MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Skincare alert: Πώς να προστατεύσεις τον δερματικό φραγμό, σύμφωνα με τους experts

Το μεγαλύτερο skincare μάθημα που αξίζει να μάθουμε φέτος είναι ότι η καλή υγεία του δέρματος έχει να κάνει με έναν ισχυρό δερματικό φραγμό.

Monopoli Team

Αν δεν γνωρίζετε την έννοια «δερματικός φραγμός» ήρθε η ώρα να μάθετε τα πάντα και να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικός είναι αν θέλετε μια λαμπερή επιδερμίδα. Η υγεία του δερματικού φραγμού είναι μια τάση που έχει ολοένα και περισσότερη αναγνώριση και αναζήτηση. Χαρακτηριστικά η αναζήτηση «διόρθωση φραγμού δέρματος» στο TikTok έχει 129,5 εκατομμύρια προβολές και η ερώτηση: «πώς να επιδιορθώσετε τον φραγμό του δέρματος» αυξήθηκε κατά 130% στο Google Trends τις τελευταίες 30 ημέρες. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπορείς πραγματικά να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας για το ντεμακιγιάζ σου;12.09.2018

«Ο δερματικός φραγμός μπορεί να διαταραχθεί από ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες και συχνά από συνδυασμό και των δύο. Οι ενδογενείς παράγοντες περιλαμβάνουν ασθένειες δερματικού φραγμού που έχουν γενετική αιτία, όπως το έκζεμα και τα υψηλά επίπεδα στρες», εξηγεί η δερματολόγος Dr Mary Sommerlad στη VogueUK.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα primer λάμψης που θα σου χαρίσουν την τέλεια βάση στο μακιγιάζ12.09.2018

Πώς να καταλάβετε ότι ο δερματικός φραγμός σας είναι «εξασθενημένος»;

«Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και σφιχτό, μπορεί να υποφέρετε από έναν εξασθενημένο δερματικό φραγμό», αναφέρει η δερματολόγος, Emma Craythorne. «Αν ακόμη ξεφλουδίζει το δέρμα ή είναι ερεθισμένο μετά την εφαρμογή κάποιου προϊόντος, τότε πρέπει να ακολουθήσετε μια νέα skincare routine. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίζετε εξάρσεις ακμής, ροδόχρου και έκζεμα, τότε και πάλι καλό είναι να διορθώσετε το δερματικό φραγμό σας».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b