MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς το «πολεμικό» γραφείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ έγινε υπερπολυτελές ξενοδοχείο

Πώς το εμβληματικό Old War Office του Λονδίνου έγινε το νεότερο πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Το κτίριο των 53.900 τετραγωνικών μέτρων, είναι τώρα το Raffles London «The OWO» όπου μπορείτε να κοιμηθείτε στο γραφείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Monopoli Team

Όταν ο αρχιτέκτονας Geoff Hull μπήκε για πρώτη φορά στους χώρους αυτού του Old War Office (OWO), του ιστορικού ακινήτου στο Whitehall του Λονδίνου, όπου κάποτε στεγάζονταν τα κυβερνητικά γραφεία της Βρετανίας, τους βρήκε σε άθλια κατάσταση.

Από τα γεμάτα υγρασία υπόγεια μέχρι τα άτεχνα στημένα κλιματιστικά στους διαδρόμους, τίποτα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του αυστηρού προγράμματος ιστορικού προστατευτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου στον οποίο υποτίθεται ότι υπαγόταν το εμβληματικό κτίριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStranger Things: Το Netflix ετοιμάζει νέα σειρά κινουμένων σχεδίων12.09.2018

«Μπορούσα να δω τη μεγαλοπρέπεια, τη σημασία, αλλά ήταν απογοητευτικό και σοκαριστικό, αυτό που είχε κάνει η κυβέρνηση στο κτίριο», λέει ο Hull, διευθυντής της EPR Architects.

Με ιστορία που ξεκινά από το 1898, την εποχή του βασιλιά Εδουάρδου, το μεγαλοπρεπές συγκρότημα αποτελούσε το γραφείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, έξι χρόνια μετά την έναρξη αυτής της τεράστιας ανακαίνισης του κτιρίου από τον Geoff Hull, αυτό που αποκαλύπτεται στη θέση του παρηκμασμένου μεγάρου είναι το νέο ξενοδοχείο Raffles London «The OWO».

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπόθεση “τσουρέκι”: 5+1 διευθύνεις στην Αθήνα με το πιο νόστιμο της αγοράς12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b