MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι 5+2 πιο δυνατές συναυλίες όλων των εποχών – Πόσα ντεσιμπέλ άγγιξαν;

Πόσα ντεσιμπέλ αντέχει η ανθρώπινη ακοή; Στα πόσα ντεσιμπέλ αρχίζει και… τρέμει το ταβάνι; Τι γίνεται στις συναυλίες; Αυτό είναι το πρώτο κείμενο που… ακούγεται. Δυνατά. Πολύ δυνατά.

Monopoli Team

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση… φασαρία γίνεται σε μια συναυλία; και δε μιλάμε για το πόσο καλά παίζει το συγκρότημα ή όχι. Μιλάμε για pure φασαρία. Για ήχους απίστευτα δυνατούς. Για ντεσιμπέλ που σου τρυπάνε το τύμπανο! Πριν ξεκινήσουμε ας πούμε το εξής: Η έκθεση σε θορύβους 85 dB (ντεσιμπέλ) και άνω για μεγάλες χρονικές περιόδους είναι επιβλαβής για την ακοή σας, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (NIOSH) των ΗΠΑ.

Για να δώσει ένα παράδειγμα το Ινστιτούτο είχε τονίσει σε έκθεσή του πως αυτά τα ντεσιμπέλ αντιστοιχούν στην κίνηση που έχει η πόλη της Νέας Υόρκης. Ο οργανισμός δηλώνει ότι μπορείτε να εκτεθείτε σε ήχους τόσο δυνατούς όσο 85 dB για οκτώ ώρες πριν υποστείτε βλάβη στην ακοή και ότι ο χρόνος μειώνεται στο μισό για κάθε 3 dB που προστίθενται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτεθείτε μόνο σε ήχους τόσο δυνατούς όσο 88 dB για τέσσερις ώρες, ήχους τόσο δυνατούς όσο 91 dB για δύο ώρες και ούτω καθεξής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Είμαι ο εαυτός μου τα τελευταία δύο χρόνια”: Η Sia αποκάλυψε ότι είναι στο φάσμα του αυτισμού12.09.2018

Ωραία. Και αφού κάναμε τις απαραίτητες συστάσεις, ας επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα: Έχετε αναρωτηθεί πόσα ντεσιμπέλ «φτύνουν» αυτά τα τεράστια ηχεία που είναι κρεμασμένα πάνω από τα κεφάλια μας στις συναυλίες; Λογικά όχι γιατί μετά από μια καλή heavy metal συναυλία, για παράδειγμα, δεν ακούς ούτε τη σκέψη σου!

Μια ημέρα σαν σήμερα, στις 31 Μαΐου 1976, οι «Who» έδωσαν στο γήπεδο της Τσάρλτον την (μέχρι τότε) πιο ηχηρή συναυλία, η οποία μπήκε, μάλιστα, στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με μετρήσεις που είχαν γίνει η ισχύς που έβγαινε από τα μηχανήματα ήταν 76.000 βατ και τα ντεσιμπέλ 120! Ως γνωστόν, όμως, η ροκ είναι η μουσική των άκρων. Κάπως έτσι, πολλά ήταν τα συγκροτήματα που επιχείρησαν να σπάσουν αυτό το ρεκόρ. Και τα κατάφεραν.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑκολουθώντας τα βήματα του «Τυφλού ξεναγού» προς τον Κάτω Κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b