MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Rolex Arts Festival: Όλα όσα θα δούμε στο μεγάλο φεστιβάλ τεχνών στην Αθήνα

Το “Φεστιβάλ Τεχνών Rolex: Γιορτάζοντας 20 χρόνια καθοδήγησης”, έρχεται στην Αθήνα, μαζί με δεκάδες από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες όλου του κόσμου.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Τεχνών Rolex: Γιορτάζοντας 20 χρόνια καθοδήγησης, η τριήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Μαΐου 2023 σε πολλούς χώρους σε ολόκληρη την Αθήνα, έρχεται για πρωτη φορά στην ελληνική πρωτεύoυσα, μαζί με δεκάδες από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες όλου του κόσμου.

Γεμίζοντας καλλιτεχνικές σκηνές, γκαλερί και δημόσιους χώρους σε εννέα χώρους (Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, ΚΠΙΣΝ, Άστορ, ΕΜΣΤ, Ωδείο Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, Μέγαρο) στην Αθήνα– το λίκνο των τεχνών και της γνώσης – για μια ολόκληρη εβδομάδα, με περισσότερες από 18 παραστάσεις και εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Τεχνών Rolex θα αποτίσει φόρο τιμής στο Πρόγραμμα Rolex για την Καλλιτεχνική Καθοδήγηση, που γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRolex Arts Festival: Ιστορίες δημιουργικών συναντήσεων12.09.2018

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:

EΙΚΑΣΤΙΚΑ. “Εγκαταστάσεις” στο Ωδείο Αθηνών
26-28/5, 9:30 – 14:00

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, το κοινό καλείται να γνωρίσει έργα εγκαταστάσεων που έχουν δημιουργήσει οι συνεργάτες της Rolex ειδικά για χώρους του Πολυχώρου Ω2. Ο Πίνακας ονείρων (Dream Wall) από τη Selina Cartmell αποτελεί έναν μαυροπίνακα στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν τα όνειρά τους. Το Οι καιροί (Los Tiempos) του Federico León παρουσιάζει μια μουσική αναδρομή στο έργο του στο πέρασμα των ετών, ερμηνευμένη από ένα πιάνο που παίζει μόνο του. Ο Καταναγκασμός επανάληψης (Repetition Compulsion) από τον υπότροφο χορού Jason Akira Somma είναι ένας ψηφιακός καθρέφτης διασκέδασης, που παραμορφώνει παιχνιδιάρικα τις εικόνες των ανθρώπων όταν αυτοί κινούνται ή χορεύουν στο χώρο. Το Μουσείο φαντασίας (Museum of Fiction) του υπότροφου δραματικής τέχνης Matías Umpierrez αποτελείται από ένα σύνολο φωτιζόμενων κουτιών που παραπέμπουν στη διεπιστημονική του παράσταση με τον ίδιο τίτλο, επαναπροσδιορίζοντας τον Μάκβεθ από διαφορετικές οπτικές γωνίες στη μεταδικτατορική Ισπανία.
Είσοδος Ελεύθερη

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ. “Λογοτεχνία: Σας ψιθυρίζουμε στο αυτί” στο Ωδείο Αθηνών
26/5, 10:00 – 11:00

Αφού καλωσορίσει το κοινό στο Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, ο Βούλγαρος συγγραφέας Miroslav Penkov θα προλογίσει μια διεθνή λίστα συγγραφέων υποτρόφων της Rolex, που θα παρουσιάσουν το ψηφιακό έργο λογοτεχνίας Σας ψιθυρίζουμε στο αυτί (A Word in Your Ear). Τα κείμενα και των οκτώ υποτρόφων θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν ακρόαση. Με αφήγηση στα Αγγλικά και στα Ελληνικά από εξέχοντες ηθοποιούς, οι επισκέπτες του φεστιβάλ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια περιπατητική εμπειρία σύγχρονης λογοτεχνίας στις φορητές συσκευές τους.
Αυτή η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση.
Εισιτήρια εδώ

ΧΟΡΟΣ. “Óró”: Παράσταση χορού και ομιλία, στο Ωδείο Αθηνών
26/5, 11:30 – 12:30

Η υπότροφος χορεύτρια Khoudia Touré παρουσιάζει το τελευταίο της έργο, Óró, στο οποίο συμμετέχουν ντόπιοι καλλιτέχνες όπου κι εάν αυτό παίζεται, δίνοντάς του νέα ζωή σε κάθε νέο μέρος. Για το Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, στο Óró θα συμμετέχει ένα διεθνές καστ εννέα χορευτών, συμπεριλαμβανομένων πέντε Ελλήνων, με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Μετά την παράσταση, η χορογράφος θα συμμετάσχει σε μια σύντομη συζήτηση με τη μέντορά της Crystal Pite και με τον σκηνοθέτη-ερμηνευτή Ευριπίδη Λασκαρίδη, μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex
Εισιτήρια εδώ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ. “20 Χρόνια Καθοδήγησης”, Ομαδική έκθεση στο ΕΜΣΤ
26/5 – 4/6, Ομιλία 26/5 14:00-15:30

Matthias Weischer, Blende 2

Προτού να έχετε την ευκαιρία να δείτε πρόσφατα έργα όλων των εικαστικών τεχνών, θα πραγματοποιηθεί εισαγωγική ομιλία με τρεις από τους καλλιτέχνες – Thao Nguyen Phan και Camila Rodríguez Triana – με συντονίστρια την σύμβουλο επιμέλειας, Ιόλη Τζανετάκη του ΕΜΣΤ. Στη έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Sammy Baloji (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), προστατευόμενος στο πεδίο των εικαστικών τεχνών 2014-2015. Μέντορας του Sammy Baloji την περίοδο 2014-2015 ήταν ο Olafur Eliasson. Alejandro Cesarco (Ουρουγουάη), προστατευόμενος στο πεδίο των εικαστικών τεχνών 2006-2007. Μέντορας του Alejandro Cesarco την περίοδο 2006-2007 ήταν ο John Baldessari. Masanori Handa (Ιαπωνία), προστατευόμενος στο πεδίο των εικαστικών τεχνών 2008-2009.Μέντορας του Masanori Handa ήταν η Rebecca Horn την περίοδο 2008-2009. Nicholas Hlobo (Νότια Αφρική), προστατευόμενος στο πεδίο των εικαστικών τεχνών 2010-2011. Μέντορας του Nicholas Hlobo ήταν ο Sir Anish Kapoor την περίοδο 2010-2011. Mateo López (Κολομβία), προστατευόμενος στο πεδίο των εικαστικών τεχνών 2012-2013. Ο William Kentridge ήταν μέντορας του Mateo López την περίοδο 2012-2013. Camila Rodríguez Triana (Κολομβία), προστατευόμενη στο πεδίο των εικαστικών τεχνών 2020-2022. Μέντορας της Camila Rodríguez Triana ήταν η Carrie Mae Weems την περίοδο 2020-2022. Thao Nguyen Phan (Βιετνάμ), προστατευόμενη στο πεδίο των εικαστικών τεχνών 2016-2017. Μέντορας της Thao Nguyen Phan την περίοδο 2016-2017 ήταν η Joan Jonas. Matthias Weischer (Γερμανία), προστατευόμενος στο πεδίο των εικαστικών τεχνών 2004-2005. Μέντορας του Matthias Weischer ήταν ο David Hockney την περίοδο 2004-2005. Συντονισμός: Ιόλη Τζανετάκη, Σύμβουλος Επιμέλειας, ΕΜΣΤ
Εισιτήρια διατίθενται μόνο στον χώρο της εκδήλωσης

Τελετή Γκαλά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ
26/5, 19:30 – 21:00

Με μία τελετή γκαλά υπέλαμπρη με αστέρες θα γιορταστούν τα 20 χρόνια του προγράμματος καθοδήγησης της Rolex με ζωντανές παραστάσεις, ταινίες και εμφανίσεις από τους Robert Wilson, Dianne Reeves, Josep Caballé-Domenechμ Crystal Pite, David Chipperfield, Mira Nair, Tahar Ben Jelloun, Gilberto Gil και άλλους. Μαζί τους θα είναι η ελληνίδα ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, η a cappella χορωδία CHÓRES και η μουσική κοινότητα El Sistema Greece σε έναν συγκινητικό εορτασμό του αντίκτυπου και της κληρονομιάς αυτής της μοναδικής πρωτοβουλίας.
Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση και περιλαμβάνει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
Εισιτήρια εδώ

ΜΟΥΣΙΚΗ. “Άρτεμις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια” στο Κανάλι, ΚΠΙΣΝ
26/5, 21:15 (Παράσταση 6 λεπτών)

Η υπότροφος της Rolex Pauchi Sasaki θα παρουσιάσει το ΑΡΤΕΜΙΣ: Συντριβάνι, μια ανάθεση του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, στα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η συνθέτρια-ερμηνεύτρια θα συνοδεύεται από 30 μέλη της καταξιωμένης ελληνικής χορωδίας CHÓRES σε αυτή τη σύντομη, εορταστική υπαίθρια παράσταση, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί ένα σύντομο απόσπασμα της ψηφιακής της όπερας, κατά τη διάρκεια της οποίας τα φωτισμένα σιντριβάνια της Αγοράς θα χορογραφηθούν για να κινούνται σύμφωνα με τη μουσική.
Είσοδος ελεύθερη

ΟΜΙΛΙΑ: “Νέες Κληρονομιές” στο Ωδείο Αθηνών
27/5, 10:00 – 11:30

Αυτή η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση / Αυτή η εκδήλωση περιλαμβάνει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η υπότροφος δραματικής τέχνης Lara Foot, ο υπότροφος εικαστικών τεχνών Sammy Baloji και οι υπότροφοι χορού Sang Jijia και Junaid Semal Sendi συναντιούνται για να συζητήσουν τις ευρύτερες κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές επιπτώσεις των δημιουργικών τους προσπαθειών και να εξετάσουν πώς οι ενέργειές τους αντηχούν πέρα από το ίδιο το έργο. Η ομιλία θα συντονιστεί από τον μέντορα εικαστικών τεχνών της Rolex, William Kentridge.
Εισιτήρια εδώ

ΧΟΡΟΣ. “[÷] v.0.8 : Boléro” στον Πολυχώρο Ω2, στο Ωδείο Αθηνών
27/5 11:40 – 11:55 και 12:10–12:25

Ο υπότροφος Δραματικής Τέχνης Sebastián Solórzano Rodríguez μοιράζεται μια ζωντανή παράσταση του σόλο έργου του [÷] v.0.8 : Boléro, ειδικά προσαρμοσμένο στο χώρο Εγκαταστάσεων στον Πολυχώρο Ω2. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το φως, τη σκιά και τον ήχο της αναπνοής του, ο καλλιτέχνης δημιουργεί μια δραματική ατμόσφαιρα που περιβάλλει το κοινό.
Εισιτήρια εδώ

ΜΟΥΣΙΚΗ. “Unpathed Waters, Undreamed Shores” στο Ωδείο Αθηνών
27/5, 12:30 – 13:30

Μαζί με τον μουσικό Ben Covello, η Ιοβή Φραγκάτου και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η υπότροφος δραματικής τέχνης Whitney White θα ερμηνεύσει το έργο της Unpathed Waters, Undreamed Shores, συνδυάζοντας τα λόγια του William Shakespeare με το δικό της κείμενο και τη μουσική σε μια εξερεύνηση της μετανάστευσης, των συνοριακών διασταυρώσεων και των απροσδόκητων ανθρώπινων συνδέσεων. Μετά την παράσταση, θα τη συναντήσει η μέντοράς της Phyllida Lloyd για συζήτηση.
Εισιτήρια εδώ

ΟΜΙΛΙΑ. Ο αρχιτέκτονας Sir David Chipperfield στο Μουσείο Μπενάκη
16:30 – 18:00

Την «Εισαγωγική ομιλία για την έκθεση “Αρχιτέκτων προς Αρχιτέκτονα” θα προλογίσει ο βραβευμένος με το Pritzker Architecture Prize, Sir David Chipperfield (Ηνωμένο Βασίλειο), μέντορας αρχιτεκτονικής για τα έτη 2016-2017. Συμμετέχουν οι:, Sahel Alhiyari (Ιορδανία), αρχιτέκτων, υπότροφος εικαστικών τεχνών για τα έτη 2002-2003, Gloria Cabral (Παραγουάη), αρχιτέκτων, υπότροφος αρχιτεκτονικής για τα έτη 2014-2015, Mariam Issoufou Kamara (Νίγηρας), αρχιτέκτων, υπότροφος αρχιτεκτονικής για τα έτη 2018-2019, Simon Kretz, αρχιτέκτων (Ελβετία), υπότροφος αρχιτεκτονικής για τα έτη 2016-2017, Yang Zhao (Κίνα), αρχιτέκτων, υπότροφος αρχιτεκτονικής για τα έτη 2012-2013. Αυτή η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση.
Εισιτήρια εδώ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Bernardine Evaristo, Julie Taymor, Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Μουσείο Μπενάκη
27/5, 18:00-20:00

Αυτή η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση και περιλαμβάνει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα

Η θεατρική σκηνοθέτις Julie Taymor και μία ακόμη μέντορας της Rolex, Bernardine Evaristo, συναντούν τον ειδικό προσκεκλημένο Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον έλληνα σκηνοθέτη-χορογράφο, σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση σχετικά με τη μάθηση. Με συντονίστρια την Emma Gladstone, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, οι τρεις καλλιτέχνες θα μοιραστούν στοχασμούς και αναμνήσεις ανθρώπων που τους καθοδήγησαν, τους ώθησαν, τους παρότρυναν και τους υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Η συζήτηση άπτεται της διαδρομής της καλλιτεχνικής τους ανάπτυξης και του επακόλουθου τρόπου με τον οποίο μοιράζονται τη γνώση με άλλους.
Εισιτήρια εδώ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Προβολή ταινιών μικρού μήκους στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
27/5, 21:00 – 23:00

Αυτή η υπαίθρια, βραδινή προβολή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να δείτε μια σειρά από παγκόσμιες προοπτικές στον κινηματογράφο, καθώς οκτώ υπότροφοι Κινηματογράφου της Rolex παρουσιάζουν ταινίες μικρού μήκους ή αποσπάσματα από τα πρόσφατα έργα τους. Κάθε παραγωγός θα παρουσιάσει την ταινία που έχει επιλέξει, με τη σκηνοθέτιδα και πρώην μέντορα Κινηματογράφου Mira Nair να παρουσιάζει τη βραδιά. Τα χέρια της Katya (Katya’s Hands), Tom Shoval (Ισραήλ), προστατευόμενος κινηματογράφου 2014-2015, Πνεύματα (Spirits), Kyle Bell (Ηνωμένες Πολιτείες), προστατευόμενος Κινηματογράφου 2020-2022, Η υπόθεση Monroy (El Caso Monroy / The Monroy Affair), Josué Méndez (Περού), προστατευόμενος κινηματογράφου 2006-2007, Θεός των τεράτων (Monstruo Dios / Monster God), Agustina San Martín (Αργεντινή), προστατευόμενη ανοιχτής κατηγορίας 2020-2022, Ο μαθητής (The Disciple) (απόσπασμα), Chaitanya Tamhane (Ινδία), προστατευόμενος κινηματογράφου 2016-2017, Η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γρασιδιού (The Smell of Freshly Cut Grass), Celina Murga  (Αργεντινή), προστατευόμενη κινηματογράφου 2008-2009, Με αγάπη από την Παλαιστίνη (Καρτ ποστάλ από το μέλλον) [From Palestine with Love (Postcard from the future)], Annemarie Jacir (Παλαιστίνη), προστατευόμενη κινηματογράφου 2010-2011.
Εισιτήρια εδώ

WORK IN PROGRESS. Παράσταση και συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών
28/5, 10:00 – 11:00

Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση. Η υπότροφος κινηματογράφου Annemarie Jacir και ο υπότροφος λογοτεχνίας Colin Barrett, που γνωρίστηκαν και έγιναν καλλιτεχνικοί συνεργάτες μέσω του προγράμματος καθοδήγησης Rolex, συζητούν για το κινηματογραφικό έργο που δημιουργούν αυτήν τη στιγμή. Έλληνες ηθοποιοί ερμηνεύουν αποσπάσματα του σεναρίου, ζωντανεύοντας το έργο υπό δημιουργία, με τους Jacir και Barrett να σχολιάζουν. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει μια συζήτηση με το κοινό, με συντονίστρια την Colm Tóibín.
Εισιτήρια εδώ

WORK IN PROGRESS. Παράσταση και συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών

Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
Η υπότροφος Δραματικής Τέχνης Maya Zbib, ο υπότροφος Χορού Lee Serle και ο υπότροφος Εικαστικών Τεχνών Mateo López, που γνωρίστηκαν και έγιναν καλλιτεχνικοί συνεργάτες μέσω του προγράμματος καθοδήγησης Rolex, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν το νέο τους έργο “Ακούγοντας το ξέφτισμα του χρώματος των τοίχων” (Listening to Walls Wear Off Their Colour). Η Zbib και ο Serle θα παίξουν και οι δύο στο έργο, μαζί με δύο Αυστραλούς χορευτές. Ο Γιώργος Μητρόπουλος, τηλεπαρουσιαστής και πολιτιστικός δημοσιογράφος, θα συντονίσει μια συζήτηση και με τους τρεις σχετικά με το έργο.
Εισιτήρια εδώ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ. “Δημιουργική Αλχημεία” στο Ωδείο Αθηνών
28/5, 11:30 – 12:45

Μια εκλεκτική ομάδα υποτρόφων και συμβούλων της Rolex, συμπεριλαμβανομένων των Zakir Hussain και Carrie Mae Weems, θα συμμετάσχει σε μια ευρεία συζήτηση για τις άπιαστες, αλλά ουσιαστικές ιδιότητες που πυροδοτούν τις δημιουργικές σχέσεις, προσφέροντας τις γνώσεις τους για τα διασταυρούμενα ρεύματα επιρροής και έμπνευσης. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Εισιτήρια εδώ

ΧΟΡΟΣ. “Fall και 05.49” στο Ωδείο Αθηνών
28/5, 13:15 – 13:45

Οι υπότροφοι χορού Rolex Eduardo Fukushima και Myles Thatcher παρουσιάζουν μια διπλή παράσταση της πρόσφατης δουλειάς τους. Ο Eduardo Fukushima ερμηνεύει ένα συμπυκνωμένο σόλο έργο, το FALL. Ο Myles Thatcher μοιράζεται το ντουέτο του 05.49, που ερμηνεύεται από δύο μέλη του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο.
Εισιτήρια εδώ

ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. “The Predatory Chord | Ben Frost” στο Μέγαρο
28/5, 19:00-00:00

Την Κυριακή 28 Μαΐου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δουλειά του Ben Frost (Rolex Music Fellow), ενός ιδιαίτερου περφόρμερ και συνθέτη με διεθνή πορεία, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει γράψει μουσική για γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο αναγνωρισμένος αυστραλός καλλιτέχνης έρχεται στην Αθήνα με τη νέα του ηχητική εγκατάσταση «The Predatory Chord» (Η αρπακτική συγχορδία), που δημιουργήθηκε ειδικά για το Μέγαρο και κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Σε αυτό το έργο του, ο Frost προτείνει στους επισκέπτες να ανέβουν στη σκηνή και να κινηθούν ελεύθερα στον χώρο χωρίς περιορισμούς εισόδου και εξόδου. Τους προσκαλεί να βυθιστούν μέσα σε ένα ονειρικό ακουστικό περιβάλλον, σε ένα ηχοτοπίο που αναδιαμορφώνεται διαρκώς από τριάντα ηχεία, τα οποία αιωρούνται από διαφορετικά ύψη στην οροφή της αίθουσας. Το μεταβαλλόμενο ηχητικό πεδίο συνδυάζεται με εικόνες και φωτιστικά εφέ που σχετίζονται οργανικά μαζί του και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του. Ο σχεδιασμός φωτισμών είναι του Γιώργου Τέλλου.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ. Συναυλία Λήξης στον Κήπο του Μεγάρου
28/5, 21:00-22:30

Το Rolex Arts Festival ολοκληρώνεται με μια μεγάλη μουσική γιορτή στον Κήπο του Μεγάρου, την Κυριακή 28 Μαΐου στις 9:00 το βράδυ, στην οποία συμμετέχουν ο Marcus Gilmore από τις ΗΠΑ, η Dina Elwedidi από την Αίγυπτο και ο Aurelio Martínez από την Ονδούρα, όλοι νεαροί καλλιτέχνες του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex. Μαζί τους εμφανίζεται, ως ειδικός προσκεκλημένος, ο μυθικός βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gilberto Gil (φωνητικά, κιθάρα).
Εισιτήρια εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRolex Arts Festival: Ιστορίες δημιουργικών συναντήσεων12.09.2018

*Pre-festival events
22–25 Μαΐου

Στις ημέρες που θα προηγηθούν του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, το τετραήμερο προ-φεστιβαλικό πρόγραμμα (22–25 Μαΐου) θα περιλαμβάνει ημερίδες, σεμινάρια εξειδίκευσης, δημόσιες συζητήσεις, μουσικές παραστάσεις και πρόβες, και πολλά ακόμη, στα οποία θα συμμετάσχουν δεκάδες Έλληνες καλλιτέχνες, υπότροφοι της Rolex και μέντορες, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Anne Lacaton, Phyllida Lloyd, Robert Lepage, Walter Murch και Colm Toibín. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους εξής χώρους:

  • Μουσείο Μπενάκη | Πειραιώς 138
  • Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – Πειραιώς 260, Χώρος Ε
  • ΚΠΙΣΝ – Εθνική Λυρική Σκηνή, Εναλλακτική Σκηνή
  • Κινηματογράφος Άστορ
  • ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  • Πύργος Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος
  • Ωδείο Αθηνών (πολλαπλοί χώροι)
  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Μέγαρο Μουσικής

Τιμές εισιτηρίων: 5 €, 15 € και δωρεάν (με κράτηση θέσης)

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b