MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 6 προτάσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 3-5 Ιουνίου 2023.

«Μπάσταρδα» | Βραβεία Ίρις 2023: Προβολές των φετινών υποψήφιων ταινιών στον Κινηματογράφο Άστορ 
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Βραβεία Ίρις 2023: Προβολές των φετινών υποψήφιων ταινιών στον Κινηματογράφο Άστορ

Λίγο πριν την Απονομή των φετινών Κινηματογραφικών Βραβείων Ίρις, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μας προσκαλεί από την Δευτέρα 5 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου στον κινηματογράφο Άστορ, για να δούμε τι υποψήφιες ταινίες. Σε μια εβδομάδα ελληνικού σινεμά, το Αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει στο φυσικό τους περιβάλλον, την κινηματογραφική αίθουσα, τις συνολικά 35 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, μεγάλου και μικρού μήκους που διεκδικούν ένα χρυσό αγαλματίδιο Ίρις. Τα Βραβεία ‘Ιρις 2023 θα απονεμηθούν την Τρίτη 27 Ιουνίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με παρουσιάστριες τις ηθοποιούς Νατάσα Εξηνταβελώνη και Λίλα Μπακλέση, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντή Φραγκόπουλου.
5-11 Ιουνίου 2023 | Δείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 5 ευρώ. Ημερήσιο Εισιτήριο: 10 ευρώ. Εβδομαδιαίο Εισιτήριο: 30 ευρώ | Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Αστορ, Σταδίου 28 – Στοά Κοραή, Αθήνα, Τηλ: 21 0321 1950.

2. Ταινιόραμα: Δύο ταινίες με ένα εισιτήριο κάθε βράδυ στον κινηματογράφο Άστυ

«Drive my Car»

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος, που πραγματοποιείται, από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. Το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, καθημερινά, δύο ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 5€. Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 18:30 θα προβληθεί η ταινία «Drive my Car» του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι και στις 21:00 η ταινία «Close» του Λούκας Ντοτ. Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 18:30 θα προβληθεί η ταινία «Χειμερία Νάρκη» σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν και στις 21:00 η ταινία «Το Μαργαριταρένιο Κουπί» του Πατρίσιο Γκουσμάν. Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, στις 18:30, θα προβληθεί η ταινία «Πάτερσον» του Τζιμ Τζάρμους και στις 21:00 η ταινία «Η Άλλη Όψη της Ελπίδας» του Άκι Καουρισμάκι.
25 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήριο: 5€ και για τις δύο ταινίες. 
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Μετρό Πανεπιστήμιο. Τ. 210 32 14 775 και 210 32 14 998.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE TV: Το φινάλε των Peaky Blinders και 8 ακόμα πρεμιέρες που θα δούμε τον Ιούνιο12.09.2018

Εκθέσεις

3. Φύση-Ω-Θεραπεία: Μια διαφορετική έκθεση του διεθνούς καλλιτέχνη Platon.H στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας

Στον Platon.H (Πλάτωνα Αλέξη Χατζημιχάλη), είναι αφιερωμένη η έκθεση «Φύση-Ω-Θεραπεία» 1995-2023 Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Ανόι, Βρυξέλλες, Ραμπάτ, Ύδρα, που φιλοξενεί, 3-30 Ιουνίου, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας. Τα εντελώς πρωτότυπα έργα που παρουσιάζει ο καλλιτέχνης, τα έχει δημιουργήσει αποκλειστικά με υλικά και στοιχεία που έχει αντλήσει από τη φύση. Η εικαστική ματιά του Platon.H εστιάζεται μόνιμα σχεδόν στα θαυμαστά φυσικά δημιουργήματα, από τα οποία εμπνέεται, μετασχηματίζοντας στη συνέχεια τα φυσικά υλικά σε έργα θαρραλέα, άλλοτε γλυπτά, συνθέσεις, κατασκευές ή άλλοτε φωτογραφίες, πάντα μέσα από μια εντελώς αντισυμβατική προσέγγιση.  Υμνεί τη φύση σε μια δημιουργική και θεραπευτική αλληλεπίδραση με την τέχνη, η οποία έδωσε και τον εύγλωττο τίτλο στην έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.
Εγκαίνια: Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 στις 8 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: 3-30 Ιουνίου 2023
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 9π:μ:–4μ:μ:
Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, Μιαούλη 454, Ύδρα. Τηλ: Τηλέφωνο: 2298 052355. Email: [email protected], www.iamy.gr 

4. «Φωτογραφικά Ζεύγη»: Έκθεση φωτογραφίας της Νανάς Καραμαγκιώλη και του Πλάτωνα Ριβέλλη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

H Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την δωδέκατη έκθεση της ετήσιας σειράς «Φωτογραφικά Ζεύγη». Στη σειρά, παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται. Φέτος, παρουσιάζονται φωτογραφίες της Νανάς Καραμαγκιώλη και του Πλάτωνα Ριβέλλη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο φωτογράφος Πάνος Ροζάκης. Η έκθεση διαρκεί μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2023. Ο επιμελητής της, Πάνος Ροζάκης, σχολιάζει σχετικά με το έργο των δύο φωτογράφων: «Στις φωτογραφίες που εκτίθενται στους δύο χώρους της αίθουσας διασταυρώνονται οι διαφορετικές ματιές δύο συνοδοιπόρων – ταξιδευτών. Αυτό που συνδέει τις εικόνες τους είναι ο κοινός τόπος και χρόνος παραγωγής τους καθώς και η αφορμή για τη δημιουργία τους – η πρόσκληση των πολιτιστικών υπηρεσιών της Κύπρου για δεκαήμερη φωτογράφιση του νησιού την άνοιξη του 1997. Αυτό που τις διαφοροποιεί είναι η διάθλαση του κοινού τόπου μέσα από το πρίσμα του εαυτού τους».
Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαΐου – 29 Ιουνίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00. Κυριακή κλειστά.
Είσοδος Ελεύθερη
Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα.  Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: Τηλ: 2103680052 | www.hau.gr/culture | Ε: [email protected]

5. Modern Love: Παρατείνεται η έκθεση στο ΕΜΣΤ

Η έκθεση «Modern Love» (Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας), σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΕΜΣΤ, παρατείνεται έως τις 5 Νοεμβρίου. Το «Modern Love» είναι μια έκθεση για την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Διερευνά πώς η ψηφιακή τεχνολογία και η σύγχρονη οικονομία έχουν μετασχηματίσει το συναίσθημα και τις κοινωνικές σχέσεις και πώς η εμπειρία του εικονικού καταλύει τα όρια μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου. Εξετάζει πώς το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν, από τη μία, διευκολύνει την έκφραση διαφορετικών ταυτοτήτων και εναλλακτικών τρόπων ύπαρξης και κατασκευής του εαυτού και πώς, από την άλλη, παίζουν επιβαρυντικό ρόλο στην καλλιέργεια παθολογιών, όπως ο ναρκισσισμός, η εμμονή αυτοπροβολής, η ψηφιακή εξάρτηση και η εμπορευματοποίηση του συναισθήματος.
Διάρκεια Έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2022 έως 5 Νοεμβρίου 2023
Ωράριο: Τρi/Τετ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 11:00πμ–700μμ και Πέμπτη: 11:00πμ–10:00μμ
Γενική είσοδος: 8€ | Μειωμένο: 4€ (Νέοι ηλικίας 13 – 18 ετών, Φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων σχολών, ομάδες επισκεπτών των 10 και πλέον ατόμων, επισκέπτες άνω των 65 ετών).
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ), Αθήνα, τηλέφωνο: 2111019000.

6. «Hic sunt dracones (Εδώ υπάρχουν δράκοντες). Χαρτογραφώντας το άγνωστο: Ένα project του Rick Lowe»: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση «Hic sunt dracones (Εδώ υπάρχουν δράκοντες). Χαρτογραφώντας το άγνωστο: Ένα project του Rick Lowe», έναν διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη και τις ιστορικές συλλογές του Μουσείου. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Rick Lowe έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το Victoria Square Project (VSP), το «κοινωνικό γλυπτό» που εγκατέστησε το 2016 στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Μαρία Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της documenta 14. Ο Rick Lowe και οι επιμελητές Πολύνα Κοσμαδάκη και Γιώργος Τζιρτζιλάκης σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Μουσείου Μπενάκη και το αρχιτεκτονικό γραφείο ARΕΑ στο σχεδιασμό της έκθεσης, ξεκινούν εδώ έναν διάλογο ανάμεσα στο ιστορικό υλικό της μόνιμης συλλογής του Μουσείου και στα έργα του καλλιτέχνη. Οι απροσδόκητες συνδέσεις αλλά και τα μεταξύ τους διάκενα συγκροτούν ένα εργαλείο αναστοχασμού για να αναπτυχθούν στρατηγικές αφήγησης του κόσμου – ιδιαίτερα των πιο σκοτεινών πτυχών του – και φαντασιακής σύλληψης νέων κοσμολογιών και διαδρομών.
Διάρκεια: 02.06.2023 – 30.07.2023
Ωράριο: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00 και Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00
Εισιτήρια: € 9, € 7 | Προπώληση: tickets.benaki.org
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα. Τηλ: 210 345 3111. Ε: [email protected] | https://www.benaki.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRick Lowe: Ένας «χαρτογράφος του αγνώστου» στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b