MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι αποκριάτικες εκδηλώσεις, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Εργαστήριο παραδοσιακών χορών με το συγκρότημα Encardia στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών μας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο αφιερωμένο στους παραδοσιακούς χορούς της Νότιας Ιταλίας με το συγκρότημα Encardia. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, το γνωστό μουσικό συγκρότημα Encardia θα μας ταξιδέψει σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των ήχων και των παραδοσιακών χορών της Νότιας Ιταλίας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα βήματα αυτών των συναρπαστικών χορών υπό την καθοδήγηση των έμπειρων χορευτών και τραγουδιστών του συγκροτήματος.
17/2, 19:00
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο – 28ης Οκτωβρίου 47, Αθήνα
Προκράτηση θέσεων στο email [email protected]

Το Τσίρκο της Αποκριάς: Θέατρο Σκιών στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Aπό την έναρξη του Τριώδιου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, “Οι Γιορτές των Απόκρεω” επιστρέφουν με καθημερινές εκδηλώσεις στον Δήμο Καλλιθέας, μετά από δύο χρόνια υγειονομικών απαγορεύσεων. Παρέλαση μεταμφιεσμένων, Τσικνοπέμπτη, πάρτι, Κούλουμα, θεατρικές παραστάσεις, καντάδες στους δρόμους της πόλης, παραστάσεις θεάτρου σκιών, face painting, εμψυχωτές-διασκεδαστές για τα παιδιά, δράσεις των δομών και των Εργαστηρίων του Δήμου και πολλά άλλα πάντα με ελεύθερη είσοδο. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ο ξυπόλητος ήρωας γιορτάζει την αποκριά με τον δικό του ξεκαρδιστικό τρόπο στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας με το θέατρο σκιών “Το Τσίρκο της Αποκριάς” του Θεάτρου Σκιών του Νίκου Μπαρμπούτη.
17/2, 19:00
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα

Απόκριες στο Κέντρο της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων με συνολικά 67 αποκριάτικες εκδηλώσεις, που διοργανώνει φέτος σε 55 διαφορετικά σημεία, σε κάθε γωνιά της Αθήνας, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ξεφαντώσουν και πάλι όλοι μαζί. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου αποκριάτικοι ρυθμοί από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα πλημυρίσουν την Πλατεία ΠΛΥΤΑ του Παγκρατίου στις 11:30, ενώ στις 17:00 το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα φιλοξενήσει το αποκριάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από  3 έως 12 ετών, «Τα όργανα ρυθμό να δίνουνε!», όπου με απλά υλικά θα κατασκευάσουν πρωτότυπα μουσικά όργανα, αστεία γυαλιά και αποκριάτικες μάσκες.
17/2
11:30 Πλατεία ΠΛΥΤΑ, Παγκράτι
17:00 Παιδικό Μουσείο Αθήνας – Βασ. Γεωργίου 14, Αθήνα
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3312995

Απόκριες στον Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει για ακόμα μία χρονιά τις Απόκριες με πολλές δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, από τις 17 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.
Πρόγραμμα Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου
17:00 – 21:00 Παιδότοπος. 1500 τετραγωνικά μέτρα… περιμένει τους μικρούς μας φίλους, Πλημμυρισμένος αποκριάτικα στολίδια, πολλή μουσική, τραμπολίνο και φουσκωτά!
17.00-21.00 Gaming Arena. Ο εικονικός φανταστικός κόσμος ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους με σκοπό τη μέγιστη διαδραστική ψυχαγωγία. Τελευταίοι τίτλοι βιντεοπαιχνιδιών, Cosplay χαρακτήρες από ταινίες, καρτούν και παιχνίδια, κονσόλες και υπολογιστές τελευταίας γενιάς αλλά και δράσεις όπως body painting, ζωγραφική και γυμναστική είναι λίγα από τα δρώμενα του Gaming Arena.
17.00-21.00 HADO: Ως το πρώτο παγκοσμίως τέχνο-άθλημα (techno-sport), το HADO εισαγάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality “AR”) στον αθλητισμό. Το HADO δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6×10 μέτρων. Με απλούς κανόνες παιχνιδιού συνθέτει ένα άθλημα με ανεξάντλητες στρατηγικές επίθεσης και άμυνας κάνοντας τους παίκτες να πρέπει να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη.
17.00 Θέατρο σκιών “Ο Καραγκιόζης στο Καρναβάλι” από το θέατρο σκιών Σπυρόπουλου.
17.0020.00 Η Καρναβαλοχώρα σε δράση. Οι βοηθοί του Βασιλιά Καρνάβαλου υποδέχονται τα παιδιά μαζί με τον Πέρι και τον Τέρι. Δημιουργούν αποκριάτικες Μάσκες, κάνουν ευφάνταστο Face painting, διαγωνισμούς στολής και βέβαια το απίθανο Αποκριάτικο Photo Booth.
17/2, 17:00-21:00
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου – Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHuman Nature: Τρίπτυχο σύγχρονου χορού σε χορογραφίες Χάρη Γκέκα, Γκεντιάν Ντόντα και Κωνσταντίνου Ρήγου στην ΕΛΣ12.09.2018

Η παράσταση “Η Αλήθεια Πέθανε” του Οκτάβ Μιρμπώ στο ΕΜΠΡΟΣ

Η ομάδα Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου τη θεατρική παράσταση “Η Αλήθεια Πέθανε” στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Υπόθεση: Μετά από δυόμιση χρόνια επιδημιών, λιμών, σεισμών και καταποντισμών και τέσσερα μονόπρακτα του Οκτάβ Μιρμπώ («Ο Πόλεμος και ο Άνθρωπος», «Η συνέντευξη», «Η επιδημία», «Η Αλήθεια πέθανε»), οι Τσιριτσάντσουλες έχουν καταλήξει να ζουν (ξανά) στα σκουπίδια. Εκεί ανακαλύπτουν ένα παλιό γαλλικό βιβλίο του Οκτάβ Μιρμπώ, με μονόπρακτα και διηγήματα και αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σε παράσταση. Οι ιστορίες του Μιρμπώ ζωντανεύουν από υλικά των σκουπιδιών και μας επιτρέπουν να παρακολουθήσουμε τη συνάντηση του Πολέμου με την Ανθρωπότητα, την αυθαιρεσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, την πολιτική αντιμετώπιση μιας επιδημίας και τη δολοφονία της Αλήθειας. Ιστορίες που ενώ γράφτηκαν περισσότερο από έναν αιώνα πριν, μοιάζουν να περιγράφουν τις ζωές μας.
17/2, 21:00
Θέατρο Εμπρός – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα

ΑΣΚΙ: Δεκαήμερο Φεστιβάλ Ιστορίας με ομιλίες στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών ζωής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, ένας από τους σημαντικότερους αρχειακούς φορείς στη χώρα μας, διοργανώνουν ένα πολυμορφικό Φεστιβάλ Ιστορίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία «Αναζητώντας τα υποκείμενα στο αρχείο. Νέες προσεγγίσεις στην ιστορία από τα κάτω». Στην συζήτηση θα συμμετέχουν οι Ντίνα Βαΐου (ομ. καθηγήτρια, ΕΜΠ), Δήμητρα Βασιλειάδου (ιστορικός, Παν. Αιγαίου), Κωστής Γκοτσίνας (ιστορικός, ΕΙΕ), Δήμητρα Λαμπροπούλου (ιστορικός, ΕΚΠΑ), Άννα Ματθαίου (ιστορικός, Παν. Θεσσαλίας).
17/2, 19:00 
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Πάρκο Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSlava’s SnowShow: Ο κουρφαίος μίμος Slava Polunin στο Θέατρο Παλλάς με ένα διαδραστικό show για όλη την οικογένεια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b