MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Backstage Stories με την Έρρικα Μπίγιου (video)

Το "παρασκήνιο" της ιδιαίτερης φωτογράφισης της Έρρικας Μπίγιου για το "Art Meets Fashion", στο υπόγειο γκαράζ της Στέγης, λίγο πριν ανέβει στην Κεντρική Σκηνή για το πολυσυζητημένο «Έγκλημα και τιμωρία: Αθήνα», που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Με έντονες γωνίες στο πρόσωπο, εκφραστικό βλέμμα και έντονη θεατρικότητα, η Έρρικα Μπίγιου θυμίζει αερικό της Μέσης Γης που μόλις ξεπήδησε από κάποια ιστορία του Τόλκιν. Κι όμως “διαβατήριο” για το ταξίδι της στην Τέχνη δεν στάθηκε η εμφάνισή της, καθώς αν τύχει και τη γνωρίσεις, πολύ σύντομα θα καταλάβεις πως οι συνεχείς αναζητήσεις της και η βαθιά αγάπη της γι’ αυτή έχουν τέτοια δύναμη που σε διαπερνούν σαν ωστικό κύμα!

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, με αξιόλογες συμμετοχές στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η Έρρικα μετράει σήμερα σχεδόν 15 χρόνια ως ηθοποιός.

Ήδη από το θεατρικό της ξεκίνημα πήρε την εντελώς συνειδητή απόφαση να γίνει μια “κοσμοπολίτισσα της υποκριτικής”, κυνηγώντας κάθε εμπειρία για δουλειά εκτός Ελλάδας και την επαφή με νέες εργασιακές κουλτούρες και είδη, – κάτι που όπως είπε στη συνέντευξή της στη Στέλλα Χαραμή, τη γοήτευε εξαρχής και της άνοιξε τον δρόμο για την Ευρώπη.

Η φωτογράφιση έγινε στο υπόγειο parking της Στέγης λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Έγκλημα και τιμωρία: Αθήνα»

Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τον χορό και το μπαλέτο, κάτι που αντανακλά η δυναμική του σώματός της και δεδομένης αυτής της ξεχωριστής, εξωτικής ομορφιάς της, το συγκεκριμένο θεατρικό και κάπως σουρεαλιστικό concept της φωτογράφισης αποτελούσε εξαρχής μονόδρομο.

Μια “έκρηξη δημιουργικότητας” θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το “Art Meets Fashion” με την Έρρικα, με την ίδια να υποστηρίζει απόλυτα κάθε υπερβολή και extravagant στοιχείο σε κάθε ένα από τα φαντασμαγορικά σύνολα που φόρεσε για τις ανάγκες της φωτογράφισης.

Τα ρούχα της φωτογράφισης

Η επιλογή της σχεδιάστριας Ελένης Καββάδα και του brand της 240791ek ήταν απόλυτα ταιριαστή στην Έρρικα που στα κοντινά της μοιάζει σαν χαρακτήρας από κάποιον σουρεαλιστικό πίνακα που όταν τον δεις δύσκολα καταφέρνεις να τον βγάλεις από το μυαλό σου. Τα outfits του brand 240791ek, όλα από ετερόκλητα υλικά και edgy γραμμές, ακροβατούν αριστοτεχνικά ανάμεσα στην haute couture και το ready to wear – αυτό είναι και το όραμα πίσω από τη δημιουργία του – και απογειώνεται εδώ από μία ηθοποιό που φαίνεται πως ξέρει καλά πώς να κινηθεί μέσα σε αυτά.

Και από την έντονη θεατρικότητα και την υπερβολή του 240791ek της Ελένης Καββάδα, στο brand SOMF της Μαρίας Φλώρας Lehec και τα ιδιαίτερα σχέδιά της, με έμπνευση από τη μουσική, τη γυναικεία ενδυνάμωση και το πνεύμα της… rock & roll!

Συνεχίζει με φόρεμα από το brand του Άγγελου Τσακίρη, που ο αισθησιασμός, η λυρικότητα και ο μινιμαλισμός συνυπάρχουν αρμονικά σε κάθε κομμάτι της συλλογής του. Και από τον μινιμαλισμό ξανά πίσω στον μαξιμαλισμό και το avant garde, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ομώνυμο brand της Μελισσάνθης Σπέη, η οποία αγαπά να δημιουργεί καινοτόμα items με ιδιαίτερα μοτίβα.

Tα κοσμήματα της φωτογράφισης είναι της Christina Brampti

Τα αξεσουάρ

Και σε όλο αυτό το δημιουργικό “παιχνίδι” της μόδας μπαίνουν και τα φουτουριστικά κοσμήματα του brand Christina Brampti, που προσδίδουν αυτόν τον χαρακτήρα statement που μπορεί να απογειώσει μια εμφάνιση. Το υλικό τους εντελώς απρόβλεπτο -αλουμίνιο, πλέξι γκλας, πλαστικό κα-  “δένει” απόλυτα με κάθε outfit της Έρρικας, η οποία μεταμορφώνεται σε έναν μοναδικό καμβά για πειραματισμό.

Τα παπούτσια από τον HARALAS και τα καλσόν CALZEDONIA έρχονται να ολοκληρώσουν μοναδικά τα looks!

Το μακιγιάς της φωτογράφισης έγινε με προϊόντα της SEVENTEEN.

Το μακιγιάζ της φωτογράφισης

Κάτι ανάλογο γίνεται και με το μακιγιάζ με προϊόντα από την εταιρεία SEVENTEEN, εντυπωσιακό και… θεατράλε δίνει την ένταση εκείνη που απαιτείται, ενώ αναδεικνύει μοναδικά της έντονες γωνίες του προσώπου της Έρρικας. Η μπλε σκιά έχει την τιμητική της, ενώ κάνει το τέλειο “πάντρεμα” με πιο nude αποχρώσεις αλλά και burgundy στα χείλη.

Για τη βάση του make up χρησιμοποιήθηκε το Natural Velvet foundation. Με μη λιπαρή σύνθεση, το συγκεκριμένο foundation δεν κάθεται στις λεπτές γραμμές του προσώπου, ενώ φροντίζει για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το βελούδινο ματ φινίρισμά του διαρκεί όλη μέρα και τονίζει τη φυσική ομορφιά της Έρρικας, καλύπτοντας άψογα κάθε «ατέλεια» χάρη στην κρεμώδη υφή του. Μάλιστα ο συνδυασμός του με το Intensive Care Oils- Youth Recapture προσφέρει ένα ακόμη πιο φωτεινό αποτέλεσμα.

Στα μάτια έχει εφαρμοστεί η Silky Shadow Metallic Νο.04 σε turquoise χρώμα με μεταλλική λάμψη για το απόλυτο glam look! Τις απαραίτητες λάμψεις στο πρόσωπο ανέλαβε το Magic Glow Highlighter στην απόχρωση Pink Candied με τις ιριδίζουσες πέρλες που δίνουν στην επιδερμίδα μια πιο ηλιοκαμένη όψη. Λίγο ακόμη ρουζ και γυαλάδα με το Bronzing Powder στην απόχρωση 02 έρχεται να συμπληρώσει την τέλεια βάση του προσώπου της Έρρικας. Το Supersmooth Waterproof Lipliner στην απόχρωση Pink Tint εφαρμόστηκε για το περίγραμμα των χειλιών σε συνδυασμό με τη νέα ανοιξιάτικη απόχρωση από τα Lipstick Special στην απόχρωση 419. Φυσικά ολοκληρωμένο μακιγιάζ χωρίς σταθερά και πλούσια φρύδια δεν γίνεται και έτσι το Brow Gel 24hr έρχεται στο τέλος ως μια τελευταία πινελιά με 24ωρο αποτέλεσμα διάρκειας.

Ομάδα παραγωγής

Production Director: Μάρη Τιγκαράκη
Ηair Style: Mενέλαος Αλευράς, D-TALES
Assistant Photographer/ video editor: Πέτρος Μακρής
Commercial team: Unique Era Agency
Kοσμήματα: CHRISTINA BRAMPTI, www.christinabrampti.com 
Παπούτσια HARALAS.
Περισσότερα από Longreads
VIMA_WEB3b