MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Μια βόλτα στα αγαπημένα μας café των μουσείων της Αθήνας

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που γιορτάσαμε στις 18 Μαΐου, κάνουμε μια βόλτα σε κάποια από τα ομορφότερα café των μουσείων της Αθήνας.

Μαριαλενα Μάλλιου | 20.05.2023

Κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με μια πληθώρα εκδηλώσεων, ελεύθερη είσοδο και, φυσικά, εκατοντάδες κόσμου να επισκέπτονται τα μουσεία της χώρας για να γιορτάσουν την ημέρα που υμνεί την πολιτιστική κληρονομιά, την τέχνη και την ιστορία! Και, καθώς η Ελλάδα είναι μία χώρα με πλούσια ιστορική και καλλιτεχνική κληρονομιά, είναι και μια χώρα με πληθώρα μουσείων για όλα τα γούστα και όλες τις επιλογές.

Ένα μουσείο, φυσικά, εκτός από χώρος που φιλοξενεί πολύτιμα αντικείμενα, είναι και ένα μέρος για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να περάσουμε την ημέρα μας και να κάνουμε τη βόλτα μας. Δεν είναι τυχαίο που στα μουσεία της Αθήνας συναντάμε μερικά από τα πιο όμορφα café της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5+1 αγαπημένες αυλές της Αθήνας για την πρωτομαγιάτική μας βόλτα12.09.2018

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, λοιπόν, πάμε να “χαζέψουμε” μαζί κάποια από τα ομορφότερα café στα μουσεία της Αθήνας!

Cycladic Café στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Σε μίνιμαλ ύφος, ο φωτεινός κήπος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Cycladic Café, περιμένει όλους όσους επισκεφθούν το μουσείο για την βόλτα τους. Με brunch έως και lunch πιάτα, αλλά και γκουρμέ γλυκιές προτάσεις, ανάλαφρη διάθεση και ανοιξιάτικη αύρα, το Cycladic Café αποτελεί ένα από τα πιο “must visit” σημεία φέτος την άνοιξη.
Διεύθυνση: Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα 10674

Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείο στο Νομισματικό Μουσείο

Ανοιξιάτικη αύρα μάς μεταφέρει και η επόμενή μας πρόταση, το Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, που, όπως λέει και το όνομά του, βρίσκεται στον κήπο του μουσείου, στο κέντρο της Αθήνας. Ένας ειδυλλιακός χώρος, ηλιόλουστος και καταπράσινος, ιδανικός για τις ανοιξιάτικες βόλτες μας, αλλά και ένα καλλιτεχνικό spot, στο οποίο διοργανώνονται κατά καιρούς διάφορες συναυλίες και μουσικές βραδιές, το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου είναι ένα αγαπημένο σημείο για τις ανοιξιάτικες βόλτες μας.
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 12, Αθήνα 10671
Τηλέφωνο: 2103610067

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5+1 αγαπημένες αυλές της Αθήνας για την πρωτομαγιάτική μας βόλτα12.09.2018

Acropolis Museum Cafe & Restaurant στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα, το Καφέ & Εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, περιμένει τους επισκέπτες του μουσείου για ακόμα μία ξενάγηση – αυτή τη φορά στον χώρο της γεύσης. Ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις, που εντείνουν ακόμα περισσότερο το πνεύμα του χώρου, με γεύματα που ξεκινούν από το πρωινό και φτάνουν μέχρι το βραδινό. Δικό μας highlight η τάρτα με κρέμα λεμονιού (μία από τις πιο νόστιμες τάρτες λεμόνι που έχουμε δοκιμάσει).
Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα 11742
Τηλέφωνο: 2109000915

Natu στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natu (@naturestaurant)

Σε μία μίνιμαλ ατμόσφαιρα και με ιδιαίτερα elegant αέρα, το Natu αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μας κήπους στην Αθήνα. Στεγασμένο στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία στην Αθήνα, δεν μπορεί παρά να δώσει τη δική του πινελιά στον χώρο. Γκουρμέ πιάτα, μία καλοπροσεγμένη αυλή, με τη λιμνούλα της στο κέντρο και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να υπογράφει το μενού, το Natu δεν θα μπορούσε παρά να μάς τραβήξει την προσοχή και να μπει στη λίστα με τα αγαπημένα μας εστιατόρια μουσείων.
Διεύθυνση: Λεβίδου 13, Κηφισιά 14562
Τηλέφωνο: 2107546097

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 στάσεις για απίθανο street food στην πόλη12.09.2018

Black Duck Garden στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Ακόμη ένας αγαπημένος κήπος της πόλης, αυτή τη φορά στο Κέντρο της Αθήνας, το Black Duck αποτελεί ένα hot spot για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σε ένα καταπράσινο σκηνικό, το Black Duck μάς περιμένει να περάσουμε μερικές δροσερές στιγμές στην αυλή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών. Στον κήπο, μάλιστα, διοργανώνονται αρκετά συχνά μουσικές βραδιές και διάφορα events με ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Διεύθυνση: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα 10561
Τηλέφωνο: 2103252396

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b