MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Freddie Mercury: Σε δημοπρασία αγαπημένα αντικείμενα και έργα τέχνης του θρύλου των Queen

Ανάμεσα στη συλλογή των «υπέροχων πραγμάτων» του Freddie Mercury που βγαίνουν σε δημοπρασία, είναι τα εκθαμβωτικά σκηνικά κοστούμια και οι χειρόγραφοι στίχοι του, μέχρι πίνακες και αντικείμενα που συλλέχθηκαν στα ταξίδια του, ακόμη και αγαπημένα προσωπικά αντικείμενα όπως μία χτένα για μουστάκι.

Monopoli Team

Ο θρυλικός σούπερ σταρ του συγκροτήματος Queen, Freddie Mercury, έφυγε από τη ζωή το 1991 σε ηλικία 45 ετών και για περισσότερα από 30 χρόνια, το σπίτι του στο Λονδίνο παρέμενε ανέγγιχτο.

Σήμερα όμως το σπίτι αυτό άνοιξε και το περιεχόμενό του με τα εκθαμβωτικά σκηνικά κοστούμια, τους χειρόγραφους στίχους του, τους πίνακες και τα όμορφα αντικείμενα που συλλέχθηκαν στα ταξίδια του, πρόκειται να παρουσιαστεί στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ, πριν πουληθεί σε δημοπρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFreddie Mercury: Πώς ο θρύλος των Queen έγινε το απόλυτο είδωλο της ροκ12.09.2018

Ο τίτλος αυτής της συλλογής «υπέροχων πραγμάτων» είναι «Freddie Mercury: A World of his Own» και μεταξύ αυτών είναι κι ένα στέμμα με πρότυπο το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο θα φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος στη στέψη του, καθώς κι ένας συνοδευτικός μανδύας από κόκκινο βελούδο, ψεύτικη γούνα και στρας. Ο Mercury φόρεσε το συγκεκριμένο ρούχο για την ερμηνεία του “God Save the Queen”, στην τελευταία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στο Knebworth το 1986.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Περιλαμβάνονται επίσης οι χειρόγραφοι στίχοι του σταρ για το “We are the Champions”, τον μεγαλύτερο ύμνο των Queen που τραγουδήθηκε από φανατικούς θαυμαστές σε ζωντανές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένου του πλήθους των 72.000 στη συναυλία Live Aid στο Wembley Stadium το 1985. Το αντικείμενο αυτό αναμένεται να πωληθεί έως και 300.000 στερλίνες!

Το σπίτι του Mercury, το Garden Lodge στο Kensington, ήταν για εκείνον το καταφύγιό του, ένα μέρος όπου οι φίλοι μπορούσαν να τον επισκεφτούν και να μείνουν. Ο ίδιος το είχε γεμίσει με έργα τέχνης, όπως βικτοριανούς πίνακες και κομμάτια καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, κρύσταλλα, ιαπωνική τέχνη και υφάσματα.

«Μου αρέσει να περιτριγυρίζομαι από υπέροχα πράγματα… μία εξαίσια ακαταστασία», είχε γράψει ο ίδιος στο Freddie Mercury: A Life, In His Own Words.

Ο Mercury πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του στο σπίτι του και μάλιστα εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή στις 24 Νοεμβρίου 1991, 24 ώρες αφότου επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι είχε AIDS και έκανε έκκληση στους θαυμαστές του να συμμετάσχουν «στη μάχη ενάντια σε αυτήν την τρομερή ασθένεια».

Άφησε το Garden Lodge και το περιεχόμενό του στη Mary Austin, μια από τις πιο στενές και έμπιστες φίλες του, η οποία ανέφερε: «Εδώ και πολλά χρόνια, είχα τη χαρά και το προνόμιο να ζω περιτριγυρισμένη από όλα τα υπέροχα πράγματα που ο Freddie αναζήτησε και τόσο αγάπησε. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η ώρα να πάρω τη δύσκολη απόφαση να κλείσω αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ο Freddie ήταν ένας απίστευτος και έξυπνος συλλέκτης που μας έδειξε ότι υπάρχει ομορφιά και διασκέδαση και συζήτηση σε όλα. Ελπίζω [οι εκθέσεις και οι δημοπρασίες] να είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε όλες τις πτυχές του Freddie, τόσο τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές, και ο κόσμος να καταλάβει περισσότερα και να γιορτάσει το μοναδικό και όμορφο πνεύμα του».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Η κύρια έκθεση θα είναι στη γκαλερί Sotheby’s του Λονδίνου τον Αύγουστο, με τα 1.500 περίπου αντικείμενα από το Garden Lodge να εκτίθενται, και θα κλείσει στα 77α γενέθλια του Mercury. Θα ακολουθήσουν έξι δημοπρασίες τον Σεπτέμβριο.

Άλλα αντικείμενα της συλλογής περιλαμβάνουν μια μικροσκοπική ασημένια χτένα για μουστάκι Tiffany & Co, 11 ακουαρέλες του Ρώσου καλλιτέχνη art deco Erté, έναν πίνακα του 1880 του James Jacques Tissot της μούσας και ερωμένης του καλλιτέχνη, Kathleen Newton, (υπολογίζεται ότι θα φτάσει έως και 600.000 στερλίνες), και την ακουστική κιθάρα Martin D-35 του 1975 του Mercury στην αρχική της θήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFace It Alone: Οι Queen δίνουν στην κυκλοφορία ένα μέχρι πρότινος «άγνωστο» τραγούδι του Freddie Mercury12.09.2018

Από την κρεβατοκάμαρα του Mercury θα πωληθούν ένα σετ από πολύτιμους λίθους Fabergé, ένα επιτραπέζιο ρολόι από νεφρίτη και σμάλτο κι ένα vintage περιστροφικό τηλέφωνο από βακελίτη. Επιπλέον, ένα κεντημένο μεταξωτό furisode (μακρυμάνικο κιμονό) κι ένα ζωγραφισμένο στο χέρι μεταξωτό γιλέκο με τις γάτες του Mercury – Delilah, Goliath, Oscar, Lily, Romeo και Miko – καθώς κι ένα πολυτελές τελετουργικό σακάκι στρατιωτικού στιλ με απομιμήσεις μεταλλίων, αποτελούν επίσης μέρος της συλλογής.

Από τα έσοδα των πωλήσεων, η Austin θα δωρίσει ένα ποσό στα Mercury Phoenix Trust και Elton John AIDS Foundation.

Με πληροφορίες από Guardian.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b