MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η ζωή, το τέλος και η «ανάσταση» της καριέρας του Ίθαν Χοκ: «Ήμουν μόλις 30 ετών και ξεγραμμένος»

Ο πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Pedro Almodóvar βρίσκεται στη βιομηχανία του θεάματος εδώ και τέσσερις δεκαετίες

Monopoli Team

Ο Ίθαν Χοκ είναι περήφανος για τα στραβά του δόντια. Όταν ένας πρώην ατζέντης του ζήτησε να τα φτιάξει, θύμωσε. «Παρακολούθησα τα Όσκαρ στην τηλεόραση πριν από μερικά χρόνια και όλοι έμοιαζαν σαν να ήταν άνθρωποι χωρίς κανένα ψεγάδι. Έμοιαζαν τόσο ψεύτικοι. Και τότε ανέβηκε στη σκηνή ο τρελός Σον Πεν και σκέφτηκα: “Να ένας άνθρωπος”». Εκείνη την ημέρα αποφάσισε ότι δεν θα έφτιαχνε τα δόντια του. «Απλά μισώ το πόσο ‘’ομογενοποιημένοι’’ θέλουν να είμαστε όλοι μας. Κανείς δεν μιλάει ποτέ για τα στραβά δόντια της Eleanor Roosevelt, επειδή ήταν μια γυναίκα με ουσία».

Στις Κάννες, ανάμεσα σε μοντέλα και σταρ του Instagram με πολλούς followers και μικρή φιλμογραφία, καθώς και εξωπραγματικά λευκά δόντια, ο Χοκ έμοιαζε με κανονικό άνθρωπο. Ή όσο φυσιολογικός μπορεί να είναι κανείς ως ένα σύμβολο της γενιάς του με τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ και μια καριέρα τεσσάρων δεκαετιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που μπορείτε (και πρέπει) να δείτε σήμερα12.09.2018

Τώρα, στα 52 του, ο Χοκ συμπρωταγωνιστεί στο «Strange Way of Life», την ταινία γουέστερν του σκηνοθέτη Pedro Almodóvar, που μόλις έκανε πρεμιέρα στις Κάννες. Σε αντίθεση με τον Pedro Pascal, τον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία «Strange Way of Life», τον οποίο ο κόσμος ανακάλυψε στα 40 του, ο Χοκ μεγάλωσε μπροστά στην κάμερα. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του ήταν 18 ετών και η μητέρα του 17. Τον ονόμασαν Ίθαν επειδή η μητέρα του πίστευε ότι το όνομα θα φαινόταν ωραίο στο εξώφυλλο ενός βιβλίου.

Οι γονείς του Χοκ χώρισαν όταν ήταν τεσσάρων ετών και πήγε να ζήσει με τη μητέρα του, η οποία τον μεγάλωσε ανάμεσα σε προσωρινές δουλειές και έντονη κοινωνική δραστηριότητα: ήταν δασκάλα, εντάχθηκε στο Σώμα Ειρήνης και ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά στην παροχή εκπαίδευσης σε παιδιά από τη Ρουμανία. Ο Χοκ συμμετείχε, και παραμένει, σε αυτό το έργο και είναι αφοσιωμένος στα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ125 χρόνια από τη γέννηση του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα: Σαν σήμερα γεννιέται το «αηδόνι της Ανδαλουσίας»12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b