MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

7 μαγαζιά στην Αθήνα που αποθεώνουν το αγαπημένο μας avocado toast

Ως γνωστοί brunch lovers, αναζητήσαμε τα μαγαζιά εκείνα στην Αθήνα όπου μπορούμε να βρούμε τα καλύτερα avocado toasts και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

Μαριαλενα Μάλλιου | 01.04.2023

1η Απριλίου σήμερα, αλλά δεν θα σας πούμε ψέματα. Είναι ακόμη μία ιδανική μέρα για brunch!

Κατά καιρούς έχουμε μιλήσει για αρκετά brunch-άδικα της πόλης. Έφτασε, όμως, επιτέλους, η στιγμή να μιλήσουμε και για ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, το κλασσικό και μη εξαιρετέο: avocado toast – και πού μπορούμε να απολαύσουμε! Και επειδή, όπως λέει και η γνωστή ρήση, “when life gives you avocados, toast them“, πάμε να δούμε μαζί τα μαγαζιά όπου τρώμε τα καλύτερα avocado toasts της πόλης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα αγαπημένα μας μέρη για vegeterian/vegan φαγητό στην Αθήνα12.09.2018

Different Beast
Different Beast, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Different Beast, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Το αγαπημένο μας brunch spot της Κηφισιάς, εκτός από μία από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης, έχει και ένα από τα καλύτερα avocado toast που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα. Το avocado toast του Different Beast είναι όσο healthy θέλουμε, σε dinkel ψωμί και με ποσέ αυγό, ενώ έχει και ένα δικό του signature μιξ από καρυκεύματα που του δίνουν τα διάφορα αρώματά τους στο toast. Ό,τι πρέπει για τις ανοιξιάτικες μέρες που απλώνονται μπροστά μας…
Διεύθυνση: Κασσαβέτη 19, Κηφισιά 14561
Τηλέφωνο: 2167004556

Πέπερι
Πέπερι, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Πέπερι, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Με vintage αύρα και ρομαντικό αέρα, το Πέπερι, σε μία πιο cozy διάθεση, μας συστήνει το δικό του avocado toast. Dinkel ψωμάκι, λάδι μαϊντανού, πράσινο tabasco, ανθότυρο και, φυσικά, κρέμα αβοκάντο και ποσέ αυγό, συνθέτουν ένα πιάτο με μεσογειακά αρώματα και “μαμαδίστικο” αέρα που θα δώσει μία σπιτική πινελιά στο brunch μας.
Διεύθυνση: Μεσολογγίου 37, Νέα Ιωνία 14231
Τηλέφωνο: 2102711223

Manitou
Manitou, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Manitou, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Και πάμε στο Manitou και στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο μας προτείνει ένα διαφορετικό avocado toast, με ένα πάντρεμα ανάμεσα σε αυγά benedict και avocado toast. Πάνω σε μπριός ψωμάκια συναντάμε -εκτός από το αβοκάντο και τα αυγά- καπνιστό σολομό, tobiko, τυρί κρέμα με μυρωδικά και σάλτσα hollandaise. Ένα πιάτο που συνδυάζει 2 από τις πιο δημοφιλείς brunch επιλογές και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Δεκελείας 128, Νέα Φιλαδέλφεια 14341
Τηλέφωνο: 2102526805

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τα πιο ονειρεμένα pancakes12.09.2018

Olivia’s Brother
Olivia's Brother, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Olivia’s Brother, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Το Olivia’s Brother άνοιξε πριν από περίπου έναν χρόνο και από την πρώτη στιγμή, κιόλας, μας τράβηξε την προσοχή. Ανάμεσα στις διάφορες brunch επιλογές του μενού, βρίσκεται -φυσικά- και το αγαπημένο avocado toast του μαγαζιού, το οποίο -εκτός από τα κλασικά υλικά: αβοκάντο και αυγό- έχει και τη γνωστή (κυρίως από την ιταλική κουζίνα) σάλτσα verde, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αρκετά μυρωδικά, προσδίδοντας μία νότα φρεσκάδας στο πιάτο.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Περικλέους & Κεραμικού 4, Χολαργός 15561
Τηλέφωνο: 2106511397

Penny Lane
Penny Lane, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Penny Lane, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Το “κουκλίστικο” comfort food στέκι του Χαλανδρίου έχει τη δική του πρόταση όσον αφορά το avocado toast και η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει πολύ. Πέρα από το αβοκάντο -που βρίσκουμε στο πιάτο σε μορφή guacamole- το highlight της συγκεκριμένης επιλογής είναι το ψωμάκι, το οποίο, ουσιαστικά, είναι ένα bagel χαρουπιού. Πραγματικά ένα από τα αγαπημένα μας avocado toast που έχουμε δοκιμάσει τόσο στην Αθήνα, όσο και γενικότερα!
Διεύθυνση: Θουκιδίδου 10, Χαλάνδρι 15232
Τηλέφωνο: 2106800217

Philos
Philos, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Philos, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και κατεβαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας και στο Philos. Το αγαπημένο μαγαζί, με vintage και industrial χαρακτήρα, στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό στην οδό Σόλωνος, μεταξύ των υπόλοιπων προτάσεων brunch -οι οποίες είναι πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες- μας συστήνει το δικό του avocado toast. Μαύρο ψωμί, με ολόκληρες φέτες avocado, ποσέ αυγό και μυρωδικά, το avocado toast του Philos κρατάει τη βασική συνταγή χωρίς ιδιαίτερες παραλλαγές, και αυτό μας αρέσει πολύ.
Διεύθυνση: Σόλωνος 32, Αθήνα 10673
Τηλέφωνο: 2103619163

The Brunchers
The Brunchers, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

The Brunchers, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα ακόμα hot brunch spot μας περιμένει στου Ψυρρή. Ο λόγος για το Brunchers, που, όπως λέει και το όνομά του, αποτελεί μία “must visit” επιλογή για τους λάτρεις του brunch και όχι μόνο. Μία κρέμα αβοκάντο, με καυτερή φέτα, cilli και χυμό από lime, περιμένει μέσα στο μπολάκι που σχηματίζεται από τη φλούδα του αβοκάντο για να αλειφθεί πάνω στα ψωμάκια που κυκλώνουν περιμετρικά το πιάτο. Φυσικά, από τη συγκεκριμένη πρόταση δεν θα μπορούσε να λείπει το ποσέ αυγό.
Διεύθυνση: Αγίας Θέκλας 5, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 6944200899

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b