MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Άγονη Γη: Μια ρετροσπεκτίβα της performance των Ραφίκας Σαουίς και Μιχάλη Αργυρού στο Θέατρο Σταθμός

Η ακτιβίστρια και αρθρογράφος Βανέσσα Βενέτη και η εικαστικός Ίριδα Τσουρή, παρουσιάζουν στην σκηνή του θεάτρου Σταθμός, μια ρετροσπεκτίβα της σωματικής performance των Ραφίκας Σαουίς και Μιχάλη Αργυρού, «Άγονη Γη», ένα χρόνο μετά το Metaphor Athens.

Monopoli Team

Mε αφορμή τη σωματική περφόρμανς μακράς διάρκειας (4 ημερών) της Ραφίκας Σαουίς και του Μιχάλη Αργυρού, «Άγονη Γη», που έλαβε χώρα στο Metaphor Athens το Νοέμβριο του 2021, σε επιμέλεια Σωζήτας Γκουντούνα και σε παραγωγή των Greece in USA, Lab For Arts και MethaphorΑthens, η ακτιβίστρια και αρθρογράφος Βανέσσα Βενέτη και η νεαρή εικαστικός Ίριδα Τσουρή, παρουσιάζουν στην σκηνή του θεάτρου Σταθμός, την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20:00, ένα χρόνο μετά, ρινίσματα μνήμης και αντοχής, παραμονές του Athens Pride 2023.

Πρόγραμμα:

Βανέσσα Βενέτη, ώρα: 20:00 – 21:00, Ίριδα Τσουρή, ώρα: 21:00 – 22:00. Στο τέλος της περφόμανς (22:15), ο Γιάννης Αντιόχου, μεταφραστής της Έρημης Χώρας του Τ.Σ Έλιοτ, και οι περφόρμερ, θα συνομιλήσουν με το κοινό σε μια ανοιχτή συζήτηση για την έννοια της μετάβασης.

«Άγονη Γη»: Λίγα λόγια για την performance

100 χρόνια από την «Έρημη Χώρα» και 70 χρόνια από το εξώδικο του T.S Έλιοτ στον καναδό καθηγητή Τζον Πίτερ, όταν εκείνος δημοσίευσε το άρθρο του στο περιοδικό Essays in Criticism, υποστηρίζοντας πως η «Άγονη Γη» είναι μια ελεγεία για τον αγαπημένο του νεκρό, η Ραφίκα Σαουίς και ο Μιχάλης Αργυρού ερευνούν τον κενό τόπο που δημιουργείται ανάμεσα στην επιθυμία και στην πραγματικότητα, αλλιώς την έννοια της μετάβασης κατά την οποία τα πάντα είναι δυνατά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Pride 2023: Με την παρέλαση Υπερηφάνειας θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις12.09.2018

Οι καλλιτέχνες έθεσαν το ερώτημα σε τέσσερις ετερόκλητους ανθρώπους και τους ζήτησαν να αναμετρηθούν με τη δική τους προσωπική μετάβαση, τη δική τους «άγονη γη». Η σωματική και εικαστική εικονοποίηση της ποιήματος του Τ.Σ Έλιοτ ήταν μια πολυφωνική σύνθεση τεσσάρων ημερών, στην οποία κάθε περφόρμερ παρουσιαζόταν σε διαφορετική μέρα”. Ένα χρόνο μετά, δυο από τους περφόρμερ, επικοινωνούν τη μετάβαση τους, όπως αυτή έχει εξελιχθεί σωματικά, υπαρξιακά και συναισθηματικά. Αποδόμηση, αναρρίχηση, ακροβασία, επιμονή…

Στη βίντεο εγκατάσταση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης ερμηνεύει το ποίημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Βανέσσα Βενέτη, Ίριδα Τσουρή

Τιμές Εισιτηρίων: Ελεύθερη Είσοδος
Σενάριο: Ραφίκα Σαουίς και Μιχάλης Αργυρού
Παραστάσεις: Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20:00
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 . E-mail:[email protected] | http://stathmostheatro.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b