MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5+1 αγαπημένες αυλές της Αθήνας για την πρωτομαγιάτική μας βόλτα

Θα μοιραστούμε μαζί σας 5+1 αγαπημένες αυλές της Αθήνας, για να γιορτάσετε τον ερχομό της φετινής Πρωτομαγιάς.

Μαριαλενα Μάλλιου | 29.04.2023

Ο καιρός τις τελευταίες ήμερες μας έχει κάνει διάφορα παιχνιδάκια. Η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει, μία βρέχει, μία έχει λιακάδα, μία βγάζει συννεφιά. Το μόνο σίγουρο είναι πώς η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον τελευταίο μήνα της -σήμα κατατεθέν της ανοιξιάτικης αισθητικής και προάγγελο του καλοκαιριού! Και επειδή, ανεξαρτήτως καιρού, η Πρωτομαγιά είναι συνυφασμένη με τα λουλούδια, τις βόλτες στη φύση και το φαγητό σε κήπους και αυλές, συγκεντρώσαμε μερικά από τα ωραιότερα μαγαζιά με κήπους της Αττικής για την ιδανικότερη πρωτομαγιάτικη έξοδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ανοιξιάτικα σημεία για καλό φαγητό στα Εξάρχεια12.09.2018

Hyde
Hyde, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Hyde, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Ξεκινάμε με το Hyde στην Κηφισιά και έναν από τους αγαπημένους “μυστικούς κήπους” της πόλης. Σε μία κρυμμένη, καταπράσινη αυλή, πίσω από ένα πέτρινο σπιτάκι, το Hyde με τα αμέτρητα φυτά, την cozy αισθητική και τον ρομαντικό αέρα του μας περιμένει να ζήσουμε τη δική μας ανοιξιάτικη εμπειρία. Από νωρίς το πρωί με καφέ και brunch, και διανύοντας την ημέρα, μας συντροφεύει μέχρι αργά το βράδυ για το βραδινό και το ποτό μας. Μία αγαπημένη επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας.
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 5, Κηφισιά 14562
Τηλέφωνο: 2108085474

Different Beast
Different Beast, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Different Beast, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Κουκλίστικο και σαν βγαλμένο από κάποιο αγαπημένο παραμύθι, το Different Beast αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας αυλές στην Αθήνα, τόσο την άνοιξη, όσο και όλο τον χρόνο. Η γαλήνη του σημείου, το ανοιξιάτικο περιβάλλον και, φυσικά, οι πεντανόστιμες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες brunch επιλογές είναι όλα εκείνα που μας “τραβούν” στο συγκεκριμένο μαγαζί, ειδικά όταν μιλάμε για μία ανοιξιάτικη έξοδο.
Διεύθυνση: Κασσαβέτη 19, Κηφισιά 14561
Τηλέφωνο: 2167004556

Φīsi The Project
Φīsi The Project, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Φīsi The Project, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Με φρέσκο αέρα, ανοιξιάτικη αύρα και υπέροχη, minimal αισθητική, το Φīsi άνοιξε στο Χαλάνδρι και έφερε μαζί του έναν ανανεωτικό αέρα. Ολόκληρη η φιλοσοφία του μαγαζιού, μπορούμε να πούμε ότι “φέρνει την άνοιξη”. Healthy προτάσεις, ανάλαφρο κλίμα και μία κρυμμένη πίσω αυλή για τις ηλιόλουστες μέρες του Μαΐου, αλλά και του καλοκαιριού που ακολουθεί, καθιστούν, ήδη, το μαγαζί σε μία από τις top προτάσεις μας για το φετινό καλοκαίρι -και όχι μόνο.
Διεύθυνση: Αγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι 15232
Τηλέφωνο: 2106831118

Snob
Snob, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Snob, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Υπέροχες ανοιξιάτικες αυλές υπάρχουν και στο κέντρο της πόλης, με το Snob να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών μας για μία ανοιξιάτικη έξοδο στο κέντρο. Η πολύχρωμη αισθητική του, η χαρούμενη αύρα του, τα πολλά φυτά -που δίνουν κι αυτά με τη σειρά τους το δικό τους χρώμα στον χώρο- μας φτιάχνουν τη διάθεση και το καθιστούν ένα από τα αγαπημένα μας spots, ειδικά αυτή την εποχή για όλες της ώρες της ημέρας.
Διεύθυνση: Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα 10551
Τηλέφωνο: 2103242603

Bond
Bond, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Bond, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Και φτάνουμε στο Bond και στην υπέροχη αυλή των νοτίων προαστίων, που μας θυμίζει κάτι από χαλαρά καλοκαιρινά πρωινά -και όχι μόνο- στην εξοχή. Ένας πλακόστρωτος χώρος με άνετους καναπέδες, πολλά φυτά, δέντρα και casual αισθητική, αγκαλιάζει τα πρωινά, απογευματινά και βραδινά μας γεύματα. Το χαλαρό vibe του μαγαζιού, η ανάλαφρη ατμόσφαιρα και η ποικιλία των all day πιάτων δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για την ιδανική ανοιξιάτικη έξοδο.
Διεύθυνση: Μεγάλης του Γένους Σχολής 2, Άλιμος 17456
Τηλέφωνο: 2109902035

Su Casa
Su Casa, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Su Casa, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και πάμε στη Γλυφάδα και σε μία πραγματική, “σπιτική” αυλή, την αυλή του Su Casa. Το αγαπημένο μαγαζί, που στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι -και, φυσικά, στην αυλή του- αποτελεί μία από τις πρώτες μας επιλογές όταν σκεφτόμαστε κήπους στην Αθήνα, ειδικά για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Ζεστή αύρα, φιλόξενος αέρας και ένα μενού που θα σας αφήσει -το λιγότερο- απόλυτα ικανοποιημένους, συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας του μαγαζιού.
Διεύθυνση: Κύπρου 82, Γλυφάδα 16674
Τηλέφωνο: 2108985554

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b