MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Είμαι ο εαυτός μου τα τελευταία δύο χρόνια”: Η Sia αποκάλυψε ότι είναι στο φάσμα του αυτισμού

Η Sia αποκάλυψε ότι βρίσκεται στο φάσμα, δύο χρόνια μετά το αμφιλεγόμενο κινηματογραφικό ντεμπούτο της που προκάλεσε αντιδράσεις για την λανθασμένη απεικόνιση του αυτισμού.

Monopoli Team

Η Sia αποκάλυψε ότι βρίσκεται “στο φάσμα”, δύο χρόνια μετά το αμφιλεγόμενο κινηματογραφικό ντεμπούτο της που προκάλεσε αντιδράσεις για την λανθασμένη απεικόνιση του αυτισμού.

Στην ταινία, με τίτλο “Music” πρωταγωνιστούσε η χορεύτρια Maddie Ziegler, ως μία νεαρή κοπέλα στο φάσμα του μη λεκτικού αυτισμού, παρ’ όλο που η ίδια δεν βρισκόταν στο φάσμα – κάτι που επίσης προκάλεσε αντιδράσεις. Μάλιστα, πάνω από 60.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε διαδικτυακό petition, ώστε να μποϋκοτάρουν την ταινία και να μην κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους.

Τότε η Sia είχε υπερασπιστεί την ταινία της, λέγοντας ότι ο χαρακτήρας είναι βασισμένος σε φίλο της, που έβρισκε αγχωτικό το ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει λεκτικά. “Έκανα αυτή την ταινία με αγάπη για εκείνον και τη μητέρα του” είχε πει.

Οι κριτικές στην πλειονότητά τους ήταν αρνητικές – στο Rotten Tomatoes αυτή τη στιγμή έχει βαθμολογία 7% – ωστόσο η ταινία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα. Τότε, η Sia είχε ζητήσει “συγγνώμη” από την κοινότητα και είχε δηλώσει ότι “άκουσε” τους προβληματισμούς τους και στο εξής η ταινία θα έρχεται με trigger warning ότι “δεν στηρίζει ούτε προτείνει την χρήση του περιορισμού των αυτιστικών ανθρώπων” – μετά από μία άκρως επικίνδυνη σκηνή, στην οποία η πρωταγωνίστρια φαινόταν να περιορίζεται με μία πρακτική που έχει αποδειχθεί επικίνδυνη μέχρι και θανατηφόρα για αυτιστικά άτομα.

Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης στο podcast “Rob Has a Podcast”, η τραγουδίστρια αποκάλυψε: Είμαι στο φάσμα και είμαι σε διαδικασία ανάρρωσης και τελος πάντων- υπάρχουν πολλά πράγματα”.

Σύμφωνα με το People, η Sia είπε: “Για 45 χρόνια, σκεφτόμουν ότι πρέπει να βάλω στολή ανθρώπου. Και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια νιώθω ότι έχω γίνει εντελώς, μα εντελώς ο εαυτός μου”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η 47χρονη τραγουδίστρια αποκαλύπτει ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

“Κανείς δεν μπορεί να σε ξέρει και να σε αγαπήσει όταν είσαι γεμάτη μυστικά και… ζεις με ντροπή” είπε η Sia, λέγοντας ότι ένιωσε ανακούφιση όταν έμαθε την διάγνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ αυτισμός στον κινηματογράφο μέσα από 10 υπέροχες ταινίες12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b