MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κουβέιτ κατασκευάζει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο

Ποιο Ντουμπάι; Το Κουβέιτ σχεδιάζει να κατασκευάσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο. Εμπνευσμένη από τις αραβικές νύχτες, η κατασκευή 234 ορόφων θα υψωθεί 1.000 μέτρα στον ουρανό και θα εκθρονίσει το εμβληματικό Burj Khalifa.

Monopoli Team

Η μοίρα κάθε ρεκόρ είναι μία: κάποια στιγμή θα καταρριφθεί. Αυτό λοιπόν είναι το πεπρωμένο και για το ψηλότερο ακίνητο στον κόσμο, το Burg Khalifa που βλέπει το θρόνο του να κινδυνεύει από ένα άλλο ακόμη ψηλότερο κτίριο: τον πύργο Burj Mubarak στο Κουβέιτ.

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της χώρας, το Madinat Al Hareer, γνωστό και ως Silk City, θα στεγάσει έναν πύργο ενός χιλιομέτρου, κόστους 132 δισ. δολαρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2023. Το Burj Mubarak, ωστόσο, αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον 25 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αφήνοντας αρκετό χρόνο στον Burg Khalifa για να απολαύσει τη δόξα του.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο ουρανοξύστης του Κουβέιτ θα διαθέτει ένα μοναδικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει τρεις αλληλοσυνδεόμενες, συστρεφόμενες δομές, οι οποίες θα αντέχουν ανέμους ταχύτητας 240 χλμ./ώρα και κραδασμούς που θα προκύπτουν από διάφορες εδαφικές και ατμοσφαιρικές ανωμαλίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: Μάρτιν Σκορσέζε, «Ιντιάνα Τζόουνς» και Γουές Άντερσον στο φετινό line-up12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b