MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αυτά τα επαγγέλματα σε κάνουν πιο δυστυχισμένο, σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ

Μια μακροχρόνια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο δυσαρεστημένοι όταν καταπιάνονται με ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας.

Photo by Art Markiv on Unsplash
Photo by Art Markiv on Unsplash
Monopoli Team

Υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία μπορεί να κάνουν έναν άνθρωπο δυστυχισμένο στην εργασία του. Από την χαμηλή αμοιβή, μέχρι τις κακές εργασιακές συνθήκες και τους «δύσκολους» συναδέλφους. Ωστόσο φαίνεται πως σχεδόν όλες οι δουλειές που κάνουν τους ανθρώπους πιο δυστυχισμένους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της ευτυχίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα είναι όλες τους μοναχικές. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας που απαιτούν λίγη ή ελάχιστη ανθρώπινη αλληλεπίδραση και δεν δίνουν ευκαιρίες για να δημιουργηθούν ουσιαστικές σχέσεις με συναδέλφους αποτελούν τις πιο «δυστυχισμένες», όπως για παράδειγμα σεκιούριτι σε νυχτερινές βάρδιες ή οδηγοί φορτηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜανώλης Χάρος: Ένας «Διάλογος» με τον Διονύσιο Σολωμό στη Γεννάδειο12.09.2018

Αλλά ακόμη και σε εργασίες διανομής, όπως κούριερ, στις οποίες οι υπάλληλοι δεν έρχονται σχεδόν ποτέ σε επαφή με συναδέλφους, η επίμονη μοναξιά προκαλεί αυξανόμενη απογοήτευση.

«Το αίσθημα της αποσύνδεσης από τους άλλους στη δουλειά δεν είναι μόνο ένα ψυχολογικό πρόβλημα», δήλωσε στο CNBC ο Δρ. Ο Robert Waldinger, καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια τη Μαρίνα Σιώτου και τη Ζωή Σιγαλού, το θέατρο του μέλλοντος είναι ένα safe space – για να παρτάρεις αγρίως12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b