MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Τίποτα, από την ομάδα Abnormal στο H.UG

Η ομάδα Abnormal παρουσιάζει, στον χώρο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων H.UG, την παράσταση «Τίποτα», μια σκηνική σύνθεση αποσπασμάτων κειμένων των Μπέκετ και Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Πηνελόπης Φλουρή.

Monopoli Team

Ένα συνειρμικό παραλήρημα για το παράλογο της ύπαρξης σε ένα σύμπαν από λέξεις με κείμενα του Σ.Μπέκετ και άλλα παράδοξα, με τίτλο «Τίποτα», παρουσιάζει η ομάδα Abnormal, από 26 Μαΐου, στον νέο χώρο H.ug.

Τίποτα, από την ομάδα Abnormal στο H.UG

Λίγα λόγια για την παράσταση

Όλα εδώ αναζητούν τρόπους να ειπωθεί το ανείπωτο, βουτούν και ξεγλιστρούν μέσα σε λέξεις, κατασκευάζουν τεχνάσματα να ξεγελάσουν τον χρόνο, να παγώσουν τον χρόνο να τον διαστείλουν και σκαρφίζονται τρόπους να φωτίσουν το Τίποτα.

Όλα εδώ ηττημένα, εκ γενετής αμήχανα, επιθυμούν να φωτίσουν το εσωτερικό χάος, μέσα από μια δομημένη παρτιτούρα ήχων και κινήσεων, θέλουν να φτιάξουν ένα σύμπαν να θυμίζει παιδικό όνειρο. Όλα περιμένουν. Ο αέρας, οι τοίχοι, το ταβάνι, το πάτωμα. Όλα περιμένουν.

Δεν συμβαίνει Τίποτα. Το Τίποτα είναι ένα ασταμάτητο μουρμουρητό, μια πάλη του ασυνειδήτου με τον έξω κόσμο, είναι η παραδοχή της μοναξιάς, της αποτυχίας, της ατέρμονης επανάληψης στον χρόνο που κυλά, ένα παιχνίδι πριν το Τέλος. Το «Τίποτα» είναι μια παν-ανθρώπινη κραυγή που αποζητά από τα πλάσματα του Μπέκετ να γίνουν γλάροι. Γλάροι που δεν λαβώνονται.

H παράσταση αποτελείται από αποσπάσματα: Κείμενα για το τίποτα, Ακατανόμαστος, Περιμένοντας τον Γκοντό, Η τελευταία μαγνητοταινία του Κράπ του Σ. Μπέκετ. Αποσπάσματα από τον Γλάρο του Α.Τσέχωφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Mια νύχτα στην Επίδαυρο» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

H.ug ( Human Underground)

O νέος χώρος H.ug δημιουργήθηκε από την Εταιρεία θεάτρου Abnormal το 2022 με στόχο να αποτελέσει τόπο συνάντησης και να αγκαλιάσει διαφορετικούς καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών, μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο όπου κυριαρχεί σεβασμός κι αλληλεγγύη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Φλουρή

Σκηνικά: Μαρία Καραθάνου
Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Μουσική: Φίλιππος Δραγούμης
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Παίζουν: Φίλιππος Δραγούμης, Πηνελόπη Φλουρή

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 14 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 26 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr.
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Διασκευή: Σύλληψη: Πηνελόπη Φλουρή
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαίρη Άσπρου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/tipota/
Πληροφορίες Χώρου: H.ug ( Human Underground),Μελιταίων 14, Αθήνα. Ε: [email protected] | https://www.facebook.com/Hug-110856784890982/
Φωτογραφίες: Megdad Fadaeenia
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b