MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου με αγαπημένες κωμωδίες που εντοπίζουμε στις πλατφόρμες

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου κάνοντας «ζάπινγκ» σε αγαπημένες κωμωδίες στο Netflix και στο Disney+.

Μαριαλενα Μάλλιου | 07.05.2023

Από το 1998 η παγκόσμια κοινότητα γιορτάζει την Ημέρα του Γέλιου, μία ημέρα αφιερωμένη στις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Το γέλιο, πέρα από χαρά προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην οργανισμό, με ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, απελευθέρωση ορμονών και θετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς. Κι επειδή, όπως πολύ σωστά είχε πει και ο Τσάρλι Τσάπλιν: “Μία ημέρα χωρίς γέλιο είναι μία χαμένη ημέρα“, συγκεντρώσαμε κάποιες από τις αγαπημένες μας κωμωδίες στο Netflix και το Disney+ για να γιορτάσουμε την ημέρα με…binge watching!

Once Upon A Time… in Hollywood στο Netflix

Η τελευταία, πιο πρόσφατη ταινία του Quentin Tarantino, έχει λίγο απ’ όλα. Λαμπερά ονόματα -με τα ονόματα του cast να ανοίγουν οι Leonardo DiCaprio, Brad Pitt και Margot Robbie– αισθητική των 70s, παλιό Hollywood και, φυσικά, γέλιο, πλαισιώνουν την ιστορία δολοφονίας της Sharon Tate. Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του Rick Dalton, ενός ξεπεσμένου πρώην αστέρα του Hollywood, ο οποίος προσπαθεί να βρει τη θέση του στη νέα τάξη πραγμάτων που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται. Δίπλα του βρίσκεται ο βοηθός και δεξί του χέρι -Cliff Booth. Χιουμοριστική προσέγγιση της ιστορίας, “υπόγειοι σχολιασμοί” και οπτική κωμωδία χαρίζουν στο κοινό μία από τις αγαπημένες μας κωμικές ταινίες, από τον βασιλιά του splatter western.

Groundhog Day στο Netflix

Κλασσική και αγαπημένη ταινία, το Groundhog Day -ή, ελληνιστί Η Μέρα της Μαρμότας– συνδυάζει δύο αγαπημένα μας είδη: την κωμωδία και την αισθηματική ταινία, με μία μικρή δόση φαντασίας. O Bill Murray και η Andie MacDowell στα καλύτερά τους και μία ιστορία, τόσο πρωτότυπη, που μας κάνει να μνημονεύουμε την ταινία μέχρι και σήμερα. Ο εγωκεντρικός μετεωρολόγος Phil μπλέκεται σε μία “χρονική λούπα”, με αποτέλεσμα να ζει ξανά και ξανά την Ημέρα της Μαρμότας. Η λούπα δεν σταματά, μέχρι ο Phil να “ζήσει σωστά” την ημέρα του.

The Favourite στο Disney+

Και πάμε στο Disney+ και στον Γιώργο Λάνθιμο. Αγγλία του 18ου αιώνα, βασιλεία, αγγλική εξοχή και μία ιστορία ανέλιξης στην ιεραρχία έρχεται να μας δώσει η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη, με πρωταγωνίστρια της Emma Stone, την οποία πλαισιώνουν οι Rachel Weisz, Olivia Colman, Nicholas Hoult κλπ. Λεπτή ειρωνεία με σχολιαστικό τόνο, παραμόρφωση του χώρου με έντονη χρήση ευρυγώνιου φακού και ερμηνείες που ακροβατούν ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, συνθέτουν μία πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της κωμωδίας, δια χειρός Λάνθιμου.

Little Miss Sunshine στο Disney+

Σε αυτή την τρυφερή ταινία παρακολουθούμε το ταξίδι της Olive και της οικογένειάς της για να καταφέρει να φτάσει και να πάρει μέρος στα καλλιστεία της Little Miss Sunshine. Μέσα από το ταξίδι τους οι χαρακτήρες και οι σχέσεις τους σκιαγραφούνται με έναν τραγελαφικό τρόπο. Οι ακρότητες των χαρακτήρων, που δημιουργούν την κωμωδία, είναι οι ίδιες που δίνουν μία δραματική διάσταση στην ιστορία. Toni Collette, Greg Kinnear, Steve Carell, Alan Arkin και Paul Dano σε μία τρυφερή περιπέτεια που προξενεί γέλιο και, ταυτόχρονα, συγκινεί.

See How They Run στο Disney+

Και πάμε στο δικό μου αγαπημένο είδος κωμωδίας και μία αστυνομική κωμωδία τοποθετημένη στην Αγγλία των 50s. Ένας φόνος που συντελείται στον εορτασμό της 100στης παράστασης του τελευταίου έργου της Agatha Christie συνοδεύεται από έναν φόνο, τον οποίο ο ερευνητής Stoppard και η μαθητευόμενη αστυνομικός Stalker καλούνται να λύσουν, αντιμετωπίζοντας μία σειρά από κωμικά εμπόδια, αλλά και λύνοντας τη μεταξύ τους δυσκολία επικοινωνίας. Ο Sam Rockwell στον ρόλο του αυστηρού ερευνητή και η Saoirse Ronan στον ρόλο της άπειρης, αλλά γεμάτης όρεξη για μάθηση, νεαρής αστυνομικού, με τους Adrien Brody, Ruth Wilson, Pearl Chanda, Harris Dickinson (και πολλούς πολλούς ακόμα) να τους πλαισιώνουν, χαρίζουν ξεκαρδιστικές στιγμές γέλιου.

The Secret Life of Walter Mitty στο Disney+

Φαντασία, περιπέτεια, ρομάντζο και -φυσικά- πολύ γέλιο μας περιμένουν στο Secret Life of Walter Mitty του Ben Stiller. Δουλεύοντας επί 16 χρόνια σε ένα περιοδικό, με μοναδική “περιπέτεια” στη ζωή του στην διαφυγή στην ονειροπόληση, που τον οδηγεί σε διάφορες περιπέτειες, ο Walter Mitty καλείται να αντιμετωπίσει μία πραγματική περιπέτεια, όταν χάνεται το αρνητικό μία φωτογραφίας που προορίζεται για εξώφυλλο του επόμενου τεύχους. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο -αλλά και στον ρόλο του σκηνοθέτη- βλέπουμε τον Ben Stiller, ενώ δίπλα του συμπρωταγωνιστούν οι Kristen Wiig, Adam Scott και τον Sean Penn σε έναν ρόλο-έκπληξη.

The Menu στο Disney+

Και πάμε σε μία καινούρια ταινία και στη μαύρη κωμωδία της λίστας μας, το The Menu. Κάτι ανάμεσα σε thriller, horror και κωμωδία το The Menu μας προσφέρει αρκετές στιγμές αδρεναλίνης, αγωνίας, προβληματισμού, αλλά και γέλιου. Οι Ralph Fiennes και Anya Taylor-Joy μας χαρίζουν τις απολαυστικές κωμικο-δραματικές ερμηνείες, ενσαρκώνοντας τους ρόλους του κορυφαίου σεφ Slowik και της νεαρής συνοδού Margot, ενώ η πιο έντονα κωμική πινελιά της ταινία είναι εκείνη του ρόλου του Nicholas Hoult. Μία ταινία που αξίζει να δείτε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους…

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b