MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιορτή της Μητέρας: 8 ιδέες για να χαρίσετε στη μαμά σας μια ξεχωριστή ημέρα

Ένα φιλί, ένα λουλούδι και λίγα τρυφερά λόγια σε μια κάρτα είναι ίσως αυτό που συνήθως λαμβάνει από εσάς. Φέτος σας προτείνουμε να γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί!

Photo by Elena Popova on Unsplash
Photo by Elena Popova on Unsplash
Monopoli Team

1. Απολαύστε μαζί ένα πικ-νικ στην παραλία

Ένα καλάθι με τρόφιμα, μία κουβέρτα, ένα ψυγειάκι με πόσιμα και τα καπέλα σας. Οι παραλιακές ζώνες της Αθήνας είναι γεμάτες σημεία στα οποία μπορείτε να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη, χωρίς να χρειαστεί να σκαρφαλώσετε ή να περπατήσετε χιλιόμετρα. Γεμίστε το καλάθι με τυριά, ψωμί και κρακεράκια, ντοματάκια, αγγουράκια και ελιές, γεμίστε κι ένα τάπερ με φράουλες λουσμένες σε μέλι και χυμό πορτοκαλιού κι είστε έτοιμες. Ένα μπουκάλι δροσερό ροζέ ταιριάζει με όλα. Αν δεν θέλετε αλκοόλ, βάλτε τσάι ή ό,τι βότανα θέλετε σε μία γυάλινη κανάτα, γεμίστε την με νερό, κλείστε την με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στον ήλιο για 1-2 ώρες. Μεταφέρετέ την στο ψυγείο ή στο θερμός.

2. Χαρίστε της άλατα μπάνιου φτιαγμένα από τα χεράκια σας

Κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος, αυτός ο συνδυασμός υπόσχεται χαλαρωτική, ενυδατική και θεραπευτική δράση. Είναι πολύ εύκολο και διαρκεί έξι μήνες. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

1 φλ. μαύρο αλάτι
1 φλ. ροδοπέταλα ή και μπουμπούκια
1/4 φλ. λουλούδια λεβάντας
1/4 φλ. χαμομήλι
Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Πώς το φτιάχνουμε; Αναμιγνύουμε το αλάτι με το χαμομήλι, την λεβάντα και τα λουλούδια και προσθέτουμε 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Διαλέγουμε ένα γυάλινο βάζο με αεροστεγές σκέπασμα και το στολίζουμε με κορδέλες και αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

3. Καλέστε την για brunch

Αν σας το επιτρέπουν οι συνθήκες, καλέστε την μητέρα σας για ένα πρωινό διαφορετικό από τα συνήθη. Γεμίστε τα βάζα με φρέσκα λουλούδια και υποδεχτείτε την με ένα φιλί και μία δροσερή Μιμόζα, φτιαγμένη από φρέσκο χυμό πορτοκάλι και σαμπάνια ή Prosecco. Για το τραπέζι προτείνουμε τα κλασσικά αυγά scrambled, που δεν χρειάζονται ικανότητες σεφ για να πετύχουν, συνοδεία καπνιστού σολομού, cream cheese και bagel. Αν προτιμάτε να βγείτε έξω, τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για brunch στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBrunch, μεσημεριανό, ποτό με τη μαμά: Γιορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας με μια βόλτα στην πόλη12.09.2018

4. Φτιάξτε της λαχταριστά brownies

Η συνταγή φέρει την υπογραφή της ηθοποιού Κάθριν Χέπμπορν και είναι εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη. Το μόνο πρόβλημα είναι να μην τα φάτε πριν τα προσφέρετε στην μητέρα σας.

1/2 φλ. κακάο
1/2 φλ. βούτυρο
2 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι
1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
1 κ.γ. βανίλια
μία πρέζα αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C. Λιώνουμε το βούτυρο με το κακάο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι και την βανίλια. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα του βουτύρου/κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ξηρά υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Το εσωτερικό τους πρέπει να παραμείνει υγρό.

5. Γιορτάστε στη Γιορτή της Μητέρας στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου προσκαλεί το κοινό στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για τη Γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 14 Μαΐου στο Άλσος Περιστερίου. Τα παιδιά θα μπορούν να βγάλουν ψηφιακές φωτογραφίες με τις μαμάδες τους, να κάνουν face painting, να κατασκευάσουν δώρα και κάρτες με μηνύματα αγάπης, να διαβάσουν παραμύθια, να παίξουν θεατρικά παιχνίδια, να τραγουδήσουν, να φτιάξουν τους δικούς τους στίχους για τη μαμά, να γράψουν τις καλύτερες ευχές τους και τις αφιερώσεις στο μεγαλύτερο βιβλίο ευχών!
14/5, 11:00-13:30 και 18:00-20:30
Άλσος Περιστερίου – Αγίου Βασιλείου 62, Περιστέρι

Luca Pizza, Athens Street Food Festival

6. Απολαύστε μαζί ένα σνακ στο Athens Street Food Festival

Τι καλύτερο από το να δοκιμάσετε νέες γεύσεις από κάθε γωνιά της πόλης – και του κόσμου; Λίγα βήματα από το μετρό του Κεραμεικού (Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ.,Γκάζι), διοργανώνεται και φέτος το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας. Φέτος το Athens Street Food Festival θα παρουσιάσει αυθεντικές και πρωτότυπες γεύσεις – αλμυρές και γλυκές – από το Περού ως την Κίνα, από το Μεξικό ως το Βιετνάμ, από την Αραβία ως την Τζαμάικα, από την Ιταλία ως τις ΗΠΑ, από την Ινδία ως Ιαπωνία και φυσικά από την Ελλάδα. Φυσικά, την γιορτινή ατμόσφαιρα του Athens Street Food Festival συμπληρώνει πάντα η μουσική από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ενώ κάθε βράδυ γίνονται parties με αγαπημένους DJs για να απολαύσετε το ποτό και το κοκτέιλ σας.

7. Κάντε μία βόλτα στην πόλη υπό τις γλυκές μελωδίες ενός πιάνου

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου, το Piano City Athens, ένα νέο φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, μετατρέπει την Αθήνα σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα πιάνου και την πλημμυρίζει με μουσική! Το φεστιβάλ θα προσφέρει στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν κοντσέρτων πιάνου σε πολυάριθμους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε όλη την πόλη. Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι με ελεύθερη είσοδο, οπότε αν ξέρετε ότι η μητέρα σας αγαπά το πιάνο, τη μουσική και τις βόλτες στην Αθήνα, δεν έχετε παρά να βρείτε την κοντινότερη σε εσάς εκδήλωση, εδώ.

8. Συνοδέψτε την σε μια θεατρική παράσταση!

Για αυτό μη σας νοιάζει έχουμε φροντίσει εμείς! Μπείτε στη σελίδα των διαγωνισμών του Monopoli.gr και κερδίσετε προσκλήσεις για τις καλυτερες θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b