MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Υπόθεση “τσουρέκι”: 5+1 διευθύνεις στην Αθήνα με το πιο νόστιμο της αγοράς

Έφτασε η στιγμή για να προμηθευτούμε το τσουρέκι του Πάσχα κι εμείς κάναμε την απαραίτητη έρευνα για εσάς.

Μαριαλενα Μάλλιου | 11.04.2023

Απολύτως αγαπητό από όλους μας και άρρηκτα συνδεδεμένο με το Πάσχα, το τσουρέκι είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αγαπάμε λίγο παραπάνω αυτές τις ημέρες του Πάσχα και των γιορτών. Αφράτα, φουσκωτά και μοσχομυριστά, έτοιμα να μάς γλυκάνουν μετά τη νηστεία, πάμε να δούμε μερικά από τα καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας που θα πρωταγωνιστήσουν στο πασχαλινό μας τραπέζι (και όχι μόνο).

Maxim

Ξεκινάμε δυναμικά με το Maxim της Νέας Σμύρνης. Έναν φούρνο που μετράει 40 χρόνια στον χώρο και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έχει ένα από τα καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας. Τόσο για τους λάτρεις του παραδοσιακού τσουρεκιού, όσο και για εκείνους που θέλουν το “κατιτίς” διαφορετικό, το Maxim καλύπτει όλα τα γούστα, φτιάχνοντας τσουρέκια τόσο κλασσικά, όσο και με σοκολάτα υγείας, αλλά και πάστα φιστικιού (γιατί έχουμε και μία μικρή αδυναμία στο φιστίκι).
Διεύθυνση: Τσακίρογλου 23, Νέα Σμύρνη 17122
Τηλέφωνο: 2109324603

Pavlov’s Lab
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAVLOV’S LAB (@pavlovs_lab)

Το αυθεντικό τσουρέκι που όλοι έχουμε αγαπήσει, αφράτο και μαλακό, με τη μαστίχα και το μαχλέπι του και αυτή την απαλή βουτυρένια γεύση, θα το βρούμε στο Pavlov’s Lab στην Νέα Ερυθραία. Το αγαπημένο “εργαστήρι” ζαχαροπλαστικής, μεταξύ όλων των άλλων γλυκών παρασκευών (που έχουμε κατά καιρούς δοκιμάσει και λατρέψει), έχει και ένα από τα καλύτερα τσουρέκια της πόλης.
Διεύθυνση: Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία 14671
Τηλέφωνο: 2110124691

Αφοι Ασημακόπουλοι

Φυσικά από τις προτάσεις μας δεν θα μπορούσε να λείπει ένα μαγαζί συνυφασμένοι με το Πάσχα, το πασχαλινό τραπέζι και το καλό τσουρέκι. Οι Αφοι Ασημακόπουλοι έχουν μεγάλη παράδοση τόσο στα λοιπά πασχαλινά γλυκίσματα, όσο -και κατά κύριο λόγο- στο τσουρέκι. Φτιαγμένο από φρέσκα υλικά, φουσκωτό και μυρωδάτο, το τσουρέκι τους είναι ένα από τα must try τσουρέκια της πασχαλινής περιόδου -και όχι μόνο.
Διεύθυνση: Χαρίλαου Τρικούπη 82, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2103610092

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝηστίσιμα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα από το food blog Elpida’s Little Corner12.09.2018

Kora Bakery
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Δεν γίνεται να πλησιάζει Πάσχα και να μην κάνουμε λόγο για το Kora Bakery, το -κλασσικό, πλέον- πασχαλινό καλάθι του και το αφράτο τσουρέκι του. Έχει γίνει πια συνήθεια να περιμένουμε να μπει ο Απρίλης για να παραγγείλουμε, από το Kora, το δικό μας πασχαλινό καλάθι, είτε για να το κάνουμε δώρο σε φίλους, συγγενείς και βαφτιστήρια, είτε για να το στολίσουμε στο σπίτι μας, μέχρι να φτάσει η Κυριακή του Πάσχα. Φτάνοντας στην υπόθεση “τσουρέκι” τώρα, εκτός από το κλασσικό, παραδοσιακό τσουρέκι, το Kora φέτος μάς συστήνει και την πασχαλινή, σοκολατένια Babka του.
Διεύθυνση: Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα 10673
Τηλέφωνο: 2103627855

Φίλινγκς

Και πάμε στο Φίλινγκς και στο “πιο πασχαλινό τσουρέκι που έχουμε δοκιμάσει”, όπως μάς λένε και οι ίδιοι. Αφράτο, μαλακό και με έντονο το άρωμα από το μαχλέπι, το τσουρέκι του Φίλινγκς -του ιδιαιτέρως στιλάτου pastry concept που μας συστήθηκε πέρσι- έχει μπει στις πρώτες θέσεις των must try τσουρεκιών για φέτος το Πάσχα -και κάτι μας λέει ότι θα βρίσκεται εκεί και του χρόνου, και του παραχρόνου και για πολλά χρόνια ακόμα!
Διεύθυνση: Πύρρωνος 23, Παγκράτι 11636
Τηλέφωνο: 2107564760

Madame Fraise

Και το +1 μάς φέρνει στο πασχαλινό μας τραπέζι μία διαφορετική προσέγγιση του τσουρεκιού. Η Madame Fraise, το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο “φάντασμα” της Αθήνας μάς παρουσιάζει φέτος το Πάσχα το πασχαλινό του… Panettone. Ένα panettone με άρωμα μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης που φέρνει γιορτινή αύρα στο πασχαλινό μας τραπέζι, συνδυάζοντας δύο από τα αγαπημένα μας γλυκά σε ένα και δημιουργώντας το απόλυτο πασχαλινό κέικ.
Διεύθυνση: Υμηττού 225, Αθήνα 11632
Τηλέφωνο: 2114186086

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b