοσίες αλλά και βεντέτες, βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής.

Να τονίσουμε πως μπορεί η σειρά να τοποθετείται στην εποχή πριν την Ελληνική Επανάσταση, δε θα απασχολήσει όμως αυτό το ιστορικό κομμάτι ούτε το σενάριο ούτε και τη σκηνογραφία βέβαια, καθώς τα κοστούμια που έχει επιμεληθεί η Τριάδα Παπαδάκη, ακόμη ένα μέλος της ομάδας των «Μελισσών», λίγο έχουν επηρεαστεί από την εποχή του ’21, αλλά έχουν μία πιο σύγχρονη και ταιριαστή στην υπόθεση νότα.

Εκτός από τα γυρίσματα στις πανέμορφες γωνιές της Μάνης πάντως, η παραγωγή της σειράς φρόντισε να μετατρέψει το κτήμα Νάσιουτζικ που βρίσκεται δίπλα στο στούντιο ΚΑΠΑ, σε ένα επιβλητικό και μαγευτικό κάστρο, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα «αυθεντικά» της Μάνης, μιας και το κόστος δημιουργίας του ήταν εξαιρετικά υψηλό και η προσοχή στις λεπτομέρειες εξαιρετική.

Στο κτήμα αυτό γίνονται και τα περισσότερα γυρίσματα της σειράς, με κάποια από αυτά να μοιράζονται στο Κάστρο Καρδαμύλης αλλά και σε άλλα μαγευτικά παραθαλάσσια μέρη της περιοχής, καθώς σε αρκετά επεισόδια θα δούμε το στοιχείο του νερού, μιας και η Μάνη φημιζόταν εκείνα τα χρόνια και για τους πειρατές της!

Οι ηθοποιοί και το φιλόδοξο όραμα πίσω από τη «Μάγισσα»

Γιώργος Γάλλος και Αναστάσης Ροϊλός

Πέρα από τα γυρίσματα βέβαια, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε τόσο με τους συντελεστές όσο και με τους ηθοποιούς που θα δούμε από Σεπτέμβρη στη «Μάγισσα». Να θυμίσουμε πως ήδη έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των: Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Έλλη Τρίγγου, Αναστάσης Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κατερίνα Λέχου, Μαρκέλλα Γιαννάτου και Θέμις Μπαζάκα, ενώ το κανάλι κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό τα επόμενα μέλη του καστ, τα οποία θα ανακοινώνονται σιγά σιγά.

Όλοι πάντως φαίνονται εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για το νέο αυτό project και όπως μας δήλωσαν έχουν γίνει μία ομάδα που βάζει τα δυνατά της για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και μιας και με την ομάδα πίσω από τη σειρά έχουν ήδη συνεργαστεί στις «Μέλισσες» οι περισσότεροι ηθοποιοί, το κλίμα πλέον είναι περισσότερο φιλικό παρά επαγγελματικό, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα γυρίσματα πιο εύκολα και διασκεδαστικά. Δε παρέλειψαν να αναφέρουν βέβαια και τις δυσκολίες που κρύβει μία τόσο φιλόδοξη σειρά όπως είναι «Η Μάγισσα», με εξωτερικά γυρίσματα σε φυσικά τοπία με ενίοτε αρκετά έντονες σκηνές μάχης, και όχι μόνο!

Λευτέρης Χαρίτος

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Λευτέρης Χαρίτος, δήλωσε συγκεκριμένα πως από τα πρώτα κιόλας βήματα δημιουργίας της «Μάγισσας», για τον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στο μυαλό του αποκλειστικά την Έλλη Τρίγγου, καθώς είδε σε αυτήν τη «μάγισσα» που έψαχνε, χωρίς βέβαια η ηθοποιός να έχει κάτι κοινό με τον ρόλο στην πραγματικότητα. Εξάλλου, και στις «Μέλισσες» είχε κόντρα ρόλο, όμως κατάφερε να τον βγάλει εξαίσια εις πέρας, ενώ ο ίδιος νιώθει πως οι δυο τους έχουν πλέον μία περισσότερο φιλική παρά επαγγελματική σχέση, όπως μας τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛευτέρης Χαρίτος: Η μυθοπλασία πρέπει να “μιλά” στις ψυχές των ανθρώπων12.09.2018

Ακόμα, ανέφερε πως όλοι οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν για τη συγκεκριμένη σειρά, παλιοί γνώριμοι από προηγούμενες δουλειές του αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι, ήταν η πρώτη του επιλογή, ενώ είναι πολύ χαρούμενος για τη συνολική ομάδα που κρύβεται πίσω από τη σειρά.

Εμείς, θα προσθέσουμε πως όλα δείχνουν ότι «Η Μάγισσα» θα είναι μία ακόμα παραγωγή-φαινόμενο και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών από την νέα τηλεοπτική σεζόν, ταξιδεύοντας μας σε άλλες εποχές, γεμάτες ίντριγκα, μαγευτικά τοπία και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Προδότες: Όσα ξεχωρίσαμε στο νέο παιχνίδι στρατηγικής του ANT112.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b