MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Βενετία βυθίζεται: Πότε μπορεί να βρεθεί κάτω από το νερό, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Μπορεί να έχουμε ακούσει ότι η στάθμη του νερού στη Βενετία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, αλλά μια νέα μελέτη δεν φέρνει καθόλου αισιόδοξα μηνύματα.

Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash
Monopoli Team

Μια πρόσφατη μελέτη γύρω από την κλιματική αλλαγή προειδοποιεί ότι η Βενετία μπορεί να βρίσκεται κάτω από το νερό μέχρι το 2100, αν δεν αναχαιτιστεί η επιτάχυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτό συμβαίνει επειδή η στάθμη των νερών στη Μεσόγειο Θάλασσα αναμένεται να αυξηθεί έως και 140 εκατοστά τον επόμενο αιώνα.

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Βενετία τους χειμερινούς μήνες συχνά αντικρίζουν μια πόλη γεμάτη νερά, γεγονός που συνδέεται με το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτή τη στιγμή μάλιστα η πόλη βιώνει τα υψηλότερα επίπεδα πλημμυρών των τελευταίων τεσσάρων ετών. Αυτό οφείλεται στις ισχυρές παλίρροιες που προκαλούνται από τον Μπόρα, έναν χειμερινό άνεμο που ταξιδεύει από τα βορειοανατολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAll Quiet on the Western Front: Η γερμανική ταινία του Netflix έσπασε ρεκόρ στα BAFTA – Όλοι οι μεγάλοι νικητές12.09.2018

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων είναι κάτι με το οποίο η Βενετία αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια, με τις πλημμύρες να είναι κάτι συνηθισμένο. Οι Βενετσιάνοι το αποκαλούν “acqua volta” και συμβαίνει συνήθως μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Κάθε χρόνο, κατασκευάζονται προσωρινά πεζοδρόμια – εξέδρες στους δρόμους, ώστε οι πεζοί να μπορούν να κυκλοφορούν.

Ήδη στο Tik Tok κυκλοφορούν αρκετά βίντεο επισκεπτών, οι οποίοι πέφτουν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα, με τα νερά να φτάνουν μέχρι το γόνατό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τα πιο ονειρεμένα pancakes12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b