MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου 2023.

Brown Hotels X Art Athina: Οι γκαλερί της Αθήνας σε μια εικαστική έκθεση στα Brown Ηotels
Monopoli Team

Κινηματογραφικές Προβολές

1. 23 Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Πλούσιο προγραμμα με ταινίες και εκδηλώσεις

À Propos de Joan

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 21 με 29 Μαρτίου 2023 για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Το πρόγραμμα, με 51 μεγάλου μήκους ταινίες, 6 μεσαίου και 12 μικρού μήκους ταινίες, παρουσιάζεται σε 7 ενότητες και θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία για 9 μέρες να ανακαλύψει ταινίες σε αβάν πρεμιέρα, αποκλειστικές προβολές, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες δράσεις.
21-29 Μαρτίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Ενιαία τιμή εισιτηρίου για όλες τις προβολές: 6 € | Προπώληση: viva.gr
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. «Η Γεύση του Ολόκληρου»: Προβολή της ταινίας του Θοδωρή Μαραγκού στον Κινηματογράφο Τριανόν, παρουσία του σκηνοθέτη

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί, στον Κινηματογράφο Τριανόν, προβολή της ταινίας του Θοδωρή Μαραγκού «Η Γεύση του Ολόκληρου», παρουσία του σκηνοθέτη. Ο Αχιλλέας μεγαλώνει σ’ ένα ορεινό χωριό με τα παραμύθια της μάνας του αλλά και με τις καθυστερημένες αντιλήψεις του περιβάλλοντος του. Το παρελθόν των γονιών του τον καθορίζει και δεν το ξέρει. Ο πατέρας του κρύβεται γιατί τον κυνηγάει η αστυνομία και αυτός το αγνοεί. Αργότερα, βρίσκουμε τον Αχιλλέα που έχει μεγαλώσει, να είναι ανώριμος, μπερδεμένος και να μη ξέρει τι θέλει. Οι μπαρμπάδες του, αστυνομικοί και οι δύο, τον έχουν μαζέψει από τους δρόμους και του έχουν φορέσει στολή. Ο Αχιλλέας βρίσκεται τώρα στην υπηρεσία του διοικητή που κυνηγάει τον πατέρα του. Αυτός του αναθέτει μια αποστολή: να ανακαλύψει έναν δολοφόνο ο οποίος παραμένει άγνωστος και ασύλληπτος. Για να τον βρει, πρέπει ο ίδιος να εξελιχθεί και να ωριμάσει. Έτσι έρχεται σε σύγκρουση με τον εαυτό του, αλλά και με την υπηρεσία του και τον διοικητή του, που απαιτούν αυτές τις αντιλήψεις να τις υπερασπίσει.
Κυριακή 26/3, 11:30 π.μ.
Είσοδος: 5€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 8215469. Email: [email protected]. | http://www.trianon.gr/v1/

3. «Οι Πικροδάφνες»: Προβολές του ντοκιμαντέρ της Πάολα Ρεβενιώτη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Οι Paola Team Documentaries και το red n’ noir διοργανώνουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων προβολές του ντοκιμαντέρ «Οι Πικροδάφνες» (2021). Η ταινία ακολουθεί την Μπέτυ Βακαλίδου, την Εύα Κουμαριανού και την Πάολα Ρεβενιώτη, τρεις τρανς γυναίκες που γνωρίζονται μεταξύ τους περισσότερα από σαράντα χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής βόλτας στην Αθήνα. Η Μπέτυ, η Εύα και η Πάολα επισκέπτονται ξανά τους δρόμους όπου ξεκίνησαν από νεαρή ηλικία τη σεξεργασία, τα μέρη στα οποία χάρηκαν τη ζωή, αγάπησαν και αγαπηθήκαν κι εκείνα όπου αγωνίστηκαν, έζησαν και αντιστάθηκαν. *Σκηνοθεσία – Σενάριο: Πάολα Ρεβενιώτη.
Κυριακή 26/3 και 9/4, 19:00
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα. Τηλ: 21 3004 0496.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Προβολές ταινιών από γυναίκες δημιουργούς στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ12.09.2018

Εκθέσεις

4. ReThinking Ταυτότητες στο ΜΚΤ: Φύλο, Διαφορετικότητα, Διακρίσεις από την αρχαιότητα στο σήμερα

Έως τις 8 Μαΐου 2023 το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί την έκθεση «ReThinking Ταυτότητες: Φύλο, Διαφορετικότητα, Διακρίσεις». Η έκθεση εστιάζει στις ταυτότητες φύλου και στις κοινωνικές τους διαστάσεις, με έμφαση στη διαφορετικότητα και τις διακρίσεις. Περιλαμβάνει τρίαέργα σε ψηφιακή μορφή από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο του Γκρατς στην Αυστρία και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, που έχουν σκοπό να παρουσιάσουν το θέμα της ταυτότητας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας: Πρόκειται για το μαρμάρινο κυκλαδικό ειδώλιο γυναικείας μορφής, την «Αυτοπροσωπογραφία της καλλιτέχνιδος Ida–SofiaMaly» και ένα αγαλματίδιο με την ονομασία «Ο υπηρέτης του ναού»των τριών μουσείων αντίστοιχα. Την έκθεση πλαισιώνει μια ειδική διαδρομή «Ταυτότητας Φύλου» που οδηγεί τον επισκέπτη σε επιλεγμένα αντικείμενα των τεσσάρων μόνιμων εκθέσεωντου Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνηςπου σχετίζονται με το φύλο, τη διαφορετικότητα και τις διακρίσεις.
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Μαρτίου – 8 Μαΐου 2023 | Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό το Σάββατο 25 Μαρτίου.
Ωράριο: Δευτέρα: 10:00 – 17:00. Τρίτη: Κλειστά. Τετάρτη: 10:00 – 17:00. Πέμπτη: 10:00 – 20:00. Παρασκευή: 10:00 – 17:00. Σάββατο: 10:00 – 17:00. Κυριακή: 11:00 – 17:00.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4 106 74, Αθήνα Τηλ.: (+30) 210 7228321-3

5. Brown Hotels X Art Athina: Οι γκαλερί της Αθήνας σε μια εικαστική έκθεση στα Brown Ηotels

Brown Hotels X Art Athina: Οι γκαλερί της Αθήνας σε μια εικαστική έκθεση στα Brown Ηotels

Η τέχνη συναντά την φιλοξενία στα ξενοδοχεία της Brown Hotels στην Ομόνοια, μέσα από την εικαστική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στα lobbies τεσσάρων ξενοδοχείων της διεθνούς αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας. Με την επιμέλεια της Art Athina παρουσιάζονται έργα τέχνης από 26 γκαλερί που συμμετέχουν στον μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό θεσμό της χώρας. Οι εκθέσεις θα έχουν διάρκεια από τις 16 Μαρτίου έως και τις 26 Απριλίου 2023. Οι 26 ελληνικές αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν σε αυτήν την pop up έκθεση επέλεξαν έργα καταξιωμένων και νεότερων εικαστικών δημιουργών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο. Συγκεκριμένα, οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τα έργα από τις 16 Μαρτίου είναι: Brown Lighthouse Athens, Βrown Kubic, Dave Red Athens και Βrown Acropol.
Διάρκεια: 16 Mαρτίου – 26 Απριλίου 2023
Brown Lighthouse Athens, Μαρίκας Κοτοπούλη 3, Αθήνα | Brown Kubic, Αγίου Κωνσταντίνου 26, Αθήνα | Dave Red Athens, Βερανζέρου 25, Αθήνα | Βrown Acropol, Παναγή Τσαλδάρη, Πειραιώς 1, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυστήριο 84 Πανηγύρι: Ένας τριήμερος κινηματογραφικός μαραθώνιος στην Ελευσίνα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b