MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Face It Alone: Οι Queen δίνουν στην κυκλοφορία ένα μέχρι πρότινος «άγνωστο» τραγούδι του Freddie Mercury

Ένα προηγουμένως ακυκλοφόρητο τραγούδι, με τίτλο «Face It Alone», το οποίο και είχαν ηχογραφήσει με τον εμβληματικό Freddie Mercury, το 1988, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Queen.

Face It Alone: Οι Queen δίνουν στην κυκλοφορία ένα μέχρι πρότινος «άγνωστο» τραγούδι του Freddie Mercury
Monopoli Team

Οι Queen αποκάλυψαν ένα προηγουμένως ακυκλοφόρητο, βαθιά συναισθηματικό τραγούδι, το οποίο και είχαν ηχογραφήσει με τον εμβληματικό Freddie Mercury, το 1988.

To «Face it Alone» έκανε πρεμιέρα χθες, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ken Bruce στο BBC Radio 2. Πρόκειται για ένα από τα έξι ακυκλοφόρητα κομμάτια που θα περιλαμβάνονται στο επερχόμενο box set του «The Miracle»- του προτελευταίου άλμπουμ των Queen- στα τέσσερα από τα οποία ο Freddie Mercury «βρίσκεται» στα φωνητικά.

Στο box set θα υπάρχουν επίσης μια σειρά από ειλικρινείς συζητήσεις μέσα στο στούντιο οι οποίες θα προσφέρουν «μια αποκαλυπτική ματιά στη δημιουργική διαδικασία των τεσσάρων μελών, inside jokes και αναφορές στην επανένωση τους». 

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης έγινε το καλοκαίρι από τους Roger Taylor και Brian May, με τον τελευταίο να περιγράφει το κομμάτι ως «υπέροχο» και «συγκινητικό», προσθέτοντας πως «ήταν κρυμμένο σε κοινή θέα». 

Το τραγούδι

Ο εκλιπών ερμηνευτής είχε ηχογραφήσει το «Face it Alone» κατά τη διάρκεια των σέσιον για το άλμπουμ «The Miracle» (1989). Εκείνη την περίοδο ο Mercury είχε διαγνωστεί με HIV, ωστόσο δεν το είχε δημοσιοποιήσει. Σε μια δυνατή και παθιασμένη ερμηνεία ο θρυλικός τραγουδιστής φαίνεται να αναφέρεται στην επιδεινωμένη κατάσταση της υγείας του καθώς επαναλαμβάνει στο refrain «In the end / You have to face it all alone». 

Από τα είκοσι κομμάτια της συγκεκριμένης ηχογράφησης, το «Face it Alone» είναι το πιο σκοτεινό, ωστόσο, δεν κατάφερε να «μπει» τότε στο τελικό άλμπουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ30 χρόνια χωρίς τον Freddie Mercury: 10 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταραχώδη ζωή του12.09.2018

Ο Freddie Mercury έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 1991, εννέα μήνες μετά την κυκλοφορία του «Innuendo», του τελευταίου άλμπουμ των Queen. Το «Face it Alone» αποτελεί το πρώτο άγνωστο μέχρι πρότινος τραγούδι του Mercury που κυκλοφόρησε τα τελευταία 8 χρόνια. Οι Queen είχαν δώσει στη δημοσιότητα και άλλα ακυκλοφόρητα κομμάτια του σπουδαίου frontman. Το 2014 μοιράστηκαν το συλλεκτικό άλμπουμ Queen Forever με ηχογραφημένα τραγούδια των ’80ς τα οποία θεωρούνταν «ξεχασμένα».

Με πληροφορίες από NME και BBC

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b