MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Chupa: Ο θρύλος του chupacabra ζωντανεύει στη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Netflix

Το Chupa, η νέα, πολυαναμενόμενη, οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας του Netflix, μάς συστήνει τον νοτιοαμερικανικό θρύλο του chupacabra.

Chupa, πηγή: Netflix
Chupa, πηγή: Netflix
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Αρχές της άνοιξης και το Netflix μάς συστήνει μία ολοκαίνουργια ταινία φαντασίας για όλη την οικογένεια. Το Chupa, δια χειρός Jonas Cuaron (γιου του Alfonso Cuaron, σκηνοθέτη -μεταξύ άλλων- της 3ης ταινίας της σειράς ταινιών Harry Potter: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, του Children of Men και του Gravity), έρχεται για να μάς χαρίσει μία ανεπανάληπτη περιπέτεια, ταξιδεύοντάς μας μέχρι το Μεξικό. Μεξικανική ύπαιθρος, δράση και ένας αστικός μύθος, ο οποίος παίρνει σάρκα και οστά, συνθέτουν την ολοκαίνουργια ταινία της αγαπημένης πλατφόρμας, που θα καθηλώσει μικρούς και μεγάλους!

Τι θα δούμε στο Chupa

Η ιστορία μας αρχίζει με τον 13χρονο Alex, ο οποίος ταξιδεύει από το Κάνσας, όπου ζει μόνιμα, στο Μεξικό, για να επισκεφθεί το ράντσο του παππού του και τους συγγενείς του που μένουν εκεί. Εκτός από τους συγγενείς του, όμως, στο Μεξικό έρχεται αντιμέτωπος και με κάτι άλλο, ένα μυθικό πλάσμα, που ζει κρυμμένο κάτω από την αποθήκη του παππού του. Από τα χαρακτηριστικά του πλάσματος και τις ιστορίες που έχει ακούσει, ο Alex αντιλαμβάνεται πως έχει βρει ένα κουτάβι chupacabra.

Chupa, πηγή: Netflix

Chupa, πηγή: Netflix

Σιγά σιγά αναπτύσσει μία σχέση με το Chupa -όπως το ονομάζει- και μαθαίνει για το παρελθόν που έχει η οικογένειά του με αυτά τα μυθικά πλάσματα. Αυτή η σχέση, όμως, όπως και η ασφάλεια του Chupa, αρχίζουν να απειλούνται από την μανία του επιστήμονα, Richard Quinn, να πιάσει το chupacabra και να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις του. Τότε ξεκινάει και η περιπέτεια του μικρού Alex, για να προστατέψει τον φίλο του.

Οι χαρακτήρες και οι ηθοποιοί
Chupa, πηγή: Netflix

Chupa, πηγή: Netflix

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του μικρού Alex, ενός εσωστρεφούς και ήσυχου αγοριού, βλέπουμε τον Evan Whitten. Τον παππού του Alex, Chava, πρώην πρωταθλητή του lucha libre, ενσαρκώνει ο Demián Bichir (τον οποίο έχουμε, επίσης, δει στα The Hateful Eight, Godzilla VS Kong, Land, The Midnight Sky κ.α.). Η Ashley Ciarra υποδύεται την δυναμική ξαδέρφη του, Luna, ενώ τον ξάδερφό του, Memo, ο οποίος έχει μεγάλη αγάπη για την πάλη, υποδύεται ο Nickolas Verdugo. Τέλος, στον ρόλο του “κακού” της ιστορίας, του επιστήμονα Richard Quinn, θα δούμε τον Christian Slater (τον οποίον έχουμε απολαύσει σε διάφορες ταινίες των 90s, μεταξύ των οποίων: The True Romance και Broken Arrow, αλλά και σε πιο σύγχρονες δουλειές, όπως τη σειρά Mr. Robot, όπου ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Απρίλιο12.09.2018

Ο θρύλος του Chupacabra

Ποιος είναι, όμως, αυτός ο θρύλος πάνω στον οποίο βασίστηκαν οι δημιουργοί της ταινίας για να φέρουν στις οθόνες μας του Chupa;

Ο θρύλος των chupacabra είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Νότια Αμερική. Η πρώτη αναφορά στο πλάσμα έγινε το 1995, όταν 8 πρόβατα βρέθηκαν νεκρά, έχοντας σημάδια στον λαιμό. Μέσα στον ίδιο χρόνο και άλλα ζώα άρχισαν να σκοτώνονται με τον ίδιο τρόπο. Τα κουφάρια τους έμεναν ανέγγιχτα, αλλά κάποιος τους ρουφούσε όλο το αίμα από το σώμα τους. Έκτοτε, αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής, μεταξύ των οποίων στη Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού, το Ελ Σαλβαδόρ, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, αλλά και στις ΗΠΑ. Αυτές οι επιθέσεις συνδέθηκαν με κάποιες προγενέστερες αντίστοιχές τους, που είχαν συμβεί στην πόλη Moca, και τότε είχαν αποδοθεί στο “Βαμπίρ της Moca”, όπως οι ντόπιοι είχαν ονομάσει το πλάσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMurder Mystery 2: Jennifer Aniston και Adam Sandler σε ένα sequel γεμάτο μυστήριο και δράση12.09.2018

Μετά από τη σειρά επιθέσεων που ακολούθησαν, το πλάσμα ονομάστηκε chupacabra, από το chupa, που σημαίνει “ρουφάω” και το cabra που σημαίνει “κατσίκα”, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο επιτίθετο στα θηράματά του. “Αυτόπτες μάρτυρες” αρχικά περιέγραφαν το chupacabra να στέκεται στα 2 πόδια, σαν ενός είδους καγκουρό, και να έχει κατακόκκινα μάτια. Αργότερα οι περιγραφές άρχισαν να κάνουν λόγο για τετράποδα chupacabra, τα οποία ήταν κυνοειδή (σαν υβρίδια κογιότ και σκύλου), αλλά τελείως άτριχα.

Τα chupacabra στην pop κουλτούρα
Chupa, πηγή: Netflix

Chupa, πηγή: Netflix

Ο θρύλος των chupacabra άρχισε, γρήγορα, να γίνεται δημοφιλής και βρήκε τον δρόμο του και στην pop κουλτούρα. Από τα 90s έως και σήμερα, πολλές ταινίες, σειρές αλλά και βιβλία στρέφονται θεματολογικά στο διάσημο -πλέον- μυθικό πλάσμα, παρουσιάζοντας το ως δαίμονα-βαμπίρ που τρέφεται από το αίμα ζώων (και όχι μόνο), δίνοντάς του ιδιότητες και διαστάσεις τέρατος, αποδίδοντάς του χαρακτηριστικά που προηγουμένως δεν του είχαν αποδοθεί, χτίζοντας σιγά-σιγά έναν ακόμα μεγαλύτερο θρύλο γύρω του.

Στο Chupa θα δούμε κάτι διαφορετικό από τις περισσότερες ταινίες που έχουν αναφορές στο πλάσμα και οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν στην κατηγορία του thriller ή του horror. Εδώ το chupacabra δεν παρουσιάζεται ως κάτι φριχτό και τερατώδες, αλλά σαν κάτι παρεξηγημένο και διαφορετικό, κάτι το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με τον φόβο του αγνώστου, αλλά με κατανοητική διάθεση μέσα από τα παιδικά μάτια του Alex. Μένει να δούμε αν το τελικό αποτέλεσμα θα αγγίξει εν τέλει τις προσδοκίες μας…

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b